Unicredit Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Pospa874 18. 5. 2023 10:05

tramin: Jak to bylo s aktivací? Je ta karta aktivní hned ten den online a hlavně, je v aplikaci? Strašili mě, že budu muset na pobočku. Zatím mi přišel PIN, ale karta ne.
Pospa874
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tramin 18. 5. 2023 10:12

Ještě jsem ji neaktivoval, ale v aplikaci již je. Karta taky přišla 2 dny po dopisu s PIN. Můžeš ji aktivovat i telefonicky.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 20. 5. 2023 10:02

Za mne - PIN přišel začátkem týdne, karta včera. V aplikaci ji nemám, aktivoval jsem ji v bankomatu a dal do Apple Pay. V aplikaci mám ale jen 2 debetní VISA karty (nikdy neaktivované) a Miles and More Gold. Takže nevidím ani kartu ani první pokusné včerejší transakce.

V internetovém bankovnictví vidím obě, Miles and More a VISA. VISA má status “Blocked”, ovšem vidím tam i včerejší transakce. No chaos…

Musím zjistit, jak se chová ve spojení s Curve, Revolut apod., vydržím to ten rok a celá UCB půjde pryč…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Panchy 21. 5. 2023 18:38

Přišel někomu slibovaný voucher do lounge na letišti?

Jinak novou kartu za M&M Gold mám aktivní, v IB viditelná, v SB nikoliv (UCB nikdy nepřekvapí)
Panchy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lafayette16 21. 5. 2023 23:15

Je potřeba zavolat do UCB, aby kartu zviditelnili v aplikaci.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 22. 5. 2023 06:04

Co se týká toho voucheru do salonku na letišti, tak ten mi přišel mailem již 16.12.2022.
pavelxcz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Panchy 22. 5. 2023 07:08

voucher jsem našel díky
Panchy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod varta 23. 5. 2023 14:15

Ahojte, dnes som menil ucet v UCB z uctu Start spat na ucet Top, s tym ze k uctu dostala dispozicne opravnenia dalsia osoba, a na tuto osobu bola vydana zlata karta.
Bolo mi ale povedane, ze napriek tomu ze ucet je "moj", 3% cashback bude platit len na uz existujucu kartu pisanu na moje meno, na platby novou zlatou kartou cashback platit nebude.
Mate s tym niekto skusenosti? Da sa s tym nieco spravit aby bol cashback pocitany aj z druhej karty vydanej k uctu?
500 Kč za založenie účtu v MaxBanke: https://expobanking.cz/#new-user-registration/WNeXvtc1Pd48gO5
varta
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 23. 5. 2023 14:35

Program U-šetřete (cashback 3%) by se měl vztahovat na všechny karty vydané k účtu.
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 5. 2023 14:38

Právě jsem hovořil s infolinkou (v jiné věci) a tam paní tvrdila, že program U-šetřete je vázán na osobu, např. disponent s kartou může mít vlastní U-šetřete.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 23. 5. 2023 15:44

Nj, roli v tom hraje asi ten disponentský přístup a to, že disponent má vlastní přístupové údaje do SB/IB a vlastní program U-šetřete. Kdyby jsi tu druhou kartu nechal vystavit jen na jiné jméno (například na manželku) bez disponentského přístupu a bez nějakého vlastního účtu v UCB, tak ten tvůj program U-šetřete bude společný pro obě karty. Známý to takto má s manželkou, zdřívějška používá i appku U-šetřete a v ní vidí obě dvě karty. Jinak přímo v té appce je i poznámka: "Pokud tu nějaká Vaše platební karta chybí, napište nám do kontaktního formuláře a my už s tím něco uděláme."
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 23. 5. 2023 19:07

tak jestli už má dispoziční právo, ať si nahraje tvou kartu s 3% do mobilu a zlatou zahodí.
V profilu nebo SZ promo Revolut 800Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Twisto 300Kč, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 5. 2023 19:22

Pokud je v praxi ověřeno, že karty k účtu pro jinou osobu než majitele, která nemá k účtu dispoziční práva, spadá v rámci U-šetřete ke stejnému účtu, pak OK, paní mohla klasicky kecat, ale netvářila se, že by to souviselo s disponenstvím. Ovšem příspěvek varty svědčí spíš pro opak.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tramin 24. 5. 2023 11:32

Mě spíš zajímá, jestli mi budou sčitat 3+1%, co mám v U-šetřete aktivní.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2023 12:15

Jj, při platbě se aplikují všechny aktivní slevy, takže ve výsledku se jakoby sčítají.
Milos
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka