Revolut - zkušenosti

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 9. 2023 16:45

Samozrejme lze poslat prevodem, ale z FIO (resp. jakekoliv banky) platbu musis poslat jako SWIFT a to zdarma nebude. Bohuzel Revolut stale neumoznuje lokalni ucet v CZK(jak je to napr v pripade eura, GBP...)

Jedina racionalni moznost, je nabiti kartou.

A ohledne dobijeni cizi meny CZK kartou, tam bacha, protoze se pouzije kurz banky a ne Revolutu. Proto vzdy nabit nejprve CZK a az v Revolutu provest zmenu na jinou menu...
slavo963
Diskutér

Odeslat příspěvekod valki 12. 9. 2023 17:05

máš pravdu, zdarma by som vedel dobiť iba kartou a ako píšeš keďže revolut nemá cz lokálny účet, iba spoplatnená zahraničná platba...tak to pošlem cez transferwise, ďakujem za odpoveď, stále ponúka lepší kurz ako FIO

-- 12. 9. 2023 17:19 --

inak prečo Revolut ani transferwise nemajú lokálne cz účty? je to kvôli legislatíve alebo nízky záujem ?
valki
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mreich 15. 9. 2023 15:01

Asi legislativa a někde v zákulísí možná tahají za nitky klasické banky přes regulátory bankovního trhu. Přece si nepustí do rybníku štiku, která jim požere klienty.
Peníze na revolut převedu pohodlně jedním kliknutím v apce přes Apple Pay. A rozhodně je to snažší a rychlejší, než se v appce banky dělat s příkazem k převodu.
mreich
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wetherek 18. 9. 2023 18:26

Potřebuji v Polsku vybrat hotovost z bankomatu kartou Revolut - mám tam převedené zloté. Máte někdo zkušenost, které bankomaty jsou bez poplatku a nebudou na mě nic "zkoušet" (třeba DCC)?
wetherek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gotesák 18. 9. 2023 18:44

Z 5 bankomatů chtějí 4 poplatek za výběr, někdy vyšší někdy nižší. Jedna, co nechtějí nic je Bank Santander. BNP Paribas chce poplatek a nejhorší jsou PKO. Vztaženo ke kartě Revolut.
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.
gotesák
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 18. 9. 2023 19:39

@wetherek: Zdarma je výběr ještě v bankomatech Bank Pekao.
Jen nezapomeň na to, že Revolut má limit pro bezplatný výběr v ekvivalentu 4500Kč (200EUR) za měsíc.
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 18. 9. 2023 20:58

Pekao mělo dva týdny zpět občas zajímavé možnosti výběru. Např. chtěl jsem 600 PLN, v nabídce bylo jak 100 PLN, tak 500 PLN, ale vybrat 600 na jeden výběr nešlo :-) Jinak to byl ale jeden z mála dostuppných bankomatů bez šíleného příplatku.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 19. 9. 2023 01:44

Máte někdo zkušenosti s posíláním dolarů z USA na Revolut? Myslel jsem, že podobně jako na libry mají britské číslo účtu, tak na dolary budou mít americké, ale pokud tam zadám "Add money" v dolarech, nabídne mi to jen litevský IBAN. Znamená to, že se hned překonvertují na eura? Plánoval jsem měnit na koruny.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 19. 9. 2023 06:15

Pokud máš založen podúčet v USD, tak k žádné konverzi z USD nedojde.
Milos
Diskutér

Odeslat příspěvekod outlier 19. 9. 2023 06:56

A poplatek za převod z USA do Litvy?
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 9. 2023 07:23

Příchozí žádný
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 19. 9. 2023 08:57

Já převáděl kdysi přes Wise, to mi vycházelo nejlevnějc. Z US účtu do Wise ACH převodem a pak Wise kartou dobít Revolut.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 19. 9. 2023 09:07

Taky. Několikrát, když jsem potřeboval převést nějaké dolary, tak vždy na Wise a pak už jsem si s tím něco udělal podle potřeby.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod tramin 19. 9. 2023 10:11

gotesák píše:Z 5 bankomatů chtějí 4 poplatek za výběr, někdy vyšší někdy nižší. Jedna, co nechtějí nic je Bank Santander. BNP Paribas chce poplatek a nejhorší jsou PKO. Vztaženo ke kartě Revolut.

Santander mi kartu odmítl, jediná jistota bez poplatků je podle mě Millenium.
tramin
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenny__ 19. 9. 2023 12:35

mreich píše:Asi legislativa a někde v zákulísí možná tahají za nitky klasické banky přes regulátory bankovního trhu. Přece si nepustí do rybníku štiku, která jim požere klienty.
Peníze na revolut převedu pohodlně jedním kliknutím v apce přes Apple Pay. A rozhodně je to snažší a rychlejší, než se v appce banky dělat s příkazem k převodu.

Komunita má seznam.
https://community.revolut.com/t/the-ult ... ntry/61491

Osobně o prázdninách otestováno Pekao, bez poplatku a bez DCC, jinak to v Polsku stojí za starou bačkoru.

Na hledání toho správnýho bankomatu jde použít třeba tohle https://bankomaty.pl/cs
Lenny__
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka