Ano, zajímá mě to teď, od 1. 5. vím, že to zrychlujou. Takže o víkendu prioritka asi smysl nemá. Mně šlo o to, že kdyby to smysl mělo, platba přistane u FIO, kde má e-shop účet, brzo ráno, Poštovka je pomalejší. Chtěl jsem objednat něco přes net, spěchalo to, už se to vyřešilo jinak, takže se ptám pro zajímavost. Jsem na vozíku, na pobočku bych to měl obtížnější.
-- 9. 4. 2017 11:28 --fremantle píše:A co se tady vlastně řeší? Do toho 1. května když zadám platbu o víkendu, tak stejně na ni lze nastavit až pondělní datum platnosti, takže pokud chci, aby přišla v pondělí, tak ji musím zadat jako prioritní.
Pokud bych ji zadal v pondělí, tak se nic nemění, pořád bude datum splatnosti pondělní a když chci, aby byla v cílové bance ten samý den, tak ji musím poslat jako prioritní, což stojí u Poštovky do 1. května 26 Kč (kupodivu to byla nejnižší sazba na trhu za prioritní platbu, druhá je Equa za 29 Kč, nicméně čím dále tím více bank umožňuje zasílat platby jako D+0 bez příplatku (leč mnoho z nich taky bez garance), tak je otázné nakolik je daná služba přežitek), od 1. května se sazba sjednotí s modrou ČSOB na 100 Kč, ale zase do 12:00 hod. budou i standardní platby odesílány v režimu D+0...
Každopádně ani v jednom případě nelze zajistit, kdy bude přesně platba v cílové bance, při zadání o víkendu by měla jít do zpracování mezi prvními, tak je možné, že dorazí brzy ráno (třeba co vidím u standardních plateb z ČS do jiných bank, tak ty jsou v cíli mhohdy ještě třeba před 8:00 hod. ráno). Pokud je tam nějaký deadline na konkrétní hodinu, tak je možná jednodušší ty peníze přinést do Fio banky na pokladnu v hotovosti (pokud tam účet tazatel nemá a nebude si jej zřizovat, tak to bude za vklad hotovosti třetí osobou 70 Kč).
Řeší se to, aby e-shop začal vyřizovat objednávku co nejdříve. Peníze byly u FIO brzo ráno. Zeptám se troubovsky - datum splatnosti znamená, kdy to odejde ze startovní banky, nikoliv do cílové? Takže o víkendu nemá asi cenu prioritku zadávat, peníze v cílové bance brzo ráno nebudou. Díky za objasnění.
fremantle: nedočetl jsem do konce tvůj první odstavec, takže prioritní smysl o víkendu má, pokud chci, aby byla v cizí bance hned v pondělí.
Jsem propiskovej magor:-) Fantastic Four - já, Shitman, KineCZek a soap mactravish:-) Už mám Be Quiet PP11 300W:-) Chceš mít mysl veselou? Snídej housku s nutellou! Nepiji, nekouřím, jsem hebký, přítulný a v nouzi mě lze použít jako mop:-)