Paradoxně, UCB je banka od které mám asi nejvíce karet - celkově počítám 4 - Visu k Multi kontu, pak v rámci konta Premium Visu ke korunovému účtu, MC Gold Debit ke korunovému/eurovému účtu a kreditku AXA Club. Aktuálně by mi úplně stačila jenom ta goldka. Sice ještě tento měsíc platím i KK AXA Club, ale jen do konce zúčtovacího období, kdy se mi nastřádají vratky, ty si nechám vyplatit a pak jí už používat vůbec neplánuji, až když bude jasnější existence vratek v budoucnosti. Doufám aspoň v to, že by se zachovaly 0,5 %, pak bych si ji nechal. Jinak by smysl spíš měla zlatá kreditka M&M, kde jsou aspoň kurzy karetní asociace. Počítám, že při obnově mi už debetku Visa nevydají, tak bych ji nejspíš ukončil (beztak ji k ničemu nepoužívám) a nechal si vydat tu.
houghs píše:ČSOB nemá nic, GE taky ne a má špatné karty, Citi retail zanikne. Blue od ČS je šaškárna.
ČSOB má Exkluzivní konto, ale je pravda, že podmínky pro jeho vedení (aktiva v bance nad 1 mio) u něj nelze suplovat obratem a ani tak není nějak přehnaně atraktivní. Je tam ale aspoň u zlaté debetky cestovní pojištění, to třeba ona ČS Blue nemá ani to...
GE má zase Genius Gold, ale taky má jen podmínku výše aktiv >1 mio pro vedení zdarma (obratem lze základní poplatek snížit, nikoliv "umazat", ale i tak je to pořád za 169 Kč). Taky to není až tak atraktivní nabídka, ale zajímavostí je, že u zlaté debetky je kromě cestovního pojištění i program Priority Pass (pochopitelně jen se základním členstvím), což u těchto "prémiových" účtů je taky je zřídkakde (v podstatě jen u KB TOP nabídky a Erste Premier, kde jsou ale i v ceně 4 vstupy do salonků za rok)...
Ale vidět, že GEMB na to už taky peče a chystá se na to to zabalit, na webu uvádí spoustu neaktuálního balastu (třeba možnost si sjednat NFC platební kartu), takže by taky nad tím nemělo smysl moc přemýšlet.