Equa bank (od 14. 11. 2022 sloučeno s Raiffeisenbankou)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod kajer 1. 6. 2022 05:55

A1rh- 1. 6. 2022 06:45 píše:po půlnoci jsem zadal převod z Extra na BU a zkušební 1Kc z BU na RB Top. Za skoro 7 hod se zatím nic nepohlo a oba příkazy jsou nezaúčtované.

-reseno pred mesicem tedy 1.5.2022...
˄_˄ píše:
milanBrno píše:Dlouhotrvajici prevod ci jine problemy jsou kvuli datumu a to 1. (prvni den v mesici)

..jj bylo to tim, po dvou hodinach jsem zavolal infolinku a potvrdili, ze kvuli velkemu objemu zpracovani dat je system prvni den v mesici pretizen a proces trva hodiny(rano pred sedmou). Po skonceni hovoru uz byl prevod videt.
Nicmene bylo to jen u su na bu , pri prevodu jinam to bylo radove v desitkach sekund.
Jenom to max. 50k je opruz, aspon ze jdou platby opakovat.

tzn. ze plus/minus v techto postech je to reseno pred mesicem...
kajer
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 6. 2022 08:58

díky za připomenutí, vydržím :-)
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod soundman73 1. 6. 2022 09:04

Už mi tam ten převod visí 10 hodin, to je teda pěkná neschopnost!
soundman73
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod regin 1. 6. 2022 09:11

Já zase vidím na účtu vyšší částku než včera, takže je tam započítaný úrok, ale v přehledu transakcí je poslední záznam ze 7.5., kdy připsali bonusový úrok za duben.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod A1rh- 1. 6. 2022 09:48

ta částka zadaná pro převod z Extra na BU má u sebe notifikaci "čeká se na dostatek peněz na účtu". Když příkaz rozkliknu a rozkliknu "z mého účtu", tvrdí mi, že je disponibilní zůstatek 101,18 Kč místo skutečné částky.
S takovou úspěšné provedení příkazu nevidím moc optimisticky.

Stejnou hlášku mám i u zkušebních plateb 1 a 2 Kč z BU do RB, u obou "čeká se na dostatek peněz na účtu", peníze tam jsou.

Edit: už se to hýbe, korunové platby odešly do RB (jako "Platba v rámci banky" a už jsou tam), balík z Extra zmizel a ještě se na BU neobjevil :-) (chvíle napětí 8-) ) ... jo. Tak už se to prošťouchlo.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 1. 6. 2022 09:58

Já platbu z EXTRA na BÚ zadal v 10:15 a "už" v 10:50 zmizely peníze z EXTRA. Momentálně mám všude nulu.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod zeim 1. 6. 2022 10:03

já mám na BU plny prevod z EXTRA. ale je tu další kolečko chybových hlášení, kdy mi to hlásí ze nejde odeslat z BU, ze neni dostatek penez na uctu :-D EQUA/RB se opravdu budu branit vsemi deseti
zeim
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 1. 6. 2022 10:17

Tak už se to pohnulo. Okamžité platba dorazila okamžitě, normální (zkušební) platba za 4 minuty. Druhá normální platba se zbytkem dorazila do RB za 6 minut. V Equa ale po těch třech platbách není ani stopa. Teda kromě nul na účtech. :-)
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod Lafayette16 1. 6. 2022 10:54

Teď to zrovna prošlo.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod P1x3lo 1. 6. 2022 11:05

regin píše:Tak už se to pohnulo. Okamžité platba dorazila okamžitě, normální (zkušební) platba za 4 minuty. Druhá normální platba se zbytkem dorazila do RB za 6 minut. V Equa ale po těch třech platbách není ani stopa. Teda kromě nul na účtech. :-)

A jaký oni mají limity pro odchozí platby? Proč nejdříve přesouváte vše ze SÚ na BÚ?
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenk2 1. 6. 2022 11:25

Tohle je "super" banka. Převody mezi vlastními účty podstatně pomalejší než z BÚ do RB. (Ano, vím, že převod do RB už je v rámci banky.)
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 1. 6. 2022 11:27

Limit na okamžité platby je (snad se nepletu) 50.000 Kč. Pro běžné platby nejspíš limit není. Při převodu z Equa do RB to je asi jedno, ale při převodu do jiné banky si v případě SÚ účtují poplatek. Př převodu z BÚ poplatek není, takže je jistější to prohnat přes něj.

-- 1. 6. 2022 12:31 --

Zdenk2 píše:Tohle je "super" banka. Převody mezi vlastními účty podstatně pomalejší než z BÚ do RB. (Ano, vím, že převod do RB už je v rámci banky.)
Podle mne to bude tím, že je prvního, takže připisují úroky a asi i dost lidí převádí peníze pryč, tudíž mají větší zatížení, než v jiné dny. Řekl bych, že zítra to půjde normálně dle očekávání.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod obbr 1. 6. 2022 11:35

Tohle je klasika. Equa, za celou dobu jejich působení, nevychytala stále se opakující problémy, kdy 1. den v měsíci platby v rámci banky jsou v řádu hodin. Co jsem jim k tomu napsal řádků a nic - je to marný, je to marný. Ještě, že už tu dlouho nebude.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P1x3lo 1. 6. 2022 12:49

regin píše:Limit na okamžité platby je (snad se nepletu) 50.000 Kč. Pro běžné platby nejspíš limit není. Při převodu z Equa do RB to je asi jedno, ale při převodu do jiné banky si v případě SÚ účtují poplatek. Př převodu z BÚ poplatek není, takže je jistější to prohnat přes něj.

Jojo je to jak píšeš. Odchozí platby ze SÚ jsou s poplatkem, takže vždy to hnát přes BÚ. ;-)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod elfin 1. 6. 2022 18:00

Kdy budou připisovat Extra úrok 4% za květen? To bude až kolem 10.dne jako na Hit?
elfin
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka