od PatrikChrz 29. 7. 2020 09:34
Vždy záleží na tom, jaké jsou tvoje potřeby. Z mých více než 10 bank není žádná perfektní, ale řadu z nich považuji za nejlepší ve své oblasti:
FIO - jejich internetové bankovnictví. Považuji za nejlepší u nás a pokud bych chtěl jen účet se základními službami, rozhodně bych byl pro FIO.
mBank - potom, co zavedla možnost blokování DCC a poplatku z bankomatu je díky své kartě Svět velmi vhodnou bankou pro cesty do zahraničí
ČSOB Premium, Erste Premier - banky, které mi zdarma poskytnou dobré pojištění a vstupy do salonků
Sberbank - "jen tak" mi dá 1234 Kč ročně. Taky by se dala používat jako univerzální banka, ale to jejich IB je hrozné, tedy aspoň to staré, na nové mě ještě nemigrovali.
Hello - jejich karty mají nejlepší kurzy z českých bank, když se k tomu přičte i 1 % vratka, tak nejlepší kurzy na našem trhu. A 1 % na spořáku do 300 tisíc je nyní "jednooký mezi slepými králem"
Minimálně zmíněné banky si tedy dovolím "vychválit", minimálně v té oblasti, kde jsou dobré.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.