Stránka 673 z 736

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 12. 2017 13:06
od octaviampi
radecekh píše:octaviampi:
A co má banka společného s tím, jestli vy máte peníze na účtě v den splatnosti? Nezáleží spíš na tom, kdo vám ty peníze posílá?


Záleží, například v okamžiku, kdy jsem to já sám.

Problém byl ovšem v něčem jiném. Jsem příliš málo inteligentní na to, abych poznal, že číslo účtu neodpovídá předvolené šabloně, na kterou jedinou jde v daném případě poslat peníze. Takže systém příkaz převzal, autorizoval, ale neupozornil na to, že ho odmítne provést.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 20. 12. 2017 13:27
od radecekh
octaviampi:
Tak tomu tedy nerozumím. Vy sám sobě posíláte peníze? To tedy ještě chápu. Ale jak se posílají peníze na šablonu, to už vážně nechápu.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 21. 12. 2017 19:32
od vpe
Asi panacek puse o fiokontu, ktere provadi prikazy pouze na */2010 + jeden povoleny ucet */*

A sablonou myslel masku :-)

-- 21. 12. 2017 18:35 --

wit.cz píše:Fio a jejich podmínky jsou obecně pro sebevrahy, ať se jedná o podmínky k platební kartě, úvěrové smlouvy, zástavě nemovitosti atd. Před pár dny jsem dělal soukromou "smluvní revizi" a fio mně osobně vyšlo jako nejvíc nevyvážená smlouva ve vztahu k zákazníkovi.


A nemaji to tak vsechny lowcostovky? Nejmin platis, nejmin dostanes na garancich a servis levelu a osobnim pristupu.

-- 21. 12. 2017 18:38 --

funkcorp píše:Moje zkušenost :
Před několika měsící po výměně karty z důvodu ukončení platnosti předchozí se mi naopak začaly v blokacích zobrazovat jen některé platby (u předchozí se zobrazovaly bez vyjímky všechny). Záležitost jsem reklamoval a bylo mi sděleno, že je to v pořádku a že je na vůli banky co do blokací (a tedy i disponibilního zůstatku) zahrnuje. Po této odpovědi jsem používání FIO karty ukončil.
U banky , jejíž platební kartu nyní používám, jsou řádně zobrazovány všechna použití karty včetně vlivu na zůstatek.


Mohl bys to presne citovat? Nemuze vydavatel karty treba nastavit, co se a do jake vyse (500?) neblokuje? Tzv.podlimitni transakce?

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 7. 1. 2018 22:06
od broucajz
octaviampi píše:
Problém byl ovšem v něčem jiném. Jsem příliš málo inteligentní na to, abych poznal, že číslo účtu neodpovídá předvolené šabloně, na kterou jedinou jde v daném případě poslat peníze. Takže systém příkaz převzal, autorizoval, ale neupozornil na to, že ho odmítne provést.


Provádět platby z FIO konta je nepraktické. Já si napřed pošlu peníze z FIO konta na běžný účet a z něj již platby bez omezení kamkoliv kdykoliv.
:-D

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 8. 1. 2018 23:10
od vit.spinka
Jo, v tomhle je Fio hrozné už velmi dlouho - transakci zamítne, ale nenapíše důvod. A ani nijak zvlášť neupozorní, že transakce neproběhla.
Ať už je to kvůli minimálnímu zůstatku, či kvůli tomu povolenému účtu.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2018 09:40
od funkcorp
to vpe :
Testnul jsem v začátku roku 2018 několik plateb a zdá se , že se situace vrací do "starých dobrých časů". Ze 4 plateb se jen 1 nezobrazila v blokacích a v disp.zůstatku. Vše platby okolo cca 100 Kč. Ale - podstatně se zrychlilo finální zaúčtování - nyní vždy následující den a to i v mimopracovní dny ! Začínám být mírný optimista :-).

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2018 21:02
od broucajz
Pokud se týče zobrazování nebo nezobrazování plateb:
Už v minulosti to bylo řešeno. U nezobrazených plateb jde o off-line platby, které se vydavateli plateb neoznamují a tedy je majiteli karty nemůže systém zobrazit (když o nich neví).

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 11. 1. 2018 21:36
od Franklin
To je sice pravda. Přesto, na platební kartě lze nastavit určité parametry typu preference nebo vyžadování online plateb, a to už banka ovlivnit může.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2018 09:20
od funkcorp
To broucajz :
Jde stále o platby u jednoho obchodníka, který nemá offline terminál (ověřeno na příslušném útvaru řetězce). Způsob řízeného "zobrazování" použití PK u FIO potvrzuje i odpověď z banky na můj tehdejší dotaz.
Cituji : "Transakce do určité výše mohou být procesovány offline a záleží také na nastavení banky. Toto může být ovlivněno obchodním rozhodnutím banky ....".
Co se týká použití na ostatní běžné bezhotovostní platby, nemám s FIO nejmenší problém.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2018 12:17
od eLzyx
nevíte někdo, jak se chová platba z FIO na Slovensko? Z pohledu odesílatele je to jasné, to inzerují všude - zadarmo. Ale jak je to z pohledu příjemce? Kdesi jsem našel starou informaci, že se založením FIO účtu mám rovnou i ten slovenský s kódem banky 8330, takže příjemce dostane prachy z mého slovenského účtu. Ale netuším jestli je to platné.

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2018 02:23
od broucajz
Tak je to správné, nicméně si dovolím upřesnění: Jestliže mám v ČR účet 12345678/2010, platba přijde z účtu 12345678/3300. :-]

Máme unikátny systém česko-slovenských platieb zdarma. Princíp je založený na jednom účte a dvoch bankových kódoch (2010 pre ČR, 8330 pre SR).
Za platby do ČR nezaplatíte ani cent!

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2018 09:07
od LGA
Na kurzu si vezmou asi 0,5 Kč / 1 Eur. Ale při malých částkách netřeba řešit.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2018 09:46
od rippe
A kod 3300 ma ktera banka?

Re: FIO

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2018 14:33
od glock69
Není to překlep?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 1. 2018 16:17
od rippe
Nevim prave.