S474N píše:Tak tohle by me udelalo dvakrat trikrat a ztratil bych s takovym ustavem trpelivost.Mimochodem, co tam maji tak skveleho?
1) všechno zdarma. např. za žádné odchozí či příchozí platby, jako u konkurence kdy mají všechno zdarma až na....
2) při platbě kartou po zadání pinu přijde okamžitě sms o uskutečněné platbě i s informací o zůstatku. ještě ani nevytáhnou kartu z terminálu.
3) velmi rychlé platby mezi bankami v čr. např. z čs odeslaná dopoledne mi přijde týž den odpoledne.
4) v IB všude informují kolik co bude stát, tedy spíš, že je to zdarma. To se mi moc líbí.
5) Všechno polopatě vysvětlené. Jak připisují úroky, kalkulačka úroků na webu pro spoření, vklad atd...
6) slušné úroky a denní připisování úroků. aktuálně 1,8 u denního a 2,3 u měsíčního.
7) výběry z bankomatů zdarma, ale jen rajfky, což mi ale nedělá problém.

v pozadí silná banka jako je rajfka. mě to naplňuje větším pocitem bezpečí a jistoty než třeba poláci s mBank a spekulant kellner s airbank, či bývalá italská banco popolare nyní tuším equa. ale je to věc názoru.
9) z mého pohledu pěkné (ikdyž pomalé) internetové bankovnictví. proti graficky hroznému mBank mnohem lepší. Oproti servis24 vidím výhodu ve velkých fontech (hůře vidím) a v tom, že před sebou vidím jen to co potřebuju a žádný další zbytečný text a tlačítka či funkce které jsou k ničemu. v servisu24 je toho fůra, aby to lákalo brát si jejich hypotéky, stav.spoření, penz.spoření atd...
10) možnost si customizovat rozhraní, částečně. mám na mysli zvolení si tlačítek na domovské stránce, které opravdu využiji.
11) možnost až 10 "obálek" tj. spořících účtů s denním připisováním úroků 1,8 aktuálně. Dost to používám při rodinném hospodaření. Mám tendenci utrácet a tyhle "obálky" mě vedou k disciplíně. Například rodičovský příspěvek na dítě dávám stranou do jedné obálky, abych neměl tendenci ho utratit za "pičoviny". Až dítě doroste, vrazím mu 220 tisíc plus úroky jako že to má start do života a k tomu přidám co našetříme s manželkou, podle toho jak se nám bude dařit. (aktuálně to stojí za vyližp.del)