Tož přidám k předsilvestrovskému pobavení anabázi ze zrušením € účtu u tohoto Ústavu.
Jala se mi volat před Vánoci pracovnice č. 2 UCB z mé nejbližší pobočky, že prý obdržela z centrály můj doporučený dopis-výpověd (z konce listopadu!), ale že nemá zákonné náležitosti prý.
Nedbala mého ujištění, že jsem jednal takto s doporučeným dopisem na radu jiné "odbornice" č. 1 USB infoservisu, která tvrdila že stačí písemná výpověd s podpisem dle podpis. vzoru.
Ale není prý problém účet zrušit osobně na pobočce, s účinností od následujícího dne, dle pracovnice č. 2 Velmi jsem se zaradoval, předčasně....
Inu což, dostavil jsem se tedy před pár dny na uvedenou pobočku v místě bydliště a pracovnice Ústavu započala svoji záslužnou činnost na zrušení účtu, zůstatek € jsem velkoryse Ústavu daroval, s dovětkem, že za jeho převod na můj účet u jiné banky, by si Ústav naúčtoval vyšší poplatky než byl onen zůstatek a že do zrušení účtu do konce prosince už žádný poplatek nebude, kromě poplatečku za příchozí € platbičku...
Pracovnice Ústavu mě však zastavila a sdělila moudře, že výpovědní doba započne teprve běžet a za 30 dní až se účet zruší.
Nedbala mého ujištění, že moji doporučenou výpověd mají už od konce listopadu, ani cloumání zlosti mým majestátem a nechápala oznámení, že věc tedy předám i s nahranými hovory Finančnímu arbitrovi, vypadalo to, že si myslí, že tím mám na mysli, nějakého jejich Ústavního arbitra...
Proběhl další tel. hovor s pracovnicí č. 2, která se vůbec neznala ke svému dřívějšímu tvrzení, že účet zruší do druhého dne, pravil jsem jí, že lže jak když MfD tiskne a že mám hovor nahraný a předám FA.
Nakonec po půlhodinovém handrkování s jejich lživými tvrzeními, mě nabídli jakési Ústavní reklamování, to jsem odmítl.
Převzal jsem doklad s výpovědí a poroučel se s pozdravem, s vaší bankou nechci mět již nikdy nic společného.
Naštěstí jsem z tohoto Ústavu za více jak rok, dokázal vytáhnout cca 48x více než mě bude stát ten jejich dvoumesíční poplateček.