FIO

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod lightblackfox 16. 11. 2023 19:57

To moc normálně nevypadá. Reklamoval jsi to? A výsledek?
lightblackfox
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 17. 11. 2023 18:20

FIO banka ma nejaky totalni vypadek, nefunguji ani jejich stranky ani API ani mobilni aplikace.

EDIT: Uz jim to jede, ale na FB to hlasilo vic lidi ...
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jisy 17. 11. 2023 19:59

Ale finance zatím přesouvat nejde ... jen do fronty.
jisy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 20. 11. 2023 16:40

Moucha píše:to bych pochopil, ale tohle není ten případ. Regulerně připsanou platbu zase beze slova odmažou a v bankovnictví není.
To mě zajímá, jestli to je normální

To je hloupost, objevila se ti ta platba nebo ne? I kdyby platbu připsali a pak ti znova strhnul I z důvodu nějaké chyby, tak ten záznam tam musí zůstat
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč
<- Investown bonus 500 Kč (nemovitosti, zhodnoceni >10%)
<~ Allegro CZ 200 Kč za reg, 5 doprav zdarma a od 2. do 8.10. je tam slevovy kupon 300,- (jsem vyzkousel)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod yndezit 20. 11. 2023 17:05

Tohle se mi teď stalo u UCB. Odchozí platby kartou před zaúčtováním byly vidět, pak úplně zmizely, aby se zase objevily jako zaúčtované.
yndezit
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ... 20. 11. 2023 17:44

Tak to UCB ale dela uz nekolik let. :D Jeden den zobrazi nezauctovanou transakci, druhy den transakce zmizi a treti den ji zobrazi zauctovanou.
;-)
...
osobne

Odeslat příspěvekod Zedna1 21. 11. 2023 16:46

Tak tohle potesilo!

Moje oblibena FIO banka je nejhodnotnejsi ceska banka (kdyz pominu Monetu, jiz vlastni investicni "vekslak" PPF/Kellner ktery jen "nakupuje/prodava" firmy) a 11. nejhodnotnejsi ceska firma:

100 nejhodnotnějších českých firem
https://www.seznamzpravy.cz/tag/ceska-elita-95008

PS: Jen poznamka, vsechny nase velke banky jsou zahranicni, proto nejsou v teto tabulce.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 21. 11. 2023 17:11

FIO je pro mě neatraktivní pokud jde o bankovní služby nebo způsob řešení reklamací.
Ale jsem moc rád, že si můžu přes FIO e-Broker můžu kupovat české akcie. :-)
hyper9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod P_H_ 21. 11. 2023 18:42

Fio banka slaví 30 let od svých počátků
Fio banka už má téměř 1,4 milionu klientů a jejich počet stabilně roste. Od svých počátků, tedy vzniku finanční skupiny Fio v roce 1993 se zařadila mezi největší banky v Česku a také největší a nejhodnotnější české firmy.
https://www.fio.cz/spolecnost-fio/media ... ch-pocatku
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 27. 11. 2023 13:57

Fio kartou neplatím, ale řeším v rodině jeden fraud. Jde ještě dnes (v rámci EU) vůbec zaplatit Fio kartou, aniž by tato platba byla ověřena SMS nebo potvrzením v aplikaci?
Může mi někdo napsat, kdo má potvrzení e-mailem o nezaúčtované transakci platební kartou, co je v předmětu emailu? Je to "Platba kartou autorizována", i když mohlo jít teoreticky o transakci neautorizovanou?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod ... 27. 11. 2023 14:54

...
osobne

Odeslat příspěvekod PlesnivyKun 27. 11. 2023 15:02

Vychází mi to na 4,7 milionu. :-)
PlesnivyKun
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 27. 11. 2023 15:53

Každopádně to, že si (údajně) myslel, že se mu to dostane na EUR účet v CZK bez ztráty kurzu, svědčí o jeho finanční negramotnosti. A to se ještě snaží doložit svoji gramotnost tím, že je IŤák (tedy dle obecného názoru spíš mimoň) a dělal v bance. Tady aspoň, osobne, vidíš, že i relativně inteligentní člověk může naskočit nějakému podvodníkovi (tenhle to zatím neudělal).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 27. 11. 2023 16:17

Platby v EU bez ověření SMS nebo aplikací jsou běžné, skoro každodenní. Třeba nižší částky v Alze nebo aktuálně vyšší částka na německém Amazonu. Ale pokud obchodník nepoužije 3DSecure, tak při případném vyjednávání o neautorizované transakci bude jeho pozice výrazně horší.
hyper9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod .void 27. 11. 2023 16:20

Spíše lze poukázat na právě ne nejlepší UX u Fio banky. Ale je pravda, že mnohem lépe by udělal, kdyby nejdříve převedl všechno nad minimální zůstatek jinam bez kurzové ztráty a až pak si zrušil svůj korunový účet.

Jo, a být ajťákem není zárukou finanční gramotnosti.
.void
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka