podmínky pro výběr ze zahraničních bankomatů

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pan Krabs 14. 4. 2025 10:49

Karta XTB má PIN i když je virtuální uložená v peněžence např Apple Pay.
Pan Krabs
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 4. 2025 01:22

Honduras - tato banka bez poplatku. Měli jsme tip, tak jsme šli na jistotu. Maximální výběr 5000 lempir (asi 4326 korun).

Oproti tomu v Guatemale chtěly všechny bankomaty 4 USD. Maximální výběr 2000 quetzalů (kurz 2,88)
Přílohy
IMG_0421.jpeg
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 4. 2025 05:36

Nikaragua - až na několikátý pokus jsme našli bankomat bez poplatku
Přílohy
IMG_0781.jpeg
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod curvecardik3 10. 5. 2025 23:49

Existuje v Rakousku bankomat nějaké banky, co vydá EUR bez poplatku?
curvecardik3
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 11. 5. 2025 07:40

Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod Aldadol 16. 5. 2025 20:45

Neberte to jako reklamu, ale já jsem nedávno narazil na appku ATM Fee Saver a v Thajsku, Malajsii a Singapuru správně našla bankomaty bez poplatku. Teď jsem koukal na tu Patrikovu Nikaraguu a píše mi banky Ficohsa a BDF, což koresponduje s fotkou. Takže když tak vyzkoušejte, s povolenou polohou ukáže nejbližší bankomat.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 5. 2025 21:18

Možná užitečná aplikace. Jenom pozor na to, že to odesílá data opravdu velkému množství firem. Když jsem se to snažil vypnout, strávil jsem s tím pár minut.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 16. 5. 2025 22:37

No až na to, že v Thajsku žádné bankomaty bez poplatku nejsou. Takže to asi bude jen krást nějaká informace z telefonu.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Aldadol 17. 5. 2025 19:30

Ano, v Thajsku všechny za 220THB, ale liší se maximální částkou pro výběr. Jak jsem psal, berte to jako tip, nikomu nenutím, ovšem Patrikovi by to asi ušetřilo čas hledání toho správného bankomatu.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 17. 5. 2025 21:49

Podle mě je to užitečná pomůcka, díky za tip - vloni jsem ve Vietnamu našel bankomat bez poplatku za výběr asi až na 4. pokus - bylo jich více kolem na stejné ulici, tak nebyl problém si to oběhnout, ale tak 15 minut to zabralo a takhle bych šel "na jistotu" a taky se hodí vědet, jestli nepřijímá karty jen jedné karetní asociace (na Maledivách jsou v příletové hale jen dva bankomaty - BML (červený), o kterém jsem vědel z diskuzí, že účtuje 100 rupií a MIB (zelený), o kterém jsem četl, že by mohl mít výběr bez poplatku - z něho se mi vybrat i povedlo, i když mě místní odrazovali, že mi to nepůjde, ale všiml jsem se, že přijímá jen karty Visa - podle app je výběr za 30 rupií)...

A přesně, když je to už v destinaci, kde není žádný bankomat bez poplatku, ale jsou maximální výše na výběr může být taky relativně nízká, hodí se vědět i maximální výše, aby se poměrně poplatek aspoň rozmělnil.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod jisy 18. 5. 2025 11:22

Příspěvek k výběrům na Slovensku:
15.5. jsem zkoušel vybrat z bankomatu Slov.spořky v Trenč.Teplicích (Spořka tam má aktuálně monopol):
- karta Creditas k €-účtu ... bankomat nabídl DCC ( :!: ), po odmítnutí chtěl poplatek 5 €.
- karta Partners (Kč účet) ... úplně totéž

Následně jsem vybral v Trenčíně na nádraží - bankomat Poštová banka / 365 Bank :
- výběr oběma kartami byl bez nabídky DCC i bez poplatku.

V případě karty Creditas k €-účtu to bylo poprvé, že mi slovenská banka nabídla DCC - že by ten monopol ?
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 18. 5. 2025 12:23

Bankomat/terminál nemá jak zjistit, v jaké měně je účet ke kartě. Podle BINu ví jen to, že karta byla vydána v ČR. Takže zvesela nabídne v EUR zemi DCC ke kartě, vydané k EUR účtu v ČR.

To samé se mi stalo s EUR kartou ve slovenském Tescu.
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jisy 18. 5. 2025 14:59

Já jsem ale v minulosti stejnou kartou (Creditas € ) vybíral na Slovensku bez DCC a poplatků i v bankomatu Euronet, což se mi v žádné jiné zemi (kde Euro není domácí měna) nepodařilo - takže se domnívám, že nějaké možnosti tam jsou ...
Samozřejmě, Euronet respektuje i u nás české karty ke korunovým účtům.
Doba kdy jsem na Slovensku z toho Euronetu vybíral, mohla být 3-5 let zpět.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vojta80 18. 5. 2025 15:16

P_H_ píše:Bankomat/terminál nemá jak zjistit, v jaké měně je účet ke kartě. Podle BINu ví jen to, že karta byla vydána v ČR. Takže zvesela nabídne v EUR zemi DCC ke kartě, vydané k EUR účtu v ČR.

Obávám se, že vstupem pro ten algoritmus je víc než jen BIN. Mám fyzickou kartu Wise, která podle BIN toolu patří do Belgie, což mimochodem odpovídá IBANu EUR účtu, který mám u Wise vytvořený.

Loni jsem celou letní dovolenou používal tuto kartu a pochvaloval si, že mi ani jednou (Rakousko, Německo) nebylo nabídnuto DCC. Předpokládál jsem, že to je právě díky belgickému BINu.

Letos jsem touto kartou platil na Mallorce a co myslíte? Měl ho tam... Nabídlo mi to DCC. Obávám se, že když jde o odrbávání, tak se inovace jen tak nezastaví :grr:
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 18. 5. 2025 16:42

Je definované pole, kterým čip deklaruje měnu účtu. Jestli se to používá v sítích VISA/MC, neumím zjistit.
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka