drkarel píše:Nepřijde mi, že by banky nedostaly cashback a nákup oddělený, u KK bývá cashback zpoplatněn a úročen, takže by měl být identifikovatelný.
Přesně jak píšeš: u kreditek si to banky dobře evidují a i v transakční historii píšou cashback jako samostatnou položku kvůli úročení ihned. Ostatně když do fóra cca měsíc zpět někdo dal snímek z bankovnictví HB z kreditky s odděleným cashbackem a přesto bonusem (tehdejší krátká akce HB), tak zde cashback hon tím vlastně zahájil

.
U debetních karet si ale myslím, že to banky nerozlišují, protože nemusí. V transakční historii u Air i UCB to je pak jako jedna položka a nejspíš ani sama banka tímto způsobem zaúčtovánou platbu už nemůže dodatečně rozdělit na CB a zbytek jako u kreditek, kde to dělí hned před samotným zaúčtováním. Proto už jsem zde minimálně třetí, komu UCB vše smazala a nahradila to paušální odměnou 200 Kč (kde přišli zrovna k této částce pro nás všechny, to nevím

). Když by data o CB měla zvlášť, byla by schopná odměnu bez CB vypočítat přesně. Ale tento paušál 200 Kč u více zdejších diskutujících svědčí o tom, že toho schopni nejsou to oddělit.
-- 15. 8. 2019 15:13 --@cz01:
O jakou částku k výplatě u tebe šlo? Zatím to vypadá, že jim vadí výplata (tedy odměny za 14 dní) cca od 1000 Kč výš, protože pod tuto hranici nedělali zatím restrikci mně (před 14 dny) ani teď jiným...