Stránka 1 z 1

Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2015 09:41
od smajlik2
Používáte vkladomaty případně jak často a jaký máte s použitím zkušenosti?

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2015 13:39
od PatrikChrz
párkrát jsem použil, ale moc často ne. Nejčastěji ukládám přes pobočky FIO. Ale to je asi tím, že FIO mám jako hlavní účet. Párkrát jsem využil možnost vložit přes vkladomat Air Bank.
Pro mne to má tu nevýhodu, že při vkladu na pobočce s sebou nemusím mít kartu, debetky s sebou obvykle nenosím. Ale prý teď je možné u Air Bank vkládat i bez použití karty, zatím jsem ale nezkoušel.

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2015 13:55
od fremantle
Ano, u Air Bank lze vkládat i bez karty, ale není to moc praktické - na pobočce se musí pod tvým účtem přihlásit pracovník a vygenerovat jednorázový kód (no, jednorázový - lze ho použít k 4 vkladům nebo výběrům ten daný den, ten přijde na telefon - takže minimálně ten je nutné mít) a v IB se pak ještě zobrazí PIN (tzn. zadání kódu funguje jako virtuální karta a PINem se je nutné autorizovat), takže poměrně zdlouhavá operace.

Jinak jsem v minulosti poměrně často využíval vkladomaty, vyzkoušel jsem ČSOB, UCB, ČS (ty mnohdy nefungují) a onu Air Bank. Mám docela "štěstí", že obvykle se pohybuji v blízkosti poboček, různých bank a bankomatů, takže někdy si můžu dovolit třeba přes polední přestávku vybrat z bankomatu jedné banky a vložit si třeba na spořicí účet u Air Bank, což je rychlejší, než převod...

Nevím, co konkrétně k dotazu chceš vědět, moc tam nevidím prostoru, co by se dalo vyřešit - prostě přes ně lze vkládat na účet hotovost a to je tak vše... :-)

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2015 14:15
od fikyyCZ
pouzivam UCB a když das vice bankovek, takme to třeba tri napise, ze budou ještě podrobeny zkoumani, zda nejsou padelany, nebo poskozeny, občas to nekterou vrati a musíš davat znova, třeba staci i nepatrne prehnuty roh a hned to vyhodi zpet, zlata pokladna na pobočce nekdy :)

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 9. 2015 21:10
od soban
Já jsem to použil jednou u AirBank když jsem rušil ČS vybraná hotovost co zůstala na účtu a podaná výpověď a vložené na zařízený účet u AB.

Bez problémů.

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2015 08:18
od imigrant
Ja to nikdy ani nevidel.

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2015 10:16
od franko_cz
Používám, GE a ČS. ČS vkladomat má víc možností kam vkládané peníze vložit / poslat, GE to bez ptaní vloží na účet ke kartě.

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2015 10:38
od fremantle
Na tu ČS pozor, umožňuje sice vložit peníze na jiný účet (a pravděpodobně jako jediná banka umožňuje vkladomatem i poslat hotovost do jiné banky), ale nechá si za to zaplatit :!: - vklad na jiný účet než účet ke kartě (kdyby někoho si napadlo vkládat např. rovnou na spořák) 5 Kč a do jiné banky 80 Kč...

Vkládat hotovost na jiný účet, než účet ke kartě (v rámci banky) umožňují i ČSOB, Air Bank a taky UCB (a to myslím, že umí všechny zdarma).

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 27. 9. 2015 17:22
od PatrikChrz
...ale u všech platí, že vkladatel musí mít kartu té které banky, tedy vkladomat ČS vás neobslouží, pokud nemáte kartu ČS, atd.
To kdyby někdo náhodou nevěděl.

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 9. 2015 13:13
od Markas1988
mám Equa, a vklady řeším zadarmo přes Českou poštu... ta je i u našich na vesnici

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 9. 2015 14:08
od ab84
Občas vkládám hotovost na svůj účet na pobočce ČS. Jednou tam bylo přede mnou víc lidí, vzal jsem si pořadový lístek a šel jsem se podívat ven. Byl tam náhodou vkladomat, tak jsem to takto vyřešil s maximální spokojeností.

Re: Vkladomaty - používáte?

Odeslat příspěvekNapsal: 29. 9. 2015 17:41
od drkarel
Markas1988 píše:mám Equa, a vklady řeším zadarmo přes Českou poštu... ta je i u našich na vesnici

Jsi z tý Equay nějak podezřele nadšený. :D