Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
sniper76 píše:fremantle píše:pokud mají převody na Slovensko zdarma, tak je prostě lepší mít další účet na Slovensku a odtud si poslat SEPA platbu zdarma už kamkoliv dle potřeby
Jsi zkušený, proto bych tě rád požádal o radu, kterou banku na Slovensku by jsi doporučil. Mám již FIO.cz, takže FIO.sk je mimo hru. Pokud je to možné, tak zřízení na dálku, kartu bez poplatků a co nejméně poplatků. Tuším, že to je nereálný mix požadavků, ale co kdyby náhodou
vpe píše:To neznamena, ze bych fio jakkoliv pomlouval
vpe píše:Jde o to, ze v eurozone banka musi pry mit stejne poplatky v tuzemsku i do zbytku eurozony. Tedy pokud bude mit za 0 po Slovensku, mela by mit za 0 i kamkoliv jinam.
CENÍK FINANČNÍCH OPERACÍ A SLUŽEB píše:2. Jednorázové odchozí platby
c) standardní platba v EUR ve prospěch účtu ve Slovenské republice - zdarma
d) standardní Europlatba v EUR - 20 Kč
http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?p=11225171#p11225171Gandalf007 píše:Možná to tu už zaznělo, ale na posledních stránkách jsem to nezaregistroval.
O tom poplatku se pouze domníváš podle toho co ti sdělili v bance a nebo ti to i potvrdili, že to tak je?Gandalf007 píše:Ve zprávách v IB je informace o obměně karet. Po ověření dotazem v bance z toho plyne, že pokud mám nastavenou např. u "FIO MSI Maestro CZK" automatickou obměnu, tak při příští obměně obdržím již bezkontaktní verzi - ovšem znamená to také jednorázové zpoplatnění dle ceníku 99 Kč.
Taky jsem to v IB nenašel a taky by mne to zajímalo.Noxik píše:Gandalf007: Muzes sem prosim hodit predmet a text zpravy? V IB jsem to nenasel
Mám také jednu MC Standard která mi bude končit letos v prosinci a předpokládám, že mi snad novou vydají bez poplatku za ni.Noxik píše:pri osobnim dotazu na pobocce mi bylo receno, ze moji MasterCard Standard mi vymeni za tu bezplatnou.
vlazy píše:http://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?p=11225171#p11225171Gandalf007 píše:Možná to tu už zaznělo, ale na posledních stránkách jsem to nezaregistroval.O tom poplatku se pouze domníváš podle toho co ti sdělili v bance a nebo ti to i potvrdili, že to tak je?Gandalf007 píše:Ve zprávách v IB je informace o obměně karet. Po ověření dotazem v bance z toho plyne, že pokud mám nastavenou např. u "FIO MSI Maestro CZK" automatickou obměnu, tak při příští obměně obdržím již bezkontaktní verzi - ovšem znamená to také jednorázové zpoplatnění dle ceníku 99 Kč.Taky jsem to v IB nenašel a taky by mne to zajímalo.Noxik píše:Gandalf007: Muzes sem prosim hodit predmet a text zpravy? V IB jsem to nenaselMám také jednu MC Standard která mi bude končit letos v prosinci a předpokládám, že mi snad novou vydají bez poplatku za ni.Noxik píše:pri osobnim dotazu na pobocce mi bylo receno, ze moji MasterCard Standard mi vymeni za tu bezplatnou.
A o jaké karty se jednalo? Bylo to kontaktní na bezkontaktní nebo bezkontaktní na bezkontaktní?gogospk píše:U mne proběhla tato výměna u dvou karet před týdnem, vše zdarma.
PatrikChrz píše:vpe píše:Jde o to, ze v eurozone banka musi pry mit stejne poplatky v tuzemsku i do zbytku eurozony. Tedy pokud bude mit za 0 po Slovensku, mela by mit za 0 i kamkoliv jinam.
Přesněji toto pravidlo zní, že za platbu v eurech v rámci země a za platbu v eurech přes hranice (je-li poslaná jako SEPA) nesmí být účtovány rozdílné poplatky.
To ostatně platí i v ČR - SEPA platba z FIO.cz do mBank.cz stojí stejně jako z FIO.cz do mBank.sk.
radecekh píše:Ještě bych dodal, že možná to oddělení CZ a SK aktivit souvisí s daněma či námitkama centrálních bank a ne s tím, že nás Fio chce odrbat.
Když mělo Fio stejný účet v ČR a na Slovensku lišící se jen kódem banky, tak třeba kde platilo pojištění vkladů? U obou? To těžko. Pravděpodobně u nás. Ale z hlediska NBS ty peníze byly na Slovensku, protože účet xxxx/8330 je slovenský a je na něm nějaký zůstatek.
Ono je jednoduché na Fio plivnout, ale někdy je možná lepší se zamyslet.
Já jsem ho vznesl e-mailem a doposud mi na to ani po více jak týdnu bohužel nepřišla žádná odpověď.Gandalf007 píše:kdyz nestaci tato info, vzneste na FIO kvalifikovanejsi dotaz.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků