never67 píše:pro JanHus: Požádala jsem MSD o uznání úroků z prodlení a bylo mi doporučeným dopisem potvrzeno. Vzhledem ale k tomu, že jsem v první řadě vznesla dotaz finančnímu arbitrovi bylo mi FA dne 03.01.2014 odpovězeno, že se řízení přerušuje a že cituji z dopisu:
Pokud jde o nároky uplatněné v řizení před finančním arbitrem (s výjimkou nároku, který je
předmětem pojištění u Fondu pojištění vkladů), doporučuje finanční arbitr, aby je Navrhovatel
přihlásil v insolvenčnim řízení způsobem a ve lhůtách uvedených v usnesení o úpadku spojeným
s prohlášením konkursu, případně podle pokynů insolvenčního správce ( jako součást přihlášky
doporučujeme připojit i písemné uplatnění nároku, odpověď instituce Metropolitní spořitelní
družstvo, kterým předmětný nárok uznává, písemné sdělení finančního arbitra o přerušení řízení
v souvislosti s prohlášením konkursu, případně rozhodnutí finančního arbitra, bylo-li již v řízení
vydáno).
Co se týče přihlášení pohledávky a jejím vyplněním asi nejste jediný bezradný. Pokusím se ji vyplnit jak nejlépe budu umět a uvidí se. Pokud zde někdo neporadí!?
Otázka, dle mého názoru, nestojí ani tak jak vyplnit přihlášku pohledávky, to až takový problém není, ale zda jí vůbec vyplňovat. Máme vůbec šanci něco dostat ? Jaké je pořadí uspokojování pohledávek, je před námi Fond pojištění vkladů? Pokud ano, tak je to zbytečná práce. Jsme mezi podřízenými pohledávkami nebo ne? Obávám se, že dle Insolvenčního zákona Hlava IV. §386 ano. Nejsem právník a pokud mi na toto někdo dokáže fundovaně odpovědět, tak velmi děkuji.