Stránka 4 z 31

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 14:13
od slavo963
Ted resim, jak dostat € z valutomatu.

Krome CITI Premium, kde je prijeti a nasledny vyber na pobocce zdarma, ktere banky prichazeji v uvahu - kde je prijem a odeslani € zdarma nebo za min. poplatek, resp. vyber z bankomatu v eurozone ?

Mozna Equa, kde je prijem za 9 a vyber z bankomatu za 9. Dalsi alternativy?

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 14:18
od fremantle
V některém vlákně byl zmíněn spořicí účet ČSOB - prý z něj lze vybírat eura na pokladně zdarma, ale nezkoušel jsem.

Jinak RB eKonto (1 výběr hotovosti v měsíci zdarma, ale Komplet je standardně zpoplatněno poplatkem za vedení a u Smart by bylo třeba mít zpoplatněnou měnovou složku) nebo UCB U konto nebo Premium (při navázání debetky na devizový účet výběr v eurozóně zdarma)...

-- 23. 1. 2015 13:20 --

Spíše zjišťuji, že horší je dostat CM na Valutomat - banky mají poplatky za převod CM v rámci banky :-( - RB účtuje 5 Kč, UCB 30 Kč...

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 14:21
od slavo963
v UCB(U konto)je ale prichozi SEPA za 200.-...

// blbe koukam, v ramci banky je to zdarma(teda doufam, ze to poslou z UCB a ne jak nekdo psal ze sporky??)

-- 23. 1. 2015 13:23 --

tech 5 kacek je jeste v pohode...jinak jsou zde super kurzy hlavne pri prodeji CM, napr libra za 37,11, kurz asociace je 36,97

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 14:38
od fremantle
V rámci partnerských bank to posílají ze svých účtů ve stejné bance - ze spořky tady někdo psal, že si to posílal do Air Bank tušímže...

Nevím, asi jsem divnej, ale mně tedy 5 Kč za převod v rámci banky platit v pohodě až tak nepřijde (30 Kč pak vůbec - nehledě na to, že třeba Fio zvládá SEPA platbu kamkoliv za 25 Kč).

Asi by bylo celkem zajímavé si otevřít spořicí účty u té ČSOB a vybírat hotovost na pobočce, ještě lepší než chodit do směnárny...
Jinak mám dojem, že spořáky v CM a vklady/výběry v hotovosti z nich zdarma umí i UCB.

Hlavně at si spraví ty převody, zachvíli to bude 24 hodin od chvíle co jsem si zadal výběr z peněženky a ten zatím pořád není nikde.

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 15:12
od slavo963
ja to myslel, ze 5-10kc bych obetoval, kdyz maji tak dobre kurzy(samozrejme, kdyz menis vice nez 10€)

By me zajimalo, jaky kurz mi daji, resp. jak to probiha, kdyz budu chtit koupit napr 5000€, kdyz v nabidce maji jenom 5x600€....to budu cekat , kym se nenajde nekdo dalsi, kdo bude chtit € prodat? (defakto jak ve smenarne, kdyz nemaji valuty, logicky mi nic prodat nemuzou...)

Mne vybiti € taky stale visi v IB - assigned...

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 15:20
od Akciový Klokan
slavo963 píše:By me zajimalo, jaky kurz mi daji, resp. jak to probiha, kdyz budu chtit koupit napr 5000€, kdyz v nabidce maji jenom


Ano, je to normální systém "burza". Je nabídka, je poptávka. Chceš koupit hned, musíš skoupit. Nechceš, zadej si požadavek. Není to "směnárna". Je to normální seznamka. Prostě dlouhonohá blondýna, prsa č.4, věk 25 let není v nabídce, pokud chceš budeš se muset spokojit s nabízenou brunetou.:-)

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 15:22
od vit.spinka
Tak AML ověření nad 1000 EUR už taky mám. Mailem scany dvou dokladů. Trochu zmatek s nefunkčním emailem na jejich straně, ale to opraví rychle.

No a teď jsem je dal směnit za cca nejlepší kurz - část se směnila hned, část tam pořád visí. A zároveň je mnou požadovaná cena první (a jediná) v přehledu pro nákup EUR (a tedy bez jakékoli jejich marže). Takže teď už musím čekat, až je někdo z vás ode mne koupí:-)

No uvidíme kolik budou mít zákazníků a za jaké poplatky, zatím je to jen na hraní s nejvýše pár sty EUR/USD.

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 15:29
od fremantle
Tak výběr dokončen přesně za 24 hodin po odeslání požadavku, to byl teda fofr... :-))
Ale aspoň umí vyřídit dotazy ten samý den...

V IB to nějakou dobu visí s tím stavem, ale podle toho, co uvádí na stránkách, tak slibují, že výběr plateb jsou schopni vypořádat do 30 minut - což u 3 výběrů proběhlo jak mělo, ale jeden právě ne (včera jsem si vybíral Kč do dvou bank, do jedné přišel a do té druhé nic a nic, až dosud).

Jinak mě by nebylo líto obětovat ani těch 30 Kč za převod, ale jde o princip, že takhle je musím obětovat bance (když je tak nenažraná, že tolik chce za převod v rámci vlastní banky - i svých účtů)... :-(

Pak bych klidně převedl eura na eurový účet u UCB, přeposlal si jich na účet slovenské pobočky, odkud jsou už SEPA platby zdarma, ale holt stojí to 30 Kč a musím čekat do druhého dne, až platba přijde - to u té Akcenty mám aspoň hned (no dobrá, do několika hodin).

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 15:35
od slavo963
Tak vyber z UCB v hotovosti lze jenom za poplatek 1%,min. 55kc. Kde to bylo zdarma, byl Sporici UCet plus, ktery jiz nenabizeji.

Takze k € se v CR zdarma dostanu jenom pres CITI(Premium), v zahranici pres UCB/CITI vyberem z bankomatu.

No uvidim, jake budou kurzy po zavedeni poplatku, zda se to vyplati vice, nez easychange...

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 17:13
od fremantle
Opravdu by něco mohli udělat s tím vypořádáním výběrů, včera mi výběr EUR proběhl do RB v pořádku během pár minut, ale na eura z dneška uz zase čekám a čekám...

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 18:01
od slavo963
Mne pro jistotu nejde pridat ucet na vybiti :roll:

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 23. 1. 2015 18:12
od franko_cz
Zatím mi to přijde vhodné jen jako nouzovka, pokud někdo z nějakého důvodu nechce použít směnárnu / devizovku. Přeci nejde jen o kurzy, ale i o další transakční poplatky, dobu vypořádání obchodů a někdy též čas nutný pro směnu valut na devizy a zpět.

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2015 16:39
od luboal1
slavo963 píše:
No uvidim, jake budou kurzy po zavedeni poplatku, zda se to vyplati vice, nez easychange...


To asi sotva.Pri 0,3% poplatku bude Valutomat pravdepodobne horsi.Zkusil jsem narychlo to dnes spocitat.
Takze EasyChange stale Nr.1 !

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2015 16:50
od fremantle
Tak s tím Nr.1 je to zas hrozně přehnané, třeba i Exchange má ještě o kousíček nižší spready, ale zase se vyplatí asi jen u směn nad 100.000 Kč, kdy slibují převod bez poplatku (resp. u SEPA plateb nad 50.000 Kč) a Akcenta je taky srovnatelná (i když standardní spready u eur jsou nepatrně horší, ale to se může při uzavření obchodu srovnat, kdy kurz jedné nebo druhé poskočí o desetinu haléře) a tu poslední dobou používám ještě spíš než EasyChange, protože dokáže obchod vypořádat ten samý den (ráno posílám koruny z GEMB, odpoledne je mám na účtu ve slovenské UCB).

Ale u Valutomatu to krom toho poplatku budou zabíjet i devizové účty jen u českých bank, které jsou poněkud nevhodné na transakce (i pokud přibude Fio, tak i to bude účtovat minimálně 20 Kč za SEPA platbu - jasně, je to lepší než 200 Kč a pod., ale nemožnost převodů do eurozóny to použití dost limituje).

Re: Valutomat

Odeslat příspěvekNapsal: 30. 1. 2015 18:21
od luboal1
No nevim ale Akcenta mi nepripada vyhodnejsi (kurz?),a Exchange se(nove) urcite vyplati nad obnos pres 50tis. jinak poplatek 100,-Kc(neni tak hrozny ale zvyhodnuje EasyChange).
U Akcenty jsem zatim nemel rozdi desetinky nybrz nekolika haleru!A to me od nich odradilo.U Easy Change jsem usetril az 420,-Kc na jednom prevodu.
A propos;EasyChange neuctuje zadne poplatky pri jakemkoliv obnosu!!!!!