Nakonec jsem se rozhodl využít termínovaný vklad v WPB i Unibonu a tak se s Vámi podělím o informace jak vše probíhá. U obou záložen jsem ještě nebyl členem.
WPB1) na internetu jsem vyplnil žádost o termínovaný vklad a ostatní formuláře
2) jestě ten den mi volali z WPB, že posílají dokumenty poštou
3) za 2 dny mi přišla doporučená obálka s dokumenty k podpisu (žádost o členství 2x, podpisový vzor, smlouva o termínovaném vkladu 2x), dalšími informacemi (stanovy, příklad příkazu k úhradě a pokyny jak postupovat) a obálkou pro odpověd.
4) Vše jsem podepsal, přiložil požadované kopie (dvou dokladů a výpisu z účtu) a poslal.doporučeně (poštovné 34 kč)
5) Následující den mi opět zavolali z WPB, že dokumenty, které obdrželi jsou v pořádku. Po obdržení smlouvy podepsané od WPB mám poslat peníze na uvedené číslo účtu
6) Následující den jsem obdržel od WPB podepsanou žádost o členství a smlouvu
7) Na číslo účtu ze smlouvy jsem poslal vkládanou částku + 1 kč členský vklad (zápisné se u spoření na dálku neplatí)
Unibon1) na internetu jsem vyplnil žádost o termínovaný vklad a ostatní formuláře
2) jestě ten den mi volali z Unibon že mi na email posílají prázdnou žádost o členství a další informace
3) žádost jsem vytisknul a podepsal (podpis musí být ověřený - 30 Kč, na úřadě nebo Czech Point), k žádosti jsem přiložil požadované kopie (dvou dokladů a výpisu z účtu) a poslal.doporučeně (poštovné 26 kč)
4) na speciální účet Unibonu jsem poslal členský vklad + zápisné (500 Kč)
5) během třech dní jsem obdržel obálku se schválenou žádostí o členství, smlouvou k účtu a podpisovým vzorem.
6) Obojí jsem podepsal a poslal do Unibonu
7) Na číslo účtu (jedná se obežný účet, ze kterého se peníze převedou automaticky na termínovaný vklad) ze smlouvy jsem poslal vkládanou částku

Následující den mi přišel výpis z informací o přijetí částky na běžný účet a jejím převedení na termínovaný vklad
Vše je tedy možné u obou záložen stihnout během jednoho až dvou týdnů, záleží na rychlosti pošty a převodu peněz.