Ano to co píše @mr.lukas86 je možné, já pro jistotu aspoň jeden TP založil, mám ho mimo jiné jako "indikátor úspěšnosti přenosu". Mimo jiné totiž díky tomu TP mnohem dřív vidím, že přenos účtu skutečně probíhá. Ve Sberbank už je TP přenášený z Creditas vidět teď týden po zadání mobility, v Creditas bude zrušen 24.4. Bez TP se pozná provedení mobility až celkem pozdě - třináct pracovních dní po zadání (kdy by došlo i ke smazání trvalých příkazů původní banky) začíná běžet v původní bance teprve výpovědní doba přenášeného účtu, ta je typicky až měsíc, takže úspěch mobility (zda se něco nepo**) se bez TP pozná až za měsíc a půl tím, že zmizí z IB původní banky - a to by za situace nějaké chyby bylo pak už možná na Sberbank odměnu pozdě, když by mobilita neproběhla (mobilita dle podmínek musí být do konce měsíce po zřízení účtu). A stát se to fakt může, že mobilita selže - třeba v UCB jsem také musel po 14 dnech zadávat mobilitu znova (na jejich výzvu), původní jaksi zapadla někde v Matrixu mezi oběma bankami, tehdy mezi UCB a Fio

.
@čulibrk:
Nejsi sám, s tím novým IB a jeho rychlou aktivací mají u nováčků problém, já také se přihlásil až týden od online založení+registrace do nového IB. Jsou zvyklí, že dřív musel kvůli IB klient čekat na dopis s tokenem (viz dále), takže nebylo třeba ho mít funkční hned s aktivací účtu.
Jinak kdo zakládá online, může dostat po založení jako já nesmyslný email, že pokyny k IB přijdou s tokenem poštou. To už neplatí (poštou přijde jen karta v obyč a PIN v doporučené zásilce), to platilo do března u starého IB, kde se předával token - tento email tedy ignorovat. Naopak email o migraci na nové IB (označený odesílatelem tuším FSP) je důležitý, tím se to nové IB aktivuje místo dopisu a tokenu (i v něm ignorovat zmínku o odevzdání původního tokenu, to je jen pro původní klienty). Moc zkrátka nezvládli tu transformaci staré-nové IB pro staré-nové klienty. Zvlášť u těch, co staré nikdy neměli

. Token fakt žádný není třeba, nové IB je na SMS autorizaci, i přihlašovací uživatelské jméno lze kdykoliv změnit. Nebo lze pak doplnit mobilní aplikací Mtoken, pokud se někomu SMS nezdají bezpečné.
-- 16. 4. 2020 14:09 --@Rolda:
To už se zde řešilo vícekrát, i v jiných vláknech, když se probírala mobilita obecně. Vždyť záleží na smlouvě s danou bankou. V rámci mobility totiž vypovídáš smlouvu, na základě které existuje daný účet, plus v té smlouvě navazující věci. Pokud bys tedy mobilitou rušil třeba eKonto Komplet od RB, tak tam ano, tam spořák je v rámci balíčku ve smlouvě s účtem (zřízeno naráz jako balíček). Ale jiné banky mohou mít na každý účet samostatnou smlouvu (obzvlášť pokud jsi účty nezakládal naráz), pak by mobilita zrušila jen ten vypovídaný.