Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 9. 2023 17:37

nijak neotravují, stačí jen těch 100 tisíc. Naopak i když sám chci (kreditku), tak minimálni snaha o nápomoc a šílený bordel. Na dotazy můj bankéř taky nereaguje.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod eR99 20. 9. 2023 19:54

iguka píše:Je kreditka world elite k premium kontu KB zdarma? V sazebníku vidím 550 měsíčně bez jakékoliv poznámky.

Edit: v rámci vedení konta by měla být zdarma

KK k TOP kontu od KB mám. Mohu potvrdit vedení zdarma.
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Markil 20. 9. 2023 22:29

beet píše:V Článku 1 přiloženého pdf se píše:

Pojištěné osoby:
Držitel platební karty je pojištěn vždy.
V případě sjednání varianty „Family“ se pojištění kromě držitele platební karty vztahuje i na 1 další dospělou osobu a až 3 děti do věku 21 let včetně. Za rodinné příslušníky
držitele platební karty je považována blízká rodina, tzn. rodiče a děti, prarodiče a vnuci, sourozenci, manžel/manželka, partner/partnerka, druh/družka

Jak doložíš partnerku jsem dále nestudoval. ;-)

Mě před 2 lety potvrdili, když jsem to ověřoval, že to platí i pro přítelkyni. Loni jsme měli i událost s hospitalizací a normálně vše proplatili a nikdo se nic dokládat nechtěl. Jen jsem nahlásil, údaje o koho jde a že pojištění je na mě. Zmínil jsem asi sám, že jde o partnerku, ale víc se o to nikdo nezajímal.
Ale nevím zda se to mezitím nějak netměnilo.
Markil
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldadol 21. 9. 2023 12:33

PULPANM píše:
bufalobil1 píše:Mám už premium účet od ČSOB kam mi chodí výplata abych splnil podmínku. Chtěl bych ještě otevrit učet premium u KB. Jak moc otravují s produkty a jak kontrolují splnění podmínky příchozí platby těch 100 litrů měsíčně když bych si přeposlal z jiného účtu?

Jak to tedy je, ví někdo ?

Já plním podmínku 100t. obvykle 2 příchozíma platbama a zatím si nikdo nestěžoval. A naopak já si nestěžuji, že mě neotravují, paradoxně spíš občas musím bankéřku uhánět já, abych třeba něco dalšího zařídil, jelikož TOP jede ještě ve starém systému a některé věci zase už v tom novém.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cermakjn 21. 9. 2023 14:31

Máš KB Prémium benefity i v novém bankovnictví? Jako třeba slevu na balíček multiměnového účtu? Ale koukám, že zkušenost s bankéři máme podobnou, ale aspoň je klid.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 22. 9. 2023 06:29

Přišla nová Visa Infinite, přestože stará sada karet platí ještě 2 roky.

V IB ji zatím nevidím, tedy ani nemohu aktivovat. Hádám, za kterou kartu to je nyní asi výměna? Jestli správně chápu, MC karty budou zcela zrušeny, budu mít 2 x Visa, nebo takhle jedna nahradí obě? Zajímavé, že je neembosovaná (obě karty mám debetní)
Přílohy
IMG_20230922_0723578.jpg
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod CZ4R 24. 9. 2023 04:55

je to asi náhrada za MC, ale mám zatím aktivní všechny 3. Nutno však aktivovat PINem právě z MC. Já si ji skoro zablokoval tím, že jsem tam vkládal PIN z Visa
CZ4R
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 24. 9. 2023 07:15

To je chyba aktivovat, když ji neaktivuješ, nabídne ČS odměnu.
octr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Milos 24. 9. 2023 11:02

Otázkou je, jestli ČS tu odměnu motivující k aktivaci nových VISA karet nabízí ke všem kartám (debetním, kreditním, prémiovým).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Tonddy 24. 9. 2023 12:00

Jak je to teď v Erste Premiér, máte tam na spořícím účtu 250 tis. Kč a točíte 70000 Kč/měsíc a máte klid, nebo otravují a chtějí vypovídat smlouvu?

Podmínky vedení zdarma:
Mzda/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti v souhrnné výši 70 000 Kč a současně disponujete úsporami, investicemi a uvěrovými produkty v rámci skupiny České spořitelny v celkové výši 250 000 Kč
Tonddy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 25. 9. 2023 04:15

přesně tak to dělám. Resp. počítá se jen z posledního dne v měsíci, takže tam posledního dám 400 tisíc a prvního zase vyberu (pro případ, že bych jeden měsíc zapomněl, což už se mi 2 krát stalo)
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod stepano 25. 9. 2023 06:36

A to si přeposíláš z vlastního účtu? V podmínkách EP je, že ti to má přijít od zaměstnavatele. Ale jinak hezký fígl :-) , tvůj bankéř s tím nemá problém?
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 25. 9. 2023 15:10

Kde v podmínkách vidíš, že to má být od zaměstnavatele? Tam je, že to má být mzda (nebo plat nebo příjem ze samostatné výdělečné činnosti nebo ze svobodných povolání), ne od koho má přijít. A dál už se o tom dokonce mluví jen jako o kreditním obratu vykazovaným na všech účtech Premier a všech účtech Premier v cizí měně, u nichž je Klient majitelem.

Samozřejmě za takové užívání to mohou kdykoliv vypovědět, na to mají právo, ale že peníze nechodí přímo od zaměstnavatele bude to nejmenší. Jim jde o to další nakládání s účtem.

Ale když už jsme u toho, je nějaká služba, která pošle platbu bez uvedení jména majitele účtu? Třeba Revolut tam to jméno vždy cpe. Co třeba Wise, nebo někdo podobný? Aby se člověk tvářil, že jsou to příjmy z jeho nájemního domu, nebo tak. :D
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod stepano 25. 9. 2023 15:37

No to jsem myslel, to co mají v popisu na stránkách "Mzda/plat či příjem ze samostatně výdělečné činnosti v souhrnné výši 70 000 Kč" , špatně jsem to formuloval, do podmínek jsem nekoukal. Nevím proč, ale ten popisek mi evokuje, že by mzda měla chodit od zaměstnavatele na ten Premier účet, ale asi jsem se teda domníval mylně :nenapadne
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 25. 9. 2023 17:07

Oni to ale sleduji, jak se pred lety menily podminky, kdy stacilo prijem 70k, tak hodne zdejsich uzivatelu dostalo vypoved, resp. sami ucty rusili.

Nejsem si jisty, jestli nekdo tehda nefasnul i poplatecek, kdyz penize jenom preposilal...

Je to hodne individualni a zalezi od bankere, muze nastavit ucet zdarma a i kdyz se neplni podminky...
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka