Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod regin 8. 5. 2022 22:38

To trochu degraduje tuhle možnost. Naštěstí 1.6. vychází na středu ...
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 9. 5. 2022 08:00

Kontrolně jsem teď provedl standardní platbu z Equa do RB, peníze z Equa odešly v 8:39 a do RB dorazily v 8:48.
O víkendu by jsi peníze musel převádět jedině formou několika okamžitých plateb po 50.000Kč max.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Machalo 31. 5. 2022 07:46

Olga Skalková zkoušela zjistit podrobnosti k migraci. Zaujalo: RB chystá nové internetové i mobilní bankovnictví (jakože i pro dosavadní klienty RB). Ale jinak to spíš potvrzuje, že klienti Equa prostě dostanou produkty RB a nic speciálního, většina z údajných výhod jsou ne zas tak podstatné samozřejmosti (multiměnový účet, slevový program RB Club). Článek bohužel neřeší, co bude s vychytávkami Equa bank jako ukazování jména příjemce apod. https://www.penize.cz/osobni-ucty/43442 ... o-slouceni
Machalo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod zeim 31. 5. 2022 09:31

takze zitra 1.6. vyber a odchod ke konkurenci, ktera ma podobne sazby a nema 0,1%pa pri prevodu prostredku
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenk2 31. 5. 2022 13:23

V mém případě to ani tak ke konkurenci nebude, protože do RB na TOP účet. :-)
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drummond 31. 5. 2022 13:53

Taky ten ústav zítra opustím
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 31. 5. 2022 14:12

Na Equabank a MMB testuji bankovní mobilitu. :idea: :arrow:
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 31. 5. 2022 14:59

Jak přesně je to s tou mobilitou? Zvažuju, že účty u Equa zruším, protože u RB už účty mám a další nechci. Chápu, že jde využít mobilitu v případě, kdy zakládám nový účet u nové banky a nechám si od ní převést a zrušit účty u staré. Ale když nový účet nechci?

Další věc je, že u RB mi odmítají některé služby, protože u ní nemám všechny doklady a dodat je chtějí jedině při osobní návštěvě pobočky. U Equa ale tyto dokumenty mám, takže tak trochu doufám, že je od nich RB převezme (nebo už převzala?).
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 5. 2022 15:23

pokud chci zítra přesunout větší částku z Equa Extra na RB TOP, rád bych se zeptal těch co Equa používají - je potřeba s tím nějak zvlášť laborovat, aby se to v klidu stihlo přesunout během jednoho dne?
Nebo stačí třeba dnes v Equa zadat na 1.6. příkaz k převodu z Extra na BU a pak v klidu během dopoledne převod Equa BU - RB TOP ? Díky.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod iglooo 31. 5. 2022 15:55

Například v IB Expobank lze kdykoliv využít mobilitu pro (i jen) zrušení (platebních) účtů v jiných bankách. Akorát se to provede až nejdříve za 13 nebo 14 dnů (pak poběží výpovědní doba). U Equa teda může být rychlejší vyplnit formulář a vložit do IB. Podobně třeba u Creditas může být rychlejši zajít na pobočku.
iglooo
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 31. 5. 2022 16:20

Já už jsem tak zblblý z RB, že mne nenapadlo zrušení Equa-účtů přímo v Equa. :-) U RB mi totiž kdysi zamítli zrušení účtů a že prý jedině na pobočce. Teď ještě zjistit, jak by to bylo s tím převzetím dokladů.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod jenda_s 31. 5. 2022 16:58

A1rh- píše:pokud chci zítra přesunout větší částku z Equa Extra na RB TOP, rád bych se zeptal těch co Equa používají - je potřeba s tím nějak zvlášť laborovat, aby se to v klidu stihlo přesunout během jednoho dne?
Nebo stačí třeba dnes v Equa zadat na 1.6. příkaz k převodu z Extra na BU a pak v klidu během dopoledne převod Equa BU - RB TOP ? Díky.

nekomplikoval bych to, zítra převod na BU v Equa a pak okamžitými platbami do RB. Bohužel v Equa je okamžitá platba jen 50.000, pokud to nezměnili...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod A1rh- 31. 5. 2022 17:40

už tu dříve proběhlo info, že z Equa do RB by to mělo být jako v rámci banky v řádu minut, toto jsem chtěl víceméně potvrdit. Pomocí OP by to bylo v tom případě naprosto zbytečné. Takže prosím spíš info od někoho, kdo má ověřeno / vyzkoušeno každodenním používáním.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zdenk2 31. 5. 2022 20:18

Myslím, že to nedávno ověřil Miloš. Já to testoval včera a taky to bylo do pár minut. Běžná platba.
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 6. 2022 05:45

po půlnoci jsem zadal převod z Extra na BU a zkušební 1Kc z BU na RB Top. Za skoro 7 hod se zatím nic nepohlo a oba příkazy jsou nezaúčtované.
A1rh-
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka