Stránka 34 z 717

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 13:19
od KubaPa
cpuser píše:Nevíte náhodou, jak je to s posíláním českých CZK na účet FIO ze Slovenska?

Vím, že jde poslat SKK na účet u FIO na Slovensku se slovenským kódem banky a poplatky jsou jako domácí platba na Slovensku, ale jde to i nějak podobně s CZK, když někdo vydá fakturu v CZK zákazníkovi na Slovensko, aby poplatky byly minimální?p/quote]

Jestli to dobře chápu, tak záleží na tom, jestli ten slovenskej zákazník má taky FIO - pokud ne, tak musí na českej FIO účet se slovenským kódem FIO poslat odpovídající částku ve SKK a na ten českej účet přijdou CZK. Pokud má Slovenskej zákazník taky FIO, mělo by jít zadat českej účet, platbu v CZK a strhne se mu příslušná částka v SKK (v tomhle případě by nemusel hledat kurs a přepočítávat.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 21:19
od S474N
jasno1: klic bys mel predat pri zrizeni inetbankingu a mel by byt platny okamzite.

KubaPa: dle meho nazoru mit slovenske FIO nemusi.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 21:50
od KubaPa
S474N píše:jasno1: klic bys mel predat pri zrizeni inetbankingu a mel by byt platny okamzite.

KubaPa: dle meho nazoru mit slovenske FIO nemusi.

Podle mě pro platbu samotnou taky ne, ale pokud ho nemá, může být složitější zadat částku pro platbu přímo v CZK...

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 22:07
od PatrikChrz
Pozor, nevím jak na Slovensku, ale u nás si banky, při platbě v jiné měně účtují stejné poplatky, jako při platbě do zahraničí.

Tedy, pošlu-li např. platbu v EUR z ČSOB do KB zaplatím stejný poplatek, jako bych jí posílal z ČSOB třeba do Deutsche Bank v Německu.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 22:10
od S474N
Když na Slovensko chcete platit, funguje to obráceně. V internetovém bankovnictví nemusíte zadávat zahraniční platbu, ale zvolíte si příkaz pro tuzemskou platbu. Při rolování bankovních kódů po poslední české bance začínají banky slovenské. Stačí jen zadat číslo účtu, kód banky a je to.

Odeslat příspěvekNapsal: 15. 3. 2008 23:12
od jasno1
S474N píše:jasno1: klic bys mel predat pri zrizeni inetbankingu a mel by byt platny okamzite.


Díky. Klíč byl předán, IB funguje, ale při pokusu o podepsání hláška: "chyba na straně serveru při autorizaci uživatele".
Zkusím to ještě z jiného PC ale obávám se, že to spíše vypadá na další návštěvu pobočky.

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 3. 2008 18:25
od M2M
Mě to funguje v pohodě

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 11:52
od Hlava
Nevím jestli to tu už nepadlo ... ale v internetbankingu FIO jsem narazil nově na možnost vytváření seznamu příjemců, což je snad poslední věc, co mi po přechodu z ČS chyběla. Teď už internetbanking FIO (alespoň pro mě) nemá chybu! :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 13:23
od xls
Seznam příjemců je sice dobrá věc, ale jedna podstatná věc, kterou dlouho slibují odstranit, tam dost chybí: nezávislý kanál pro potvrzování operací. Takhle jsou peníze chráněny absolutně nedostatečně.

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 14:51
od Tomáš Marný
Mno, já zas narazil na to, že jsem zadal špatně heslo pro podpis, příkaz je ve stavu "autorizace odmítnuta", je tam sice ikonka "odeslat k autorizaci", ale když na ni kliknu, tak jen vyběhne okénko, na něm dám "odeslat" a nic... Tak to ještě dneska zkusím z IE a pokud se nezadaří, budu muset kontaktovat odborníky ;-).

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 3. 2008 14:57
od PatrikChrz
Tomáš Marný: jo, to se mi občas stávalo, když jsem něco zmršil, že autorizace nešla znovu spustit. Obešel jsem to následovně - dal jsem ještě jeden příkaz (třeba na korunu) a při jeho realizaci se autorizace znovu spustila, tam jsem odsouhlasil "starou" a zamítl "novou" platbu a vše bylo OK. Jen to trochu dělalo bordel ve výpise.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 12:59
od mikicz
Poslední dobou mám problémy s kartou fio maestro. konkrétně v obchodech hruška. minulý týden karta odmítnuta jako nedovolená operace. dnes odmítnuta pro nedostatek peněz (placena částka 180,5Kč - zapoměl jsem hotovost) a na účtě je zůstatek 4 dny neměnný a pěticiferný. Máte někdo podobnou zkušenost?

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 16:21
od Raziel-CZ
Zkušenost s nedostatkem peněz na kartě mám bohatou. I přes to, že na ní mám peněz dost, nezaplatím. Podle FIO je prý problém v tom, že to nejsou přímo jejich karty, ale ČSOB. No co, když to nejde, nechám košík pokladní. Není to můj problém. Samozřejmě mě to akorát vytočí.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 17:06
od mikicz
Raziel-CZ: no tak to je smutné... třeba se to zlepší, ažm přejdou na banku a budou mít karty vlastní. já to vyřešil kartou mbank, na které bylo o pár korun víc, než jsem potřeboval, ale každopádně to naštvalo.

Odeslat příspěvekNapsal: 22. 3. 2008 20:50
od Tomáš Marný
To Patrik Chrz: Já nakonec zadal ten příkaz znovu, takže teď tam visí jeden druhý jako autorizovaný a druhý odmítnutý při autorizaci, tak jen doufám, že se ten odmítnutý nezmátoří a nezaplatí se nakonec oba :-).