od standa heyrovsky 3. 2. 2010 10:44
Pěkné dopoledne,
známý mi dal odkaz na údajné zhodnocení v Dubaji, zapnul jsem internet a snad během 5-ti minut jsem byl doma. Na vaší diskuzi snad druhý příspěvek, a že jich tady je, mohl pro průměrně inteligentního člověka stačit a nemuseli jste se zde rozepisovat. Po přečtení celé diskuze a po informaci, že se klientům snad déle než 6 týdnů nevyplácí, (možná snad vůbec nebo jen některým), si myslím, že jdu již s křížkem po funuse. Docela mne udivuje, jak může ještě někdo v dnešní době sednout na lep lidem, kteří prezentují zázračnou společnost z dubaje bez žádných finančních výkazů. A to i přesto, že byli usvědčeni ze lži. Dokonce tito klienti snad podepisují ve smlouvě, že mohou o veškeré své investice přijít. No a informace, že se 6 týdnů nevyplácelo u mne budí snad ty nejstrašnější myšlenky na katastrofu letadla, kde nikdo nepřežije. Duchaplná informace, že bylo schváleno korespondenčními bankami ??? Přesně stejný scénář měla asi před 3 lety také letecká společnost TOUREX, kde dodnes lidé čekají na peníze a balamutí je nějaký Strachoň, že vlastní snad nějakou směnku, kterou mu proplatí šejk z Dubaje??? Také v případě Tourexu byly problémy s korespondenčními bankami !!! Jak kdyby si obě společnosti z oka vypadly. Jediné, co mě zaráží je fakt, že údajně zhodnocují na 100 procent a více (teď v závěru již méně). Zatímco Tourex si jel pomalu, a nasekal snad 150 mil. EUR díru, zde se jedná o stíhačku v plné forsáži. Autor projektu to myslel možná dobře, ale při takovém zhodnocení je let možný max. 3 roky. Ohledně programu, který mi byl ukázán a co jsem se zde dočetl, je nejvýhodnější pro údajné investory 14 týdenní program. Pokud se 6 týdnů a více nevyplácí, selským výpočtem si odvodím, že pro zbývající klienty je v systému pouze minimální zůstatek (tipnul bych to na 15-20 % pro naivky). To, že společnost nevyplácela 6 týdnů je toho důkazem. Samozřejmě zde nebudu investovat, k tomu mi stačil druhý příspěvek v tomto fóru. Co mne ale zaráží je fakt, že se v dnešní době ještě najde naivní člověk, co na tuhle zlodějinu skočí. Známý v tom měl také něco nainvestováno. Ukázal jsem mu tuhle diskuzi a okamžitě ukončuje setrvání. Na otázku proč se nepodíval po internetu mi nedokázal odpovědět??? Jinak si ho vážím, ale že je takhle naivní mne docela překvapilo. Faktem ovšem zůstává, že pomáhá dceři se stavbou domu a snad jí v dobré vůli chtěl něco našetřit. No, může se to stát každému, neodsuzuji ho, má spoustu jiných kvalit. Co mne ovšem dostalo byl fakt, že si investor po 6-ti týdenním čekání na své peníze a po vyhrožování o skandalizaci celého případu přišel na své. Dokonce mu byl okamžitě zrušen účet ??? Je to jasná snaha zahrát vše do autu a nedostat se do medií. Tudíž dobrá rada pro všechny, nikde se nedává nic zadarmo, vždy za tím něco je. Tady se skrývá v pozadí podvod, který organizují bývalí reprezentanti Tourexu. Zůstala po nich díra v hodnotě 150 mil Eur. Jaká bude zde, nevím. Dle mého nepodloženého názoru je to otázka několika týdnů. Zvláště po informaci, kdy lidé procitli ze sna a dožadují se svých peněz zpět. Pěkný zbytek dne.