od PatrikChrz 12. 4. 2017 11:09
Miles and More má nevýhodu, že musíš mít eurový účet a na něm eura - a vzhledem k předpokládaným pohybům koruny se mi nejeví jako nejlepší varianta mít velkou zásobu EUR (tedy je to můj osobní odhad, nakonec se může stát, že se koruna bude vyvíjet úplně jiným směrem). Proto bych volil raději kartu, která provádí převod přímo na koruny, tedy ze zmíněných Cetelem, případně Tankovací kartu České pojišťovny (zde, zatím, vychází kurz velmi dobře, lépe, než u Cetelem).
Obě mají ale zásadní nevýhodu - nejsou embossované, může se ti tak stát, že ti je nevemou třeba v autopůjčovně (stalo se nám s Cetelem v Itálii).
Pak záleží na tom, jaké máš další karty a jak moc námahy do toho chceš investovat. Já bych třeba volil i nějakou kreditní kartu od Visa (např. Visa infinite k účtu Erste Premier, bonusem bude Priority Pass karta se 4 vstupy), pro případ, že by někde MC nebrali (teď se vrátila kolegyně z Nového Zélandu a říkala, že s akceptací MC tam byl poměrně problém. K dvojičce MC + Visa jako kreditní bych pak volil to jaké v debetní variantě (ideálním doplňkem by bylo ČSOB premium konto. Měl bys tedy MC debetku + Visa kreditku od ČS, k tomu MC kreditku + Visa debetku od ČSOB a k tomu ještě tu Cetelku nebo Tankovačku). U ČSOB by byl Priority Pass s dalšími 4 vstupy, u obou pak cestovní pojištění.
Visa debetku (Platinum) můžeš mít také k KB Top účtu, ale tam je vyžadován obrat 150 000 Kč měsíčně (na účtu, jde i umělě), u ČS a ČSOB jen 50 tisíc.