Mufinmufi píše:@patrikchrz ty jsi dostal při zřízení od KB bez poplatku i tu jejich kreditku? Teď mi psali na dotaz, že v základu je pouze debetní karta VISA Platinum bez ročního poplatku za vedení, ale kreditní karta Platinum nikoliv. Požadované parametry má zdá se ale i debetka (pojištění, apod.).
Ano, debetka má vše, co kreditka, nemusíš pro to o ní žádat (cestovní pojištění 5M, auto asistence, domácí asistence).
Mufinmufi píše:U ČS to zkusím asi taky a uvidím jestli projdu tím jejich vstupním skóringem a zapůsobím na bankéře/bankéřku. Dle toho co jsem pochopil chtěli uvést jen od někoho potvrzení o příjmech a někde jim stačilo prohlášení.
U ČS budeš mít problém, že ti časem pravděpodobně účet vypoví, né že by ti ho nezaložili - viz zdejší reakce a pár výpovědí. Dokonce to vypadá, že to ani není tak, že vypoví lidi s fiktivním obratem, ale i ty, kteří skutečně takový obrat mají a jen přes ně nechtějí investovat, nebo jiným způsobem nechat banku vydělat. A skutečně nikdo soudný tam nemůže nechat 1,5M při úročení 0,2% do 1M pokud se v daný měsíc se SÚ nepracuje, to je ztráta v desetitisících oproti jiným bankám...
Mufinmufi píše:cz01:
Však jsem psal hned na za čátku "v rychlosti"

. Seděl jsem u toho cca 2 hod. v noci. Navíc jsem vybíral jen některé parametry, které jsem považoval pro sebe za důležité.
Nemůžu souhlasit, že na webu je jednoduše k nalezení vše, resp. možná je, ale zejména web ČS na mne působí právě jak píšeš => chaos.
Chtělo by to nějaké aktuální srovnání, ale takové jsem prozatím nenašel - proto díky za tohle fórum a patrikovy i tvoje reakce.
Které parametry podle tebe nesedí? Bral jsem to přímo z jejich webu a souborů, které zveřejnili (sazebník, apod.).
RB - prošel jsem je včera taky a nic moc - peníze se tam úročí relativně špatně. Tedy pokud nejsi nový zákazník, na ty stávající kašlou.
UCB - stále hledám důvod proč si tam založit účet. Všiml jsem si, že konečně nabízí něco s vedením zdarma, ale benefity mi nějak unikají. Uniká mi něco?
Postupně, čeho jsem si všiml:
"ČSOB poplatek 50 Kč/měs. za "služby" spojené s kartou člověk neobejde, takže reálný roční náklad 600 Kč. Počítám správně?" - Ne toto není pravda, jakmile splníš kritérium pro vedení služby, tak žádný tento poplatek neplatíš.
"Erste - 5 Kč za příchozí i odchozí platbu (stále

)" - ne toto také není pravda, vnitrobankovní jsou zdarma, pro cizoměnové v rámci erste to možná 5 korun je, nevím nepoužívám
"Erste - - cestovní pojištění - limit ???" - limit je 10M, odpovědnost 6M oproti ČSOB kde jsou 2M zdraví/1M věci, ale ČSOB má v rámci konta pojištění odpovědnosti na 6M v rámci ČR i EU
"Erste - vstup do 2 různých salonků v Praze (oba terminály), Vídni a Bratislavě + neomezený loungekey?" - Neomezený LoungeKey má privátní bankovnictví s objemem investic/depozit nad 10M, jinak je 6 vstupů pro Erste Premier
"Erste - nepochopil jsem zcela jakou (předpokládám Infinite + world elite) s účtem dostanu." - ano tyto dvě karty z toho Visa může být, jak debetní, tak kreditní
"KB - priority pass salonky (až 700 salonků)? Netuším jak to funguje a který ze 3 různých typů členství vlastně dostanu" - dostaneš pouze kartičku a pak si platíš jednotlivé vstupy, žádné zdarma tam nejsou
"KB - cestovní pojištění do 2,5 mil. " - Ne, platinka u KB má cestovní pojištění na 5M + 3M odpovědnost. To co píšeš bude ke zlaté kartě, kterou u TOP nabídky můžeš mít 2x zdarma
RB je celkem o ničem, cestovno nejhorší z prémiových a zbytek nabídky také nic moc, pojištění dost okleštěné a ve výsledku nepoužitelné oproti jiným.
UCB - cestovní pojištění 2,5M od Allianz a pak dobrá debetka s eur účtem, kdy máš kurz asociace a eura se koncem roku do UCB dostanou už zdarma díky regulaci, jinak asi moc výhody nemá, možná program u-šetřete by mohl být občas zajímavý.