od jir.vesely 3. 2. 2020 14:14
Takhle, já si myslím, že to smysl má. Duo profit má teď 3%, což je paráda a splní to takovou konzervativní složku portfolia. Investice se těžko odhadujou a co se týká poradce, tak to záleží, na koho narazíš. Já si se svým celkem sednul a poradil mi dobře. Pro informaci jsem to otevíral na začátku července, vybrali jsme 4 fondy, kam jsem to rozhodil. Vstupní poplatky byly 1.5-3%, další poplatky tam nejsou a i když to teď trochu kleslo kvůli nervozitě z koronaviru, tak jsem stejně zhruba 9% v zisku (bez poplatků - ty se strhávají při nákupu a v aplikaci se s nima dál nepočítá v přehledu). Shrnuto - vždycky může být líp, ale na produkt, který je pro mě naprosto bez starostí, to není špatné a určitě lepší než kdyby to leželo na spořáku s 1.5% p.a. Co je třeba zvážit je aktuální potenciál akcií, protože třeba realitní fondy ČSOB vůbec nemá. Prognóza je, že rok 2020 by měl pořád růst, ale nikdo to samozřejmě nezaručí. Navíc teď je to trochu dole, takže by mohl být správný čas. Hlavně to tam případně posílej po menších částkách a ne všechno naráz - jestli bude tvůj poradce rozumnej, tak ti to poradí stejně jako ten můj.