Co se týče obsahu služby, tak ne; o dvě patra níž by někomu s vkladem 1000 Kč měsíčně dost možná poskládali úplně stejné portfolio. (To je tedy tak trochu logické, když už banka nějaký produkt má, proč by ho neprodávala všem? Ale ta ETF jsou pro větší objemy investic zkrátka nutná; můžou se klidně v principu nabízet pro ty nejmenší objemy taky, jen tam poplatkově nedávají smysl. A pár „exkluzivních“ produktů bylo (jednu dobu řada fondů You Invest), ale neviděl jsem výhodu a pak to myslím zase přestali prioritizovat.)qwertz375 píše:Jenže tato diskuze přece není o tom, zda si lze v portfoliu banky vybrat nějaké přijatelné fondy. Diskuze je o tom, jakou prémiovou službu, v tomto případě správu investic, za své peníze dostanete. Podle mého skromného názoru vůbec žádnou
Ano, tohle je vážný problém. Můžou klidně nabídnout službu poskládání nějakého portfolia z vlastních produktů, ale pak ji nesmí inzerovat jako „komplexní“ a „optimální“, to hraničí s podvodem (i jako trestným činem?)Pokud je někdo schopen prodávat klientovi produkty s matematickou jistotou "nevýdělku", zatím co prodejce bezpečně inkasuje konstantní provizi, pak to není žádný "poradce" ale obyčejný prodejce, co se nijak neliší od těch různých MLM nadháněčů. Zájmy klientv takovém případě určitě nehájí. Navíc je to signál s takovou institucí ukončit jakoukoli spolupráci.
Tohle ale snad Erste Premier nabízí, ne? Multiměna tam je (pravda, na málo měn), výhodnější kurzy taky, o vstupních poplatcích do fondů se dá vyjednávat, úvěry nabízí za tu „garantovanou“ Premier sazbu. Všechno je to tedy jen lepší než běžná ČS, ne nejlepší, ale to je holt daň za to, že je to všechno pod jednou střechou u univerzální banky.Mimochodem nevím jak vy, ale já bych od "prémiového bankovnictví" čekal spíše služby jako multiměnový účet a výhodnější kurzy měn, snížené transakční a investiční poplatky, lepší úvěrové podmínky apod. Ve skutečnosti ale tyto služby dostanete někde úplně jinde.
-- 27. 11. 2020 14:03 --
Vlastně, něco tam myslím bylo, ale už si to nepamatuji přesně a možná si to pletu s jinými fondy. Tyhle fondy byly (narozdíl od ostatních) bez vstupního poplatku oficiálně a bez vyjednávání výjimky.A pár „exkluzivních“ produktů bylo (jednu dobu řada fondů You Invest), ale neviděl jsem výhodu
Zajímavější bylo, že to byly fondy fondů (což je normálně problém až diskvalifikující), ale investovaly to jiných fondů ČS a měly aspoň s některými extra smlouvu o tom, že část nákladů těch dalších fondů se vracela, takže dohromady to asi vyšlo levněji než tatáž investice to jednotlivých fondů rovnou. Ovšem zásadní problém této konstrukce byl, že to vůbec nikde neinzerovali a já jsem na to přišel v nějaké výroční zprávě (snad jednoho z konstituentů?) úplně náhodou.