Nechci se zadlužovat,ale sháním kartu pro "strýčka příhodu",,kdybych potřeboval nutně zaplatit a neměl jsem u sebe dost finančních prostředků.Která z těhle karet je tzv. menší zlo.

Děkuji a přeji hezký den.
Martin
Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
BENE+ stojí 499 Kč ročně, ale při obratu větším jak 38 000 Kč za rok je zdarma. Navíc spoří 1% ze všech plateb (o to se ponižuje částka, kterou člověk musí splatit). Na rozdíl od CitiBank, co má sice kartu zdarma, ale úrok 26,4%, tak má GE Money úrok "pouze" 23,88%.stanislav.stribrny píše:Ježišmarja! Nebrat žádné produkty od GE Money, vždyť je to vyhlášený lichvář, horší je už jenom Provident! Chcete platit 500 Kč měsíční poplatek?
Podle mě, když už kreditku, tak takovou, ze které se vám budou % vracet na váš účet:
1. Premia karta od České pojišťovny (možnost zdarma pojištění, nebo příspěvek na penzijní)
2. ING karta (příspěvek na penzijní) - pozor! je to zakamuflovaná GE Money!
3. Axa karta (příspěvek na penzijní)
Existuje ještě jedna karta, která je při "nepoužívání" zcela zdarma - Visa Extra od Reiffeisen Bank. Pokud leží v peněžence a nic se s ní neplatí (tedy ta finanční rezerva pro strýčka Příhodu), tak stojí 0Kč. Při používání pak stojí 25 Kč měsíčně (vedení účtu).marvy píše:Dobrý den,
Nechci se zadlužovat,ale sháním kartu pro "strýčka příhodu",,kdybych potřeboval nutně zaplatit a neměl jsem u sebe dost finančních prostředků.Která z těhle karet je tzv. menší zlo.
Děkuji a přeji hezký den.
Martin
DoubleSix píše:BENE+ stojí 499 Kč ročně, ale při obratu větším jak 38 000 Kč za rok je zdarma. Navíc spoří 1% ze všech plateb (o to se ponižuje částka, kterou člověk musí splatit). Na rozdíl od CitiBank, co má sice kartu zdarma, ale úrok 26,4%, tak má GE Money úrok "pouze" 23,88%.
Tak koukám na web a oni už tu podmínku vyhodili. Takže máš pravdu, platíš 499Kč ročně bez ohledu na to, kolik peněz přes tu kartu protočíš.SocPredator píše:[Bene+ stojí podle mě 499 ročně bez ohledu na útratu. Ale možná koukám špatně, kde jde vyčíst, že při obratu 38k ročně je zdarma?
Pak už zbývá pouze cobrandová karta ING (GE Money), Generali (UniCreditBank) a AXA (UniCreditBank), ale všechny umí tu úsporu poslat pouze na penzijní připojištění nebo IŽP (Generali).SocPredator píše:Jelikož jsem sháněl kreditku, tak vím, že tohle byl hlavní problém, proč jsem Bene+ zavrhnul
DoubleSix píše:Pak už zbývá pouze cobrandová karta ING (GE Money), Generali (UniCreditBank) a AXA (UniCreditBank), ale všechny umí tu úsporu poslat pouze na penzijní připojištění nebo IŽP (Generali).
Koukal jsem se na to a opravdu je ten kontokorent zdarma.PatrikChrz píše:Dneska jsem náhodou koukal na Aktivkonto Plus od Volksbank a vypadá to, že mají opravdu kontokorent zdarma. Mám teď pomalé připojení k Internetu, tak nemůžu stahovat ty jejich PDF ceníky, ale za juknutí to stojí.
Pozor, Aktivkonto Plus, lze sjednat jen ve speciálních pobočkách v Kauflandech (http://www.volksbankshop.cz)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků