Stránka 8 z 740

Odeslat příspěvekNapsal: 31. 5. 2007 20:23
od Tomáš Marný
PatrikChrz píše:Doufám, že se co nejdříve dopracují k tomu aby z toho udělali regulérní banku...b/quote]

To se právě obávám, že se k tomu dopracují. Ale tak, že to střelí Raiffce nebo podobnému xindlu.

fio banka

Odeslat příspěvekNapsal: 1. 6. 2007 11:18
od 4honza
Banku jsem jeste nezakladal :-), ale kazdopadne jedna z pomerne velkych barier je nutnost mit velky zakladni kapital, ktery musi cinit minimalne pul miliardy. V soucasne dobe ma FIO zakladni kapital cca 60milionu, takze by tam nekdo musel nalit hodne penez. Mozna by slo zalozit banku v jinem state EU, kde nejsou pozadavky tak velike a pak ta bankovni licence je platna i v CR.

Ale pokud je nynejsi zamer vlastniku ziskavat levne penize od drobnych stradatelu, ktere potom pujcuji burzovnim spekulantum, tak banku zakladat nepotrebuji. Az bude zajem prodat klienty nejake nadnarodni financni skupine, tak treba kvuli tomu tu banku zalozi. Ze FIO neni banka mi vubec nevadi, spis bych se mel napozoru, az se bankou stane a bude stale u nas bezne oskubat zakaznika na bankovnim transakcich uplne za vsechno.

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2007 14:13
od Raziel-CZ
Dostal jsem znepokojující zprávu. Když FIO nedej bože krachne, rozdělí se dluh na všechny družstevníky. Mají to psáno i na webu víceméně, nebojíte se toho?

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2007 14:47
od PatrikChrz
Ano, ale každý družstevník může ručit max. do dvojnásobku svého vkladu, který je 1 Kč (u "řadových").

Odeslat příspěvekNapsal: 25. 6. 2007 15:20
od Rop
a 2 Kč rizika z dluhů není mnoho .... takže zbývá riziko jako u každé jiné banky a to z vkladů ... :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 6. 2007 10:04
od KubaPa
Přesně tak, ty celkem 3 Kč (1 Kč členský vklad a 2 Kč ručení za závazky záložny) mi opravdu problém nedělají. A ostatní peníze tam jsou pojištěný stejně jako v bance na 90%... teda do určitýho limitu, ale ten mě zatím nezajímá, prtože tolik tam nemám.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 6. 2007 07:00
od dalich
Přidám milou zkušenost. Zřídil jsem si přes web termínovaný vklad s týdenní obnovou. Asi po měsíci jsem se rozhodl z něj část vybrat, ale nenapadlo mě, že výběr musím učinit přesně v den otočky, měl jsem za to, že systém to provede automaticky (jak je to např. v bankách), tj. že já zadám výpověď kdykoliv a systém ji provede v den otočky. Podal jsem tedy částečnou výpověď, ale systém mi umožnil podat jen mimořádnou výpověď a navíc s 14denní lhůtou. Dobrá. Po 14 dnech se peníze převedly (šlo asi o 40 000 Kč), zbytek na TV zůstal, ale strhnul se mi poplatek za přečasnou výpověď cca 450 Kč. Za blbost se platí.

Přesto jsem zkusil vrátit akci zpět. Zavolal jsem na svoji pobočku a ptal se, co se vlastně stalo a proč. Dozvěděl jsem se o povinnosti dát výpověď z TV v den otočky a když jsem povídal o vlastní blbosti, pracovník FIO mi navrhl, že mi poplatek stornuje. Já ho o to nežádal, nabídul to sám, nemusel, šlo o moji chybu. Vše jen telefonicky, žádná osobní návštěva. Mile mě to potěšilo, dobré čtyři stovky :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 6. 2007 22:52
od Raziel-CZ
dalich: To je velmi milá zkušenost.
PatrikChrz: Tolik peněz? No to mě zabije...

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2007 14:21
od Hlava
Už na třetím výpisu z účtu FIO koukám, že mi účtují poplatek pouze za výběr kartou (6Kč), ale jinak nic, nikde žádné poplatky za převody do jiných bank, trvalé příkazy, atd.
Znamená to snad že se krom výběrů fakt neplatí vůbec NIC? Anebo si to se mnou zúčtují jednou za čas (jednou za 1/4, 1/2 nebo za rok)?

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 7. 2007 15:40
od Rop
Stačí se podívat do ceníku, abyste zjistil, že ne :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2007 12:22
od asperia
Raziel-CZ píše:Jojo, znám ceník. Taky nepotřebuju výpisy, to si je klidně budu stahovat z FIO. Nevím, pořád je to záložna a svěřit se mi jí svůj rozpočet moc nechce. Každý mě od toho odrazuje, jen několik lidí na netu to pochvaluje. Já teda taky, ale známe jak to chodilo v minulosti.o/quote]

je to sice záložna, ale údajně je pojištěno 90% vkladu a max. do 25 000 Euro(jako u banky)tj. pro případ krachu je tam pojistka. a prý fungují od 1996 , četla jsem to na jejich stránkách, protože mě zaujal jeden článek na centrumu, jak banka čsob dvakrát strhla za totéž klientům poplatek a v reakcích tam někdo chválil fio. :mrgreen:

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2007 16:25
od Rop
Jediné co mi nevyhovuje na FIO záložně je to (a z toho důvodu u nich nemám účet), že nemám jak nalít na účet hotovost ...

Takže kdyby někdo přišel na to jak nejlevněji (nejlépe zdarma) nalít na účet hotovost aniž bych došel do pobočky FIO tak sem s tím :-)

Jo a dotaz .... jaké jsou ceny výběru z bankomatů? Jsem to nějak nenašel ... jsou levnější výběry z bankomatů ČSOB předpokládám ... a jaká je cena pro výběr z cizích bankomatů?

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2007 16:31
od KubaPa
Z bankomatů ČSOB je to 6 kč, jinde tuším 25-30. Je to dle ceníku ČSOB (karta je jejich) a jejich stránky teď nejedou, takže to nemůžu dohledat přesně.

Jak tam vložit hotovost bez návštěvy pobočky opravdu netuším.

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2007 17:06
od PatrikChrz
Vložit hotovost by mělo být možné na přepážce ČSOB na jejich sběrný účet tam (pozor ale na správný specifický symbol, aby ty peníze nakonec neskončily na cizím účtu !).
Předpokládám, ale že to bude za nějaký dost mastný poplatek (vklad na cizí účet). Bohužel teď nefunguje web ČSOB, tak nemůžu zjistit za kolik.
Další možnost je poslat peníze složenkou A z pošty. Poplatek je do 5000 Kč za 20 Kč, do 50 000 Kč za 30 Kč a pak 5 Kč za každých dalších 10 000 Kč.
Další možností je fungovat třeba jako bankomat v práci :-) (kolegům vyplatit peníze v hotovosti s tím, že oni je převedou na účet).
Jsem sice z Prahy a pobočku FIO mám v dostahu. Jenže boužel pouze v rozměru "prostoru" nikoliv "času". Jejich pokladní hodiny jsou tak maximálně pro důchodce a pro kočku :evil:

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 7. 2007 17:16
od Hlava
V diskusi na Centrumu ohledně článku jak banka čsob dvakrát strhla za totéž klientům poplatek kdosi popisuje jak ty vklady na FIO řeší ...
Malý počet poboček FIA jsem řešil založením Aktiv konta u Volksbank. Tam je také vše zdarma mimo odesílání peněz. Do Volksbank nosím peníze a ty si jednou za čas přesypu buď do FIO nabo na ING kde mám také bezplatný účet. Tato kombinace se mi osvědčuje a pokud se o své peníze bojím, mohu si je nechávat u Volksbank a u FIO mít jen operativní množství. Ovšem nikde není psáno, že by třeba i ten slavný ING nemohl krachnout. Na můj vkus nápadné sponzorují a jsou dost hluční. /quote]