Air Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 12. 2024 22:41

@aaaa, už se s tím připomínáním jak ti Air Bank ublížila fakt jen opakuješ celý rok, nebo už dva? Přitom všichni zainteresovaní zde ví, že tehdy tu odměnu nabízeli za platbu kartou v restauracích, ty jsi ale nezaplatil v restauraci, ale v její mobilní aplikaci (online). I úplný neznalec vidí rozdíl a Air Bank to zamítla správně, protože sis svévolně tu nabídku v hlavě rozšířil :D.
Jinak 50 Kč pohodu na poslední adventní víkend dali asi všem, mám to tam také.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 17. 12. 2024 06:25

osobne zažil za život spoustu "křivd", které tu roky a roky opakuje. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod dinkylinky 20. 12. 2024 05:42

Tak jsem si tu vratku až 50 Kč taky aktivoval. Zajímá mě, když si dám v KFC místo nápoje třeba kuřecí stripsy, pozná to Airbank nebo ne?
dinkylinky
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 20. 12. 2024 06:12

Nepozná.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 12. 2024 19:02

Dnes oběd v restauraci včetně nápojů, platba DK Air přes g-pay, záhy zpráva na flash: Těšte se na odmenu 50,00 Kč za váš nákup u obchodníka Adventní chvilka pohody. Nechte se za váš nákup odměnit i příště.
Totéž i manželka ..., za 100 Kč si asi na sebe mimo ponožek toho moc nekoupíme, ale potěší to. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 21. 12. 2024 20:22

Pajsku na drink dali všem asi jako odškodnění za to,že spořák snížili na 2,5%.Jsou to prostě frajeři.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 21. 12. 2024 20:26

Já dnes kolem 16.hod. platil kartou 2 piva v částce 114 Kč a doteď žádné info o tom, že bude probíhat vratka. Placeno bylo ve sportovně-rekreačním areálu, kde je i normálně restaurace, kde se i vaří atd.

Myslíte, že to je ok a nebo to můžou mít skrz nějaké kódy napárováno jinak? Z minulé akce si matně vzpomínám, že taky nějak krátce po zaplacení přišla notifikace.

V Přehledu - Za nákupy dostanete mi svítí 0.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mate59 21. 12. 2024 20:31

Já jsem pivo ještě ani nedopil a notifikace cinkla.Počkej do pondělí.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2024 20:52

@culti: Napárované to mají určitě přes MCC kódy

MCC - Merchant Category Code - kód definujicí druh služby, kterou obchodník poskytuje v prodejně, kde má umístěn daný terminál. Např. prodej oděvů má jiný kód než potraviny, lékarna, květinářství nebo restaurace.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 21. 12. 2024 21:03

A mám já možnost nějak zjistit tento MCC? V detailu transakce vidím akorát Reference platby. Podle symbolu v aplikaci to zařadilo do kategorie Zábava. Účtenku jsem si nebral.

Je tu někdo kdo dnes taky platil a notifikace o vratce mu nepřišla? Protože pokud to všem chodí hned po platbě, tak v mém případě to mají asi napárované nějak jinak.

Zařízení, co poskytují více služeb, třeba restaurace spojená s hotelem nebo v mém případě restaurace, co je zároveň i sportovní areál to asi může být problém a nevím, jestli to pak dokáží odlišit, že skutečně byl placen nápoj a ne třeba pobyt v bazénu atd.

Já jen, jestli zítra mám jít zase na pivo, ale raději jinam..
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 21. 12. 2024 21:16

Na účtence mám Restaurace u ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 21. 12. 2024 21:36

@culti: MCC kód konkrétní karetní transakce člověk obvykle zjistí jedině dotazem v bance.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod špecifickýtrh 21. 12. 2024 21:39

Pokud ti nepřišla notifikace vzápětí po platbě, tak máš myslím smůlu. U všech AB vratek mi přišla notifikace vždy obratem.
špecifickýtrh
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 21. 12. 2024 22:03

@culti:
Kategorie Zábava bude mimo tuto odměnu, to jsou kina, divadla... Pokud tam nemáš Restaurace, Potraviny, Jídlo/pití apod. a navíc nepřišla notifikace tak to bude bez odměny, druhou šanci jinde máš ještě zítra :). A mělo by to akceptovat snad i nápojové a jídelní automaty, ty mají běžně MCC pro Jídlo/pití a někdy dokonce i Restaurace.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 12. 2024 22:11

Asi si zítra dám Milk shake v mekáči, to bude jistota. :D
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka