Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
vpe píše:To funguje stejne roky
Pokud by to prestalo fungovat, a tuto vlastnost zamezili, je to skoro duvod k opusteni fio jako transakcniho uctu:)
Fodi píše:Teď (vlastně náhodou) jsem se koukal na úročení.
BÚ 0% (OK)
SÚ 0,2 % - to je ne úplně moc.
Zjišťuji, že přes FIO dělám postupně méně a méně operací. Kartou platím málo/ vůbec (kvůli CITI KK), takže případné výběry jsou "nejednoduché". Jedu tam tedy hlavně TP, protože se mi je nechce přepisovat jinde. Ale primární mám skoro už Equa....
fremantle píše:Už se to tady snad někdy vloni řešilo, to neoficiální zasílání D+0 se zadáním s aktuálním datem splatnosti už nefunguje, je třeba použít "zrychlenou" platbu za 1,50 Kč...
sejky píše:autorizováno dnes v 2:45 hodin.
vlazy píše:Příliš tu nechápu to brečení některých nad délkou trvání mezibankovních převodů. Měli by jste si uvědomit, že zákon převádějícím institucím nařizuje zajistit připsání částky převodu ve prospěch účtu převádějící instituce příjemce nejpozději následující bankovní pracovní den po dni účinnosti příkazu k převodu. Myslím, že tuto lhůtu FIO snad bez problémů dodržuje. Až to přestanou dodržovat tak až pak bude důvod k brečení. Pokud to někdy banky převedou i dříve (ještě tentýž den) tak je to dobře, ale rozhodně to nejde brát jako nějaké pravidlo, že to tak musí být vždy a nejde na to spoléhat. Někteří by chtěli aby se peníze mezi bankami převáděly okamžitě po zadání příkazu nebo do několika málo vteřin, ale české bankovnictví bohužel na takové úrovní ještě není.
Franklin píše:sejky píše:autorizováno dnes v 2:45 hodin.
Ono se může stát i to, že v noci mezi 0:00 a 6:00 je FIO banka de facto vypnutá a všechny platby zadané v tomto období se zafrontují jako platby budoucí s nastaveným datem. Takové platby jsou vždy D+1. Totéž jako trvaláky.
Kdežto po 6:00 se FIO přepne do on-line režimu a mezi 6:00 a 9:00 se skutečně může stát, že platba s okamžitou splatností může (negarantovaně) projít jako D+0.
Výhoda a dobrá věc pro mnohé lidí to samozřejmě může být. Pokud ale to D+0 nemá banka garantované přímo někde v podmínkách tak je pak zbytečné zde plakat, že někomu platba dorazila do jiné banky až na druhý den. Pro banky je závazné to co jim stanoví zákon. Pokud to banky provedou nad rámec zákona D+0 tak je to dobře, ale spoléhat na to rozhodně nejde.Franklin píše:Já se na to dívám jinak: podpora D+0 plateb může být významná konkureční výhoda. A také si lze představit dostatek životních situací, kdy D+0 využiju.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků