Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 2. 2025 13:04

Jojo, jasný, jen jsem chtěl říct, že nemusíš platit 12x do roka poplatek ale jen v měsíci, když potřebuješ směnu.
40 tis je velmi nízký limit, to je fakt
Já mám teď účet aktivní kromě ekonta komplet a ten je za 49/měs, tak chci právě změnit na exkluzivní, který budu mít zdarma, podmínky splním.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jantars 3. 2. 2025 13:19

xls píše:Jasný, ale platit nějaký poplatek za nic moc kurz a ještě při omezení na 40 tis. jen nesmysl. Nehledě na to, že teď je k dispozici jinde řešení bez poplatku, s vynikajícím kurzem a bez množstevního omezení.

a tím lepším řešením máš na mysli co?
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod esquire 3. 2. 2025 16:06

Ze by Partners banka a jeji kurzy bez prirazky?
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2025 16:18

Jj, výhodné kurzy Partners karty teď frčí ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jantars 3. 2. 2025 16:43

Jo on to myslel tak ze nez by konvertil u RB pres smenarnu tak ze je lepsi pouzit Partners kartu.... to asi jo, ale to je i logicke kdyz RB Smenarna umi jen EUR, USD a libry....

Ja myslel, ze ma lepsi reseni nez RB smenarnu pro pripad konverze akceptovatelnym kurzem na USD a odeslani platebniho prikazu v USD...
Jantars
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 3. 2. 2025 17:06

Jantars píše:Jo on to myslel tak ze nez by konvertil u RB pres smenarnu tak ze je lepsi pouzit Partners kartu.... to asi jo, ale to je i logicke kdyz RB Smenarna umi jen EUR, USD a libry....

Ja myslel, ze ma lepsi reseni nez RB smenarnu pro pripad konverze akceptovatelnym kurzem na USD a odeslani platebniho prikazu v USD...

PB nevyužiješ když potřebuješ cash
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 3. 2. 2025 22:12

O jaké nemožnosti cashe v souvislosti s PB to pořád píšeš? Však v zahraničí můžeš PB kartou s výhodným kurzem nejenom platit, ale i vybírat z ATM.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 3. 2. 2025 22:30

Tak jsem se nad tím pozastavil. Asi byl myšlený výběr hotovosti v cizí měně tady v ČR.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 4. 2. 2025 08:53

No já myslel tady v ČR. když potřebuju cash s sebou dopředu, jinak vím, že PB skvělý kurz se týká v zahraničí i výběru z ATM kromě plateb
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 2. 2025 14:25

Jo, přesně tenhle problém řeším taky, potřebuji s sebou eura v hotovosti, navíc do země, kde se eurem neplatí (platím eurem v Egyptě za potápění. Při platbě místní měnou není sleva 5 % a při platbě kartou je navíc poplatek 5 %, takže rozdíl 10 % a to už je znát.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 2. 2025 14:57

Tak věřím, že Ty si s tím poradíš. Převod na účet jinam a výběr za několik desetikorun na pokladně. (To furt zatím ještě jde.) Kurzy platí i pro převody, ne? A hlavně eura nakupuješ ve směnárně, ne?
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod treborit 4. 2. 2025 15:11

Dobijes PB kartou Revolut a posles do RB/CS, kde to vyberes na pokladne?
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 4. 2. 2025 15:12

@drkarel: Výhodný Partners kurz platí jen pro traksakce kartou (platby, výběry), pro SEPA převody nemá Partners výhodný kurz.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 4. 2. 2025 17:29

Aha, díky, pak je to potřeba procedit přes Revolut, což furt jde i se základním, protože limity jsou na směnu a ne na průtok.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 2. 2025 19:37

Tak já si s tím poradím, odkupuji od kolegů v práci jejich diety v eurech :). Jinak by mi ale asi vyšlo nejvýhodněji koupit v nějaké arabské směnárně v Praze, kde je spread nějakých 12 haléřů, tj. nakoupím 6 haléřů na euro od středu. Pokud potřebuji pár stovek, tak by to nezaplatilo ani poplatek za výběr hotovosti na pokladně (i když i ten mám zdarma - jednou měsíčně u Raifky)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka