Stránka 36 z 729

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2008 16:32
od mikicz
xls: a jak se tam ten trojan dostane? ty nepoužíváš antivirák a fw? máš používat nějaké bezpečné systémy. Pokud jsi paranoidní, lze mít podpid pod speciálním uživatelem, k jehož datům nemá nikdo jiný přídstup a ze kterého se jenom podepisuje. Zabezpečit to jde, takže přestaň pořád brečet, že to není bezpečné.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 3. 2008 17:12
od Rop
Pánové ... už se tady zacyklujete ... tohle se tu probíralo už před deseti stránkami :-)

Fio konto

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 13:54
od standa.1985
Myslíte, že lze spořící účet "Fio konto" s 3,1 % p.a. užívat jako "firemní" pro příjem peněz? Co přijmu peníze, tak mi do konce měsíce vždy leží ladem, než je přepošlu zaměstnancům a subdodavatelům a daly by se za tu dobu na úrocích nějaké drobásky nasbírat :-)

Pochopil jsem ale správně, že z Fio konta nelze posílat platby na jiné účty (jen na 1 přednastavený), takže bych pro další transakce musel patřičnou částku vždy poslat na "normální účet" a teprve odtud přeposílat?

Nevíte, jestli k Fio kontu také dávají kartu "Visa Classic", kterou bych mohl vybírat hotovost a platit? Nebo lze dostat jen Maestro Fio Chip?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 14:19
od Tomáš Marný
Ach jo... Ctrl+C, Ctrl+V:

FIO KONTO

Účet, který kombinuje vysokou úrokovou míru vkladového účtu a pohotovou disponibilitu peněžních prostředků na běžném účtu. S prostředky lze nakládat ihned bez jakékoliv lhůty a přitom jsou úročeny vysokou úrokovou sazbou, jejíž aktuální výše činí 3,10 % p.a.. Oproti standardnímu běžnému účtu je však klient omezen v možnostech nakládání s prostředky, které může zasílat pouze na jeden zvolený externí bankovní účet. Toto omezení ale neplatí pro účty vedené v rámci Finanční skupiny Fio, na které může prostředky zasílat zcela libovolně. K účtu je možno vydat platební kartu Fio Maestro Chip a zadávat na něm trvalé příkazy k úhradě. Inkaso, SIPO a zrychlené či prioritní platby nejsou pro tento typ účtu podporovány.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 15:29
od xls
Ideální je tam mít normální firemní běžný účet + k tomu to Fio konto. Na běžném účtu mít normální platební styk a třeba i tu kartu, ale prakticky všechny volné peníze odtamtud převádět na Fio konto a v případě potřeby platit zase zpátky. Já to tak dělám a v pohodě.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 15:29
od Hlava
Tak tak. Já donedávna na tu nabídku jen koukal, než mi docvaklo, proč že si to k běžnému účtu u FIO vlastně nezaložit?? Na běžném účtu mám minimální rezervu pro placení inkas a všechno ostatní jsem převedl na FIO konto.
Chci-li něco zaplatit, převedu to z FIO konta na běžný účet (převod je takřka okamžitý) a odtud dál příkaz do jiné banky. Bleskové a pohodlné v rámci jednoho internetového bankovnictví.

Dokonce přemýšlím, že si nechám zasílat výplatu přímo na to FIO konto a kartu že bych si nechal taky vystavit pro FIO konto. Prostě začít ho používat jako "běžný účet". Jak je to s příchozími platbami? Jsou také nějak omezené, jako odchozí do jiných bank? Nikde jsem o tom nečet.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 15:51
od standa.1985
A jak je to s Finančním úřadem? Když mi budou chodit příjmy na Fio konto, ale posílat je budu z Fio účtu, nebude to problém při kontrole z FÚ?

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 15:54
od xls
Já jsem psal o firemním účtu. Pro soukromé účely je lepší řešení eMax - vyšší úročení, lepší karta, lepší ochrana prostředků.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 15:58
od S474N
standa.1985: nechej si je posilat na druhe konto, ze ktereho to potom preposilej na FIO KONTO.

Odeslat příspěvekNapsal: 28. 3. 2008 17:53
od Rop
tak budeš v peněžním deníku vést dva účtu ... jeden bude klasické FIO ... druhý bude FIO konto ... akortá jednou za rok místo jednoho dlouhého cáru papíru vytiskneš dva ... :-)

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2008 18:58
od standa.1985
No, myslím, že si nechám posílat peníze rovnou na Fio konto a jednou měsíčně přepošlu větší sumu na běžný Fio účet, odkud provedu potřebné transakce. Takto s tím asi bude nejméně práce. A jak píše Rop, nahlásím finančáku obě čísla účtu, ať mám klid. Díky za tipy.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2008 22:01
od xls
Tohle řešení vypadá na 1. pohled rozumně, ale po zkušenostech bych ho moc nedoporučoval. Když jsem si tam předloni otevíral firemní účty, taky jsem uvažoval nechat to posílat na speciální a z něj peníze na platby na normální, ale naštěstí jsem to neudělal, ale udělal jsem to opačně. Teď zavedli Fio konto, speciální účet je silně nevýhodný, a kdybych šel tou první cestou, tak bych splakal nad výdělkem. Takhle stačilo ten speciální účet zrušit a místo něj udělat Fio konto (a většinu peněz jsem stejně při tý příležitosti převedl na líp úročený účty jinam).

Protože se podmínky těch spořicích účtů dost rychle mění, je lepším mít 1 normální účet na platební styk a s ostatním hýbat dle potřeby. Nevíte jak to bude vypadat za půl roku, až třeba přijde s podnikatelskými účty mBank nebo někdo jiný.

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 3. 2008 22:21
od standa.1985
Tak já bych to tak černě neviděl. Pokud by se stalo v budoucnu Fio konto silně nevýhodné, tak ho prostě zruším a napíšu si na fakturu zase nějaký jiný účet.
A rozdíl 3,1 % (Fio) a 3,5 % (mBank) není zase tak tragický a víc asi už nikdo nenabídne.

Re: FIO, družstevní záložna

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2008 06:54
od M2M
Nevíte jak se dá zrušit FIO konto? Jako zůstatek tam je 100Kč, jde to nějak přes net nebo musím na pobočku?

Re: FIO, družstevní záložna

Odeslat příspěvekNapsal: 9. 4. 2008 07:11
od PatrikChrz
Nevím jak je to u posledního účtu, ale když jsem rušil termíňák, musel jsem si na pobočce povolit rušení účtů přes Internet :-(

Při rušení posledního účtu - a tedy rušení členství, to možná bude ještě složitější.