LuiS_666 píše:Někde na předchozích stránkách bylo řečeno, že pojisteni u EP v ramci VISA Infinite pokrývá také terorismus a z výluk zmizel. Nicméně v podmínkách platných k 1/2017 ho tam stále vidím. EP bankéř mi odkyval, že tomu tak skutečně je, ale mám pocit, že by prikyvnul na cokoliv.
Máte v tom někdo přehled?
Přišlo mě to jako zpráva do Servis24, že jsou pokryty i teroristické útoky. Nicméně opravdu vidím na jejich stránkách tu výluku. Tu zprávu jsem již smazal. Nemůžu ji dohledat zpětně.
EDIT:
Ty podmínky od Kooperativy jsou napsány tak 50:50.
Článek V.
Výluky z pojištění1) Z pojištění nevzniká právo na plnění za škody vzniklé následkem:a) válečných událostí, vzpoury, povstání nebo jiných hromadných násilných nepokojů,
stávky, výluky,
teroristických aktů (tj. násilných jednání motivovaných politicky, sociálně,
ideologicky nebo nábožensky) včetně chemické nebo biologické kontaminace,b) zásahu státní moci nebo veřejné správy,
c) působení jaderné energie,
d) úmyslného jednání pojištěného, nebo jiné osoby z podnětu některého z nich.
2) Z pojištění nevzniká právo na plnění za škody, které nastanou po 120. dnu souvislého
pobytu v zahraničí.
Článek XX.
Pojištění pro případ terorismu 1) Pojištění léčebných výloh v zahraničí se vztahuje i na újmu na životě nebo zdraví, která byla pojištěnému způsobena v souvislosti s teroristickým činem.
2) Pokud Ministerstvo zahraničí ČR nebo Úřad vlády ČR nebo ústřední státní orgány jiné země či významné mezinárodní instituce ohlásily, že se v dané zemi (oblasti) očekává teroristický
útok nebo, že do dané země (oblasti) nedoporučují cestovat (dále jen „rizikové země“), a pojištěný přesto do rizikové země vycestuje nebo z rizikové země, ve které se v době tohoto
ohlášení nachází, neprodleně neodcestuje, byť mu to okolnosti umožňují, a bude mu způsobena újma na životě nebo zdraví v souvislosti s teroristickým činem, nevzniká mu právo na pojistné
plnění.
3) V případě, že následkem teroristického útoku je znemožněno poskytovat v dané oblasti asistenční služby, budou pojištěnému náklady vynaložené na léčebné výlohy, na jejichž náhradu mu vznikne z pojištění právo, uhrazeny po předání originálů účtů po návratu do ČR.
https://www.erstepremier.cz/banka/appma ... c_7940.xmlWTF? Asi napíšu svému osobnímu bankéři.