Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cestak71 9. 5. 2025 05:14

xmasik píše:depozit se vzdy jen blokuje, nikdy se nestrhava - jen v pripade pojistne udalosti. Jednou mi ho myslim omylem strhli a pak vratili. Alo to byl omyl, ktery se mi stal jen jednou z 50+ vypujcek. Kurzovy rozdil asi 200 Kč mi pak vratila pojistovna, kde jsem mel pojisteni kauce.

Několikrát se mi stalo, že mi místo blokování depozit rovnou strhli. V těchto případech to bylo vždy mimo Evropu. Na pojišťovnu jsem se kvůli vrácení kurzového rozdílu neobracel.
cestak71
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xmasik 9. 5. 2025 08:54

Pospa874 píše:
xmasik píše:pojistovna, kde jsem mel pojisteni kauce.

Díky, mimochodem nějaký tip na pojišťovnu té kauce?

Driv jsem používal Worldwideinsure, kde jsem měl tu roční pojistku.

Teď beru většinou auto přes billiger-mietwagen.de a zprostredkovatele, který tu spoluúčast vrátí., pokud se neco stane. samozřejmě záleží podle destinace, kam jezdis. Aj něco by případně pokrylo to cestovni pojištění, ale limity jsou tam hodně malý.
xmasik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stepano 9. 5. 2025 11:20

Ano, ty limity jsou malý, ale když si půjčíš nějaké standard auto (tj. ne Mercedes a jiné luxusnější káry) tak excess/spoluúčast bývá do 500€ , takže i kdybys to auto úplně zrušil, tak ze svého cvakneš max 100€ , a kvůli tomu se snad ani nevyplatí zřizovat nějakou jinou extra pojistku. Navíc většinou stejně řešíš ťukance a odřené blatníky za 200€, a to ta pojistka u cestovního pojištění v pohodě pokryje.

Nějakou další/větší pojistku na excess bych zvážil až kdyby spoluúčast přesáhla 600€, případně při cestě do zemí typu Indie, Egypt atp... kde na silnici nejsou pravidla a platí právo silnějšího/rychlejšího.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 9. 5. 2025 11:46

delete, spatne vlakno
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 9. 5. 2025 12:29

Končí mi v úterý půlroční období se zvýšenným úrokem na spořicím účtu v rámci ČSOB Premium konta. Objeví se nová nabídka? Nebo je lepší se proaktivně zeptat, zda ji prodlouží?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod xmasik 9. 5. 2025 17:45

stepano píše:Ano, ty limity jsou malý, ale když si půjčíš nějaké standard auto (tj. ne Mercedes a jiné luxusnější káry) tak excess/spoluúčast bývá do 500€ , takže i kdybys to auto úplně zrušil, tak ze svého cvakneš max 100€ , a kvůli tomu se snad ani nevyplatí zřizovat nějakou jinou extra pojistku. Navíc většinou stejně řešíš ťukance a odřené blatníky za 200€, a to ta pojistka u cestovního pojištění v pohodě pokryje.

Nějakou další/větší pojistku na excess bych zvážil až kdyby spoluúčast přesáhla 600€, případně při cestě do zemí typu Indie, Egypt atp... kde na silnici nejsou pravidla a platí právo silnějšího/rychlejšího.

V Itálii vetsinou za běžný auto je kauce 700 - 1500 EUR, aby ty autopujcovny líp prodali to jejich pojisteni. A tak stačí vybrat nabídku, kde to externí pojisteni kauce už je. Na to základní pojištění od cesky pojišťovny bych to fakt nenechával.
xmasik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pospa874 9. 5. 2025 22:35

noi2 píše:Jinak ČSOB Premium pokryje 10000,- z kauce (ať zůstanem u tématu).

Všem díky za tipy k tématu. V jejich pojištění odpovědnosti je to ve výluce. V cestovním pojištění je tedy opravdu pojištění spoluúčasti do výše 10000 Kč. Použiju tedy asi kreditku ČSOB Premium k úhradě depozitu. Na druhou stranu spoluúčast mám až 1000 EUR a pojištění je takový ten základ neobsahující skla, disky, pneumatiky apod.
Pospa874
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mate59 10. 5. 2025 07:45

wit.cz píše:Končí mi v úterý půlroční období se zvýšenným úrokem na spořicím účtu v rámci ČSOB Premium konta. Objeví se nová nabídka? Nebo je lepší se proaktivně zeptat, zda ji prodlouží?

Já jsem zavolal svému bankéři a prodloužili mi to na další půlrok.Samo se to neobjeví.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod beet 10. 5. 2025 07:57

wit.cz píše:Končí mi v úterý půlroční období se zvýšenným úrokem na spořicím účtu v rámci ČSOB Premium konta. Objeví se nová nabídka? Nebo je lepší se proaktivně zeptat, zda ji prodlouží?

Mě přišel nový email s bonusovou sazbou na sporaku automaticky.
beet
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tramin 10. 5. 2025 08:47

@ wit.cz : já jsem bankéři napsal mail a druhý den to bylo odsouhlaseno.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jir.vesely 10. 5. 2025 13:55

Pojištění spoluúčasti má i Revolut metal a tam je limit 2000€. Už jsem jednou i otestoval plnění - úplně bez problému a následující pracovní den jsem měl peníze na účtu.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod noi2 10. 5. 2025 14:16

U Revolutu je u pojištění poznámka: Vztahuje se pouze na cesty zakoupené Revolutkou.
To jako musím mít koupený letenky Revolutkou aby platilo pojištění auta?
EDIT: přečetl jsem podmínky a fakt jo. Dokonce v době koupení letenek a ubytka už musím mít aspoň Premium.
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jir.vesely 10. 5. 2025 14:33

Na pojistku spoluúčasti toho auta stačí zaplatit jenom za to půjčení auta, ne? Prostě to, na co chci uplatnit pojištění, muselo být zaplacené revolutkou. Ať je to letenka nebo třeba telefon. Dřív to na tu cestovní pojistku takto nebylo, ale teď už tam ta podmínka je.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 10. 5. 2025 15:05

beet píše:

Mě přišel nový email s bonusovou sazbou na sporaku automaticky.

Mně emaí nepsřišel a bankéř mi řekl, že vyšší sazbu zařidit nemůže.
Ale ještě mám čas
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 10. 5. 2025 15:44

Bankéře nemám, tak v pondělí zkusím 800 370 370.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka