MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kamil2268 28. 2. 2025 21:41

Jo, ale založit nejde. V nabídce se zobrazuje stále.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 2. 3. 2025 21:38

Lepsi urok nez SU3 mas treba v PartnersBance (prvni 4 mesice bez podminek, pak uz chteji platit kartou, ale zase cizomenovy kurz bez marze).
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod mareka 3. 3. 2025 17:26

mareka píše:Mám Smart kartu s vratkou na potraviny 5 % od 10.9.
Platnost akce na 6 měsíců znamená, že ji můžu využít až do 10.3.? A i za březen mám k dispozici plný limit (do 500 Kč v odměnách)?

dr karel psal, že by to tak mělo být, ale zatím mi svítí od 1.3. jen blokovaná platba (Kaufland), info o vratce chybí (dříve bylo vidět už od blokace) = vypadá to, že už vratky ukončují v poslední den šestého měsíce.
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 3. 3. 2025 17:37

Tak, samozřejmě mohli zareagovat. Jsi si jistý, že se vratka objevovala před zaúčtováním? To bych neřekl, ale nemám to odpozorováno.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 3. 3. 2025 22:13

tuhle konkrétní kartu nemám, ale mám podnikatelskou KK s 1% na vše nebo předtím osobní KK s bonusem na tankování a odměny nikdy nebyly vidět před zaúčtováním, to je jen blokace a odměnu jsem vždy viděl až po zaúčtování platby (pokud se něco nezměnilo v posledních 2 dnech)
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareka 4. 3. 2025 07:03

Ano a opravuji se: po zaúčtování Moneta přiznala bonus i na začátku sedmého měsíce s kartou Smart.
(Teď ještě musím zpytovat svědomí, zda jsem v minulosti přiznaný bonus měl/viděl už v blokaci...)
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod shockerek 5. 3. 2025 12:28

U Monety jsem si už minulý rok běžnou cestou online zařídil (v říjnu) a uzavřel (v prosinci) hypotéku za 3,99% 3R fix a to i bez pojištění schopnosti splácet, tak co tady teď machrujou.. ?
shockerek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 6. 3. 2025 15:31

Ano v rijnu umeli 3,99. Oni to v listopadu zacali zvedat, v lednu meli 4,39, kazdych cca 14 dni postupne snad dosahli na 4,69 (zacatek unora) a v pulce unora meli zpatky 4,29

Nepodarilo se mi zjistit proc s tim tak sibujou nahoru a dolu jen obecny plky typu “situace na mezibankovnim trhu”.

Takze ty jsi mel akorat velky stesti ze zrovna v rijnu byla tahle sazba 3,99 (na 3 a 5R - je nejvyhodnejsi) muzes si gratulovat protoze v lednu bys schytal klidne 4,5
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 7. 3. 2025 19:09

Jde v novém IB nějak zobrazit zrušené produty? Jde ještě nějak přepnout do starého IB?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 11. 3. 2025 09:54

Vypadá to, že MMB zmařila svoji příležitost navýšit zisky a počty klientů po převzetí stavební spořitelny od Wüstenrotu. Dá se předpokládat, že i dokonce Moneta stavební spořitelna do pár let zanikne https://www.mesec.cz/clanky/moneta-stav ... ske-bance/
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod muf2muf 13. 3. 2025 06:27

Úročit vklady a neposkytovat úvěry? S tímto modelem je zánik nevyhnutelný.
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 3. 2025 08:46

Já to z nějakého článku pochopil tak, že vklady bude SS poskytovat matce, která bude poskytovat úvěry.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Ninaa 13. 3. 2025 09:16

Vše je vysvětleno v tom článku, stačí si ho jen přečíst. Kopíruji sem aspoň poslední větu pro líné: "Stavebko Monety se stane dodavatelem levných a stabilních depozit pro mateřskou MONETA Money Bank, která obslouží zájemce o financování bydlení."
Ninaa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 3. 2025 15:30

Tak aby ne, zafixuje si vás na 6 let za 2% a půjčí min u hypotéky s dvojnásobkem, u klasických úvěrů i mnohonásobků. V případě úvěrů ze stavebka jsou limitování tím, co jim přikazuje zákon o SS.
dr._lukas
Inventář

Předchozí stránka