Revolut

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod slavo963 29. 11. 2024 19:44

slavo963 píše:RVT je nespolehlivy a bez radu.

V pondeli rano zadan do CSOB prevod CZK vyssi stovky, na ucet platba prisla v utery, OK(jeden cas D+0, ale budiz). V utery rano zadana platba nizsi tisice(do 3k) a platba je stale "nevyrizena", v druhem kroku(kdyz uz stornovat nejde) - "Odchazi do banky prijemce". Opet jsem se nechal nachytat :roll:

takze nakonec D+3, dnes platba prisla z /0800...na CZK prevody je rvt komplet useless nespolehlivy(kdyby to aspon napsali v podminkach, nebo pred odeslanim, ze to bude D+5, clovek by se prispusobil, ale ne jednou D+0, pote D+1/2/3 v zavislosti od vyse castky, dne v tydnu, casu odeslani{maji vubec nekde zminku o cut-off} a jak se matrix v litve restartuje...) a to votravuji, ze si tam mam nechat zasilat vyplatu 8-P
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod jir.vesely 29. 11. 2024 23:09

frelichl píše:Vidim, ze horsi kurz pri konverzi min nez 1000 euro se aplikuje i na platby kartou, ne jen na explicitni smeny pres apku, takze zase o duvod min proc Revolut pouzivat.

Jako... je asi o trochu horší, než býval, ale pořád lepší než směna. Teď jsem platil a přirážka vychází na 0.28%. Kromě T212 nemám lepší alternativu na běžné placení. A T212 má zase jiné věci, které mi nevyhovují, takže těch 0.13% rozdílu v mých objemech není něco, co bych nepřežil.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod brumak 29. 11. 2024 23:48

Vraceli mi tři reverted payments v GBP. Jeden v pořádku, zbylý dva dvakrát přepočítaný, zhruba o 0.8‰ míň. Tak jsem s nima strávil veselé odpoledne na chatu, a to je fakt libovka (byl jsem v práci, jinak bych se na to vy...). Na otázky odpovídají buď copy/paste nebo vůbec, absolutně mimo mísu (na otázku jak zrušit účet mi indický chlapec řekl, že jedním z požadavků, aby mohl být účet zrušen, je nemít aktivní Revolut)...

Kdyby někdo neměl co dělat, je to celkem sranda je trolit, ale jako customer care je to dno, a člověk si jen říká, kam to lidstvo ještě může klesnout.
brumak
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 30. 11. 2024 03:28

Nojo, smysl otazky a odpovedi se ztratil v nekolikanasobnem prekladu, ale s tim je prece treba pocitat.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod mejnymejn 1. 12. 2024 20:50

Zdravim, z Revolutu si vyžádali doložit výpisy od vybraných karet, kterýma převážně protáčím kreditní rámce na SÚ (topup kartou, převod na účet) a teď chtějí ještě dodat i důvod transakcí. Setkal se s tím už z Vás někdo? Případně jaký jste sdělili důvod pro tyto transakce? Předem díky za zkušenosti
mejnymejn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 12. 2024 20:58

Jak to popisuješ, tak jsi dělal ze 100% cash recycling (CR), na to jsou extra hákliví, protože s tím má Revolut pro daného klienta jen výdaje a žádné příjmy. Obávám se, že pokud jsi nedělal i běžné transakce (prostě platby Revolut kartou v obchodech atd, aspoň v nějakém rozumném procentu objemu z toho dobití), nebo třeba konverzi měn a zaslání měny/platby kartou třeba v eurech, ale jen tebou nastíněný CR, tak se můžeš s Revolutem pomalu rozloučit. Tak to oni v podobných případech holt dělají a snad všichni zde pravidelně diskutující to víme. Žádný obchodník, firma, banka... nebude dlouhodobě chtít zákazníka, ze kterého má příjmy nulové a jen samé výdaje :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Vasek06 1. 12. 2024 21:08

Naprosto v pořádku ...
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mejnymejn 1. 12. 2024 22:06

Díky za odpověď. FX směny a platby jejich kartou provádím také, ale procentuální poměr z pohledu objemu bude asi nakloněný na nevýdělečnou stranu
mejnymejn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 12. 2024 08:25

jak je to teď s převody z Revolutu na účet u české banky. V diskusním fóru na Chronomagu někdo píše, že týden a furt peníze nepřišly. Pamatuji si v této diskusi informaci, že to Revolut posílá přes nějakého externího poskytovatele, co to dává do dávek 1-2 krát týdně s tím, že některé týdny mohl mít i výpadek, furt to tak je?
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Vasek06 2. 12. 2024 09:11

Posílám běžně do Monety , od 1do 3 dnů max.
Vasek06
Nadšenec

Odeslat příspěvekod __Pavel 2. 12. 2024 09:35

Já posílám do 14k a na cílovém účtu je to ještě ten samý den.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 12. 2024 09:46

kdo je tam uveden jako odesilatel platby?
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod frelichl 2. 12. 2024 09:46

Ja jsem vcera nakonec downgradoval na plan Plus. Purchase protection je i tam, byt jenom do 1000 euro, a vsechna ostatni pojisteni ktera mi prijdou zajimava (treba pojisteni sportovniho vybaveni nebo spoluucasti na skode pujceneho vozidla) se musi aktivovat zaplacenim cesty pres Revolut, cimz se nehodlam omezovat.

Mimochodem maji celkem pekne FAQ k te aktivaci pojisteni, zda se, ze jenom cesty verejnymi dopravnimi prostredky musi byt placeny pres Revolut, ale ubytovani musi byt placeno komplet pres Revolut.
frelichl
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 2. 12. 2024 11:20

PatrikChrz píše:jak je to teď s převody z Revolutu na účet u české banky.

Patriku dost se to mění, teď zrovna to běhá ze Citibank v režimu D+0 při odeslání do cca 10. ráno, max je 15200.
Ovšem ještě minulý týden to běželo D+1 až D+2 při jakékoliv výši. Na základě jakého klíče, či to má každý individuálně, těžko říci.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 12. 2024 15:52

Nevím, kdy je to "teď"(dnes?), ale jak jsem psal minulý týden, platba zadaná v pondělí přišla v úterý, a platba zadaná v úterý přišla až v pátek, obě ze spořitelny.

Když to teda dnes přišlo ze CITI D+0, jenom potvrzuje, že na rvt není žádný spoleh a horší než loterie.
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka