astrapa píše:DoubleSix: Air Bank skutečně vypadá zajímavě, myslel jsem, že tyto nové banky jsou už jenom internetové, proto jsem je ani nezkoumal. Děkuji za tip.
Zatím jsem na webu nedohledal, kde bude mít bankomaty, protože poplatek 25 Kč, když vybereš 2-3x, už jsi na 75 Kč, poplatek za měsíční výpis 25 Kč, několik příkazů a jsme třeba na 120 Kč měsíčně...
A kde je na jejich webu info, že budou mít telebanking?
Nicméně k Air Bank mám trochu nedůvěru, patří pod PPF a ti jsou ji schopní z minuty prodat, ukončit, nebo zvednout poplatky bez mrknutí oka. Matka je konzervativní, za rok jde do důchodu a nemůžu ji měnit každý půlrok účet. Potřeboval bych nějakou banku se stabilním výhledem na pár let dopředu.
Seznam poboček najdete na této adrese
http://www.airbank.cz/cs/banka/pobocky/. V každé pobočce je bankomat uvnitř (umí přijímat peníze) a venkovní bankomat. Při startu budeme mít 12 poboček, příští rok přidáme zhruba stejný počet. U Malého tarifu bych upozornil ještě na jednu věc - pokud vaše matka nakupuje především v hypermarketech, tzn. může platit kartou a stačí jí spíše méně hotovosti, tak Cashback stojí 5 Kč.
Výpisy - e-mailové jsou zdarma, tištěný 25 Kč a můžete si vybrat, jestli ho vaše matka chce jednou měsíčně nebo méně často.
Na současném předstartovním webu to není explicitně v samostatném článku, ale telefonní bankovnictví budeme mít a bude možné přes telefon vyřídit totéž co v internetovém bankovnictví nebo na pobočce (bez jakéhokoliv příplatku, platíte pouze hovor podle tarifu vašeho operátora - číslo je 840...).
Pokud byste si vy u nás pořídil Velký tarif, pak za jeden poplatek (150 Kč) můžete mít až 10 účtů (2 karty zdarma) a pak nic z toho výše popsaného nemusíte řešit, protože výběry z bankomatů máte zdarma, výpisy jsou zdarma, stejně jako odchozí platby.
Ke stabilitě Air Bank - jakákoliv banka jde okamžitě prodat a je to pouze otázka poptávky a nabídky. PPF má s námi dlouhodobé plány, ale tomu věřit můžete a nemusíte a nikdo z nás nemá křišťálovou kouli a nemá smysl o tomto přesvědčovat. My máme plány na 5 let, podle kterých budeme fungovat s tím, že ziskoví bychom chtěli být do tří let. A určitě neplánujeme zavádět nebo zvedat jakékoliv poplatky, protože bychom tím poškodili naši důvěryhodnost. To si zkrátka nemůžeme dovolit a proto máme v ceníku třeba ty často kritizované odchozí platby už teď. Protože na účtu zdarma bychom nevydělali, dlouhodobě stabilní banka si na sebe musí vydělat ze služeb a zavádět jakýkoliv poplatek v budoucnu by byla sebevražda.