Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 5. 2025 12:31

slavo963 píše:Na B2B Gold jsou jeste lepsi ceny nez na Gold pro plebs?

Namátkově jsem se podíval na několik položek a Gold Benefit ceny B2B a B2C jsou stejné.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 26. 5. 2025 15:44

Na serveru Peníze.cz dnes vyšel celkem komplexní přehled cestovních pojištění k prémiovým účtům v jednotlých bankách
https://www.penize.cz/osobni-ucty/47032 ... ani-limity
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod muhlfeit 26. 5. 2025 23:15

Čerstvá zkušenost s tím (já jsem to nevěděl), že v případě žádosti o proplacení léčebných výloh u zubů, požaduje EA toto: "v případě zubního ošetření potvrzení o poslední preventivní prohlídce u stomatologa před vznikem pojistné události" :)
muhlfeit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 27. 5. 2025 08:07

Jo, některé věci se člověk dozví, až když to potřebuje. Při nahlášení akutního infarktu taky pojišťovna nejdřív zjišťovala 4 dny u obvoďáka, jestli pacient nebyl předtím na to samé léčen, teprve potom to vůbec začala řešit, tipu zhebni a pak si požádej o proplacení.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Maniks 28. 5. 2025 21:26

Jaká pojišťovna? �
Maniks
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 28. 5. 2025 21:36

Tohle byla ČSOB, ale je to vcelku jedno, protože pojišťoven je víc, ale pak mají nasmlouvaných pár asistenčních služeb, které ten chod de facto zajišťují. Je to spíš o tom, aby se člověk spoléhal především sám na sebe.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirik74 29. 5. 2025 13:35

muhlfeit píše:Čerstvá zkušenost s tím (já jsem to nevěděl), že v případě žádosti o proplacení léčebných výloh u zubů, požaduje EA toto: "v případě zubního ošetření potvrzení o poslední preventivní prohlídce u stomatologa před vznikem pojistné události" :)

Přijde mi to jako běžná podmínka u pojišťoven. Když člověk na něco dlouhodobě kašle (třeba na bezpečnost v domě, výměnu dvacet let starých hadiček třeba u záchoda), je v trochu jiné pozici než člověk, kterému se pojistná událost stane skutečně náhodně, nečekaně.
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod muhlfeit 29. 5. 2025 17:35

Maniks píše:Jaká pojišťovna? �

BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a. s., přes EA (Europ Assistance)
muhlfeit
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 5. 2025 18:45

Platí stále podmínka pro vedení ČSOB Premium mít na účtu těch 300 tisíc jen toho 30.dne v měsíci? Nůžky mezi úrokem v RB a ČSOB budou od neděle už dosti rozevřené a není třeba zbytečně tratit ;-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2025 18:54

Platí, ale jedná se o poslední den v měsíci, nikoliv o 30. den v měsíci.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 30. 5. 2025 19:38

Ok, díky :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Suky. 30. 5. 2025 21:48

Nerad ruším Vaše souznění ale byla tu také řeč o posledním pracovním dnu...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 30. 5. 2025 22:04

Ten poslední pracovní den byl informační šum, v podmínkách jasně píšou:

ČSOB bude klientovi poskytovat služby a produkty v rámci Služby zdarma, pokud klient uzavře s ČSOB Smlouvu o Premium Kontu a k poslednímu dni každého kalendářního měsíce bude (po provedení dále uvedeného výpočtu) splněno alespoň jedno z níže uvedených kritérií.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 8. 6. 2025 21:41

Zvažuju KB Premium - tarif Exclusive. Hlavně mi jde o cestovko (nechci kreditku, takže ČSOB ne). Sjednat se to dá pouze osobně v Premium centru? Je tam nějaký opruz (když nepočítám KB+) jako třeba nucení do investic u Erste Premier? To cestovní pojištění Premium Rodina je automaticky a zdarma v rámci tarifu? Díky.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Jantars 9. 6. 2025 09:35

Můžu se zeptat na "nechci kreditku, takže ČSOB ne" - kreditka přece může ležet v šuplíku když už ji člověk nechce používat, navíc u některých záležitostí bez kreditky vznikají finanční ztráty pokud ji člověk nemá (např. depozit za půjčení auta).....
Jantars
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka