od vlaju 14. 7. 2019 12:31
Nechtěli jsem se nechat odradit a zkoušeli jsme zakládat Spoříto asi 10x, vždy povzbuzeni hláškou, že chyba je na jejich straně a že příště to určitě už půjde. Ta hláška je evidentně mimo, protože pokud systém vyhodnotí, že fotografie si nejsou podobné a vyhodí chybu, tak to má spíš napsat, že je problém s podobou obličeje a že půjde účet založit zřejmě pouze na pobočce. Univerzální hlášku tam nechávají i v případě, že se vyfotí bílá zeď - chroupe, srovnává a pak se omluví. Po asi 10 pokusech fotek v různých světelných podmínkách a s různou rychlostí otáčení hlavy mě napadlo, že může být chyba už ve fotografiích na dokladech. Vyměnili jsme tedy ŘP za pas a napoprvé prošli. Mohu doporučit, kdo má problém a má tuto možnost. Napadají mě 2 možnosti, proč to zafungovalo: Buď systém vyhodnocoval nesoulad mezi podobou OP a ŘP, s pasem už problém neměl, nebo také takto: systém nedovolí opakovanou žádost a původní žádost tam visí a jen dělá, že pracuje na nových fotografiích, změnou formuláře na pas pak jde systém jinudy a začne se tím zabývat. Tak nebo tak, prošli jsme, teď jestli ještě něco nestornují zpětně po založení (až tam mezi fotkami uvidí tu bílou zeď..).