Raiffeisenbank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod smartguy 10. 6. 2025 12:17

Lenka_2 píše:Požádat o kartu hodlám 1.7. v 0:01.

O kartu můžeš zažádat rovnou, 1. měsíc po vydání karty se za ní neplatí poplatek a druhý měsíc ji už máš zdarma v rámci tarifu �
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mxtb 10. 6. 2025 13:25

Ahoj. RB mi v mobilní aplikaci u Bankovní identity, kterou jsem nijak nezkoušel aktivovat, píše:
RB píše:"Bankovní identita nemůže být aktivována." a v detailu k tomu "Neproběhla registrace v základních registrech (ISZR)" a k detailu je popis "Vaše údaje bohužel nebyly nalezeny v základních registrech. Kontaktujte nás prosím na naší kontaktní lince."

Co to znamená? Účet jsem zakládal ověřením přes mou bankovní identitu v jiné bance. Takže jedna banka v základních registrech hledat umí a druhá banka nikoliv? :hm
mxtb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod petr.novak888 10. 6. 2025 13:33

Neměnils občanku nebo trvalou adresu?
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mxtb 10. 6. 2025 13:37

Neměnil jsem ani jedno. Vše platí tak, jak to má evidováno i druhá banka.
mxtb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lenka_2 10. 6. 2025 13:45

smartguy píše:

O kartu můžeš zažádat rovnou, 1. měsíc po vydání karty se za ní neplatí poplatek a druhý měsíc ji už máš zdarma v rámci tarifu �

Vedení prémiové platební karty k vašemu účtu stojí 350 Kč měsíčně. Poplatek se poprvé účtuje za měsíc, ve kterém si kartu aktivujete nebo vložíte do mobilní peněženky.

https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... rcard-gold
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petr.novak888 10. 6. 2025 13:51

V červnu požádej o kartu, do konce června ti karta fyzicky přijde a nejdříve 1.7. 0:01 aktvivuj kartu a nebudeš nic platit!
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 10. 6. 2025 14:12

@mxtb: Pokud se nepletu, tak banka nemůže klientovi aktivovat BankID, pokud klienta osobně/fyzicky neověřila. Byl jsi někdy po online založení účtu osobně na pobočce něco řešit či se nechat ověřit?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod smartguy 10. 6. 2025 14:41

Lenka_2 píše:
smartguy píše:

Vedení prémiové platební karty k vašemu účtu stojí 350 Kč měsíčně. Poplatek se poprvé účtuje za měsíc, ve kterém si kartu aktivujete nebo vložíte do mobilní peněženky.

https://www.rb.cz/osobni/ucty/sluzby-k- ... rcard-gold

To je stará (již neplatná) podstránka - teď se za tu kartu platí 149,- Kč a v prvním měsíci vydání se za ní nic neplatí - mám to osobně vyzkoušeno. Můžeš si ji tedy nechat poslat a aktivovat už v červnu a nic za ní platit nebudeš.
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mxtb 10. 6. 2025 14:42

to Milos: Na pobočce v RB jsem nikdy nebyl. V aplikaci u toho hlášení jsou ještě časté dotazy a v nich se píše mj.: "Jaké jsou podmínky, aby mi banka poskytla Bankovní identitu RB? Musí být splněny tyto podmínky: * Musí Vám být alespoň 15 let * Údaje o Vašem dokladu jsou vedeny v registru obyvatel * V minulosti proběhla Vaše identifikace na naší pobočce nebo pomocí bankovní identity vydané jinou bankou". :hm
mxtb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 10. 6. 2025 14:48

Tak zavolej do banky a oni ti (snad) řeknou, co konkrétně je u tebe za problém.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mxtb 10. 6. 2025 15:12

Děkuji. Dívám se ještě do IB, tam je vysvětlení jemnější: "Prozatím nedošlo k vašemu ztotožnění v základních registrech. V případě, že se v průběhu několika dnů stav nezmění, kontaktujte Banku." Tak to chce asi čas.
mxtb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lenka_2 11. 6. 2025 16:56

smartguy píše:teď se za tu kartu platí 149,- Kč a v prvním měsíci vydání se za ní nic neplatí - mám to osobně vyzkoušeno. Můžeš si ji tedy nechat poslat a aktivovat už v červnu a nic za ní platit nebudeš.

Díky, dnes mi to potvrdili na Kontaktním centru. Umělá demence Raia včera samozřejmě vůbec nepochopila na co se ptám.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod josefbuba 14. 6. 2025 00:25

To je zajímavé, já vyzkoušel Chat přes mobilní appku a zaměstnanec RB (Tonda) o tom vůbec nevěděl a říkal mi, že budu už platit od doby aktivace tu zlatou kartu. Nemáte někdo k tomu ceník nebo PDFko, kde je to napsané?
josefbuba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 14. 6. 2025 23:42

Poplatek za vedení karty se neúčtuje​ první kalendářní měsíc, kdy došlo k založení karty a její aktivaci​ (pokud obojí bylo během jednoho kalendářního měsíce).

Pokud tedy už nyní v červnu o zlatou kartu požádáte a i ji tento měsíc zaktivujete, nebude Vám v červnu žádný poplatek ze vedení zlaté karty účtován.
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 15. 6. 2025 19:22

O jake karte je presne rec? Exkluzivni ucet a k nemu je prece VISA Gold a MC Gold (kazda se 4x LoungeKey vstupy) a jsou zdarma, ne?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka