od astrapa 15. 3. 2012 19:03
Tak jsem založil účet Gratis mamce. Je to fakt účet vhodný i pro důchodce, kteří nemají internet - výpisy chodí poštou, příkazy lze zadávat osobně na pobočce nebo telefonicky. Zdarma je naprosto vše, pouze výběry z cizích bankomatů za 40 Kč.
Minimální zůstatek je 200 Kč.
Karta je pro platby na internetu blokovaná, je třeba ji odblokovat. Nechali jsme ji zablokovanou. Limity výběru z bankomatu lze nastavit denní v jakékoli výši, nastavit lze limity i pro převody z účtu.
Je to snad poprvé, co musím konstatovat, že s takovými službami jsem spokojený, což u velké kamenné banky prohlašuji snad poprvé v životě.
Akce na zakládání účtu Gratis má prý trvat do května, pak se ukončí. Už přestávali vydávat kódy, nám kód nedali.
Jediné, co bylo trochu otravné, že si slečna vyplňovala jakýsi dotazník o majetkových a osobních poměrech zakladatele účtu, ale většinou jsme odpověděli něco neurčitého. Samozřejmě nabízela různé spořící účty, kontokorent, kreditku a úvěr, na nabídkách těchto produktů asi budou chtít vydělávat.
Slečna nabídku kreditky zkoušela poměrně záludně - prý jde o kartu, která bude vracet body za platbu a že je strašně výhodná a mamka by byla škodná, kdyby tuto skvělou nabídku nevyužila. Instruoval jsem mamku, aby tyto telefonáty od pracovníků GE Money ignorovala, doufám, že vytrvá.