Komerční banka

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zoul 5. 6. 2025 14:39

Tak jinak, Milane taky mas pravdu.
Ale toto reseni je proste neohrabane.
KB jsem si zalozil pro ucely testovani a dnes uz opravdu nechci chodit na zadnou pobocku zadne banky, vse chci delat online.
Pokud to nektera banka neumi, tak vypadava z kola ven...
Sony KD-70XF8305, Yamaha HTR-4065 + Yamaha NS-F150 set 5.1, Zyxel NAS326, Samsung A51, Peugeot 308 SW, CF Moto 800MT, Gladiator X450, HP ZBook Firefly 16, Nikon D3100
zoul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 7. 6. 2025 09:20

Jakým způsobem vlastně oznámí přechod do nového bankovnictví KB+ u Premium? Čekám na přechod z TOP nabídky, zatím nic nepřišlo. Oznámí to mailem, nebo migrace se objeví ve SB? Už jsem si před dobou založil i KB+ Start samostatně na zkoušku, tak nevím, zda to nekomplikuje u nich migraci a půjdu na řadu až později, jinak u nich mám jen KK a historicky jeden fond.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod HNF-01 7. 6. 2025 09:30

Já to mám stejně, TOP a KB+ Start a taky čekám, o nic nejde, bankéř zavolá.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DPH - VAT 7. 6. 2025 11:19

Já to mám stejně, TOP a KB+ Start a taky čekám... KB+ Start jsem si založil s "lepším" č.ú. (jednak je bez předčíslí, jednak je zapamatovatelné) a bankéř mi řekl, že po migraci budou oba tyto účty v prémiovém režimu. (To bych pak začal jako hlavní používat to "lepší" č.ú.) Nechápu, proč KB nevyhoví těm, co projeví zájem, hned a přitom spěchá na ty, co to nechtějí. Dále nechápu, proč se prémioví klienti (teď, když už KB vymyslela, do jakého režimu přejdou) nechávají na konec.
DPH - VAT
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Aldadol 8. 6. 2025 21:04

Mně nějaký mail přišel a už asi 2 měsíce nic dalšího. Posledně mi to bankéřka vysvětlovala tím, že prémioví mají více služeb a dodatečných věcí, které se dodělávají v systému a proto budou poslední
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 9. 6. 2025 05:28

Mám pezplatný základ, jen kvůli náhledu ma investice a doteď mne nikdo nekontaktoval, takže to, že toho mají prémioví více argument nebude ;-).
Spíše ty investice, já jsem KB+ chtěl a v té době tam investice zobrazit neuměli, tak třeba pořád neumí.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod HNF-01 10. 6. 2025 07:09

Tak mi dnes v noci přišla výzva k přechodu do KB+. Já už ho používám, kromě spořáku v něm vidím i investice a stavebko, tak to večer odklikám, ať to přes další noc proběhne.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HNF-01 11. 6. 2025 09:53

Tak se mi to na mobilu večer nedařilo, bylo potřeba to doodklikat na PC a je to v běhu. Překlápí se to během nočního zpracování, takže to doběhne zítra.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr.novak888 12. 6. 2025 09:04

„Ke konci května bylo úspěšně převedeno kolem 900 tisíc individuálních klientů do KB+, což je přibližně 68 procent,“ upřesňuje banka na dotaz webu Peníze.cz. Při spuštění „nové éry bankovnictví“ v dubnu 2023 měla kolem 1,4 milionu retailových klientů.
Kdy tedy Komerční banka opravdu definitivně vypne dosavadní systém (Moje banka, Mobilní banka), přinejmenším pro retailové klienty, a jako jedinou možnost bude provozovat už jen nový systém KB+? Přesný termín teď zveřejnit nechce. „Omlouvám se, ale kdy starý systém vypneme, je v tuto chvíli interní informací banky,“ odpovídá mluvčí. Podle neoficiálních informací z poboček se počítá s tím, že staré bankovnictví zůstane v provozu nejméně do konce letošního roku. Bance dělá radost příliv úplně nových klientů, kteří předtím nevyužívali staré bankovnictví. Od spuštění KB+ v dubnu 2023 do konce roku 2024 jich přišlo přes 158 tisíc, čísla za rok 2025 zatím nezveřejnila. Počet nových klientů je zatím vyšší než jejich úbytek. Za prvních dvanáct měsíců po spuštění KB+ jich odešly „jednotky procent“, což odpovídá očekáváním banky. Rozhodující nicméně bude až konečná bilance – po odečtení lidí, kteří nebudou mít zájem přejít do nového systému.
Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/46799 ... zi-migrace
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 12. 6. 2025 09:07

Migrační plán pro dětský účet mají nastavený tak, že účet se změní na BÚ rodiče, dítěti se zmigruje karta, která nepůjde obnovit. A kdyžtak dítěti rodič má založit dětský účet znova. To jsem v dubnu odmítl, migrace se mi zablokovala. Technik na infolince tvrdil, že pracují na zlepšení. Teď mám novou výzvu a je to úplně to samé. To je fakt neuvěřitelný diletantství. V KB+ mám jen spořák, ale kdybych měl svůj BÚ, tak přece druhý BÚ bude za poplatek... To si fakt počkám až tohle vypoví sami a aspoň nebudu muset na pobočku.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petr.novak888 12. 6. 2025 09:24

Zaskočeni byli i lidé, kteří si vedle starého účtu aktivně založili nový – za možnost mít v KB+ dva běžné účty totiž banka chce 89 Kč měsíčně.
Zdroj: https://www.penize.cz/osobni-ucty/46799 ... zi-migrace
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 6. 2025 09:29

petr.novak888 píše:...Bance dělá radost příliv úplně nových klientů, kteří předtím nevyužívali staré bankovnictví. Od spuštění KB+ v dubnu 2023 do konce roku 2024 jich přišlo přes 158 tisíc, čísla za rok 2025 zatím nezveřejnila...

Řekl bych, že většina těch nových klientů byli klienti bývalé HelloBank, kterým KB v roce 2023 nabízela odměnu 1000Kč za zřízení účtu v KB+ :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petr.novak888 12. 6. 2025 10:38

Je to možné, HelloBank měla cca 325 tis. klientů. https://m.finparada.cz/www.m.finparada. ... -2023.aspx
petr.novak888
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 6. 2025 18:37

Tak někdo nechce a jiný na to čeká jak na smilování :D. Na podzim pro lodní plavbu potřebuji potvrzení, že moje pojištění kryje plavbu lodí a je na minimální částku 2 miliony liber. Mail nepřišel, ale po přihlášení do nového IB mi tam vyskočila nabídka, tak jsem odklepnul. Hned jsem psal bankéřce, ať mi vystaví potvrzení, pokud nová pojistka splňuje podmínky.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka