Aktuálně mám 5 kreditních karet:
- UCB VISA AXA CLUB - zdarma (zařazená do Premium konta) - má první vracecí KK, mám ji třetím rokem a celkem jsem si ji oblíbil, mám na ní jen nízký úvěrový rámec 10.000 Kč, celkem s ní dost platím i v cizích měnách, kde po vratce vyjde cca. 0,4 % nad střed...
- Citi Life - zdarma, zatím poslední vydaná v letní akci, zatím ní platím, neb ji mám přečerpanou o vstupní bonus - pravděpodobně ji budu nadále používat na běžné platby v korunách, přemýšlel jsem nad KKK, ale nechávám to být
- Citi Billa - zdarma, protože s ní stačí jednou v měsíci zaplatit - platím z ní pouze SIPO
- Cetelem - posledního půlroku využívám takřka každý měsíc - mám ji zpoplatněnou 59 Kč, ale prémie mi poplatek vždy pokryjí a ještě vrátí i něco navíc - hlavně má kurzy karetní asociace
- Diners Club Pure+ Měšec - zdarma (roční poplatek uhrazen ze získaných Club Rewards prémií), dokud bude zdarma, tak si ji nechám, v prvním roce využívám i úvěr...
V posledním měsíci jsem zrušíl Citi O2 a Citi Classic a zažádal si o RB Easy v RSTS, pravděpodobně mi ji neschválí, když jsem deklaroval úvěrové rámce na KK 170.000 Kč, i když jsem si u ní žádal jen o 10.000 Kč - nějak spoléhám na to, že by ji mohli vyhodnotit i na základě chování z historie, když jsem měl vloni KK Style...
-- 25. 9. 2014 21:31 --PULPANM píše:Vychází mi tedy zrušit CITI kde platím 50 a nechat si DC (pojištění) + AXA (zdarma)na placení venku + RB (zdarma) na placení u nás
Ještě takový postřeh... pravděpodobně tě vyjdou cizí měny výhodněji u RB, spready v kurzovním lístku vycházejí zhruba na 3,9 %, takže po 2 % vratce se dostaneš cca. na rovný střed, nebo i mírně pod, zatímco u UCB AXA Club máš kurz karetní asociace + fixní přirážku 1,25 % a vratku 1 %, takže si efektivně pořád nad středem a když karetní asociace mají spread snad 0,4 - 0,5 %, po odečtení vratky od fixní přirážky to může dělat cca. těch 0,4 % nad střed - RB tedy (bohužel*) může být výhodnější asi o těch 0,4 %...
ALE

Bacha na to, že RB němá u všech měn ty spready stejné, u některých z nějakého důvodu má spread až 6 % (určitě vím o CNY, podrobněji jsem jejich kurzovní lístek nezkoumal), kdy to vyjde zase hůře než UCB AXA Club (asi o 0,6 %)...
* Bohužel proto, že ta banka se chová jak se chová a vytírá si se zákazníky ..., pokud bych viděl tu KK poprvé, možná bych po ni sáhl, ale vím, že byla lepší a to omnoho - měnit takhle za běhu pravidla hry, to teda ne - to je jedna z věcí, které bance nikdy neodpustím a nemíním tolerovat, zrušení kurzů karetní asociace byl podraz - klidně bych se smířil i s nižšími vratkami, třeba cca. 0,8 % jak to vycházelo u původního Exclusive programu, ale fungovat dle nějakého netransparentního kurzovního lístku nemíním, to radši budu platit tou AXA Club, i když vyjde hůře, ale neoj...vá klienty (tolik = i UCB už v minulosti přiškrtila svůj slevový program u kreditek) a pokud chci kurzy asociace, tak sáhnu po Cetelem...