MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod smartguy 7. 5. 2025 13:16

Spořicí účet v EURech nám klesá z 2 % ročně, na 1,7 % od 13. 5., teď to na mě vykouklo ve Smart Bance :-|
smartguy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 7. 5. 2025 13:58

fc70 píše:Je někde nějaký číselný závazek typu ECB+x, nebo čekají, že to naslepo zaplatím a třeba mi tentokrát nedají svůj typický špatný kurz?
Tak prý že je to Visa + 0,1 %. Na kreditce je to celkem lákavé.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 7. 5. 2025 15:10

smartguy píše:Spořicí účet v EURech nám klesá z 2 % ročně, na 1,7 % od 13. 5., teď to na mě vykouklo ve Smart Bance :-|

Na webu už je sazba hned při založení https://www.moneta.cz/sporeni/sporici-ucet-euro
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 5. 2025 15:45

fc70 píše:
fc70 píše:Je někde nějaký číselný závazek typu ECB+x, nebo čekají, že to naslepo zaplatím a třeba mi tentokrát nedají svůj typický špatný kurz?
Tak prý že je to Visa + 0,1 %. Na kreditce je to celkem lákavé.
Tak dnes jsem platil debetní kartou MMB v Polsku a na mobil mi přišlo upozornění + 4,13% ke kurzu ECB což mi nepřipadá nějak výhodné. Tak čemu bychom měli věřit, že je to Visa + 0,1% nebo + 4,13% ke kurzu ECB? A nebo ty výhodnější kurzy ještě nezačaly platit? Jsem zvědavý jakým kurzem to bude přepočtené až se platba zaúčtuje.
Přílohy
platba.jpg
platba.jpg (95.14 ) Zobrazeno 4260 krát
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod stepano 8. 5. 2025 16:29

A přišla ti nabídka výhodných kurzů do mailu a Smartbankingu? Není to plošné pro všechny, jen pro oslovené.
stepano
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 8. 5. 2025 21:12

stepano:
Už ani nevím jestli mi to přišlo i do mailu, ale v SB mám to co je vidět na přiloženém obrázku a tak usuzuji, že by to snad mělo platit i pro mne.
Přílohy
SB.jpg
SB.jpg (93.76 ) Zobrazeno 3843 krát
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 9. 5. 2025 14:11

Tak pak dej schválně vědět, jakým kurzem se to zaúčtovalo. Jestli zaúčtovaná částka bude jiná než blokovaná částka.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod vlazy 10. 5. 2025 11:23

Tak dávám vědět jakým kurzem se to dnes zaúčtovalo. Blokace po platbě 8.5.2025 byla provedená skurzem 6,0704545 Kč za 1 PLN. Dnes po zaúčtování platby je to kurz 5,8881818 Kč za 1 PLN. Když se na tu platbu dívám v bankovnictví tak tam vidím datum uskutečnění 08.05.2025 a datum provedení 12.05.2025. Co to to datum provedení znamená když je budoucí a nastane až v ponděli? A co dnešní datum kdy se to v bankovnictví zaúčtovalo, ale u platby není uvedené? Jinak já se v těch kurzech příliš nevyznám a tak budu rád když mi někdo znalejší sdělíte jestli je to kurz dobrý nebo ne až tak dobrý.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Torns 10. 5. 2025 19:48

Pokud účtují kurzem ze dne transakce, tak rozdíl je opravdu +0,1 % nad kurz Visa (Visa 8.5.: 1 PLN = 5.882308 CZK). Visa tvrdí, že ten den měla marži 0,9 % nad kurz ECB, což vychází proti kurzu Partners 5,8298 z 8.5.
Torns
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 11. 5. 2025 16:44

Ještě by možná bylo dobré zjistit jak je to s kurzem u jiných měn kromě PLN např. USD. Máte to někdo vyzkoušené?
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod regin 12. 5. 2025 07:35

Tak jsem po delší době aktualizoval aplikaci. Moneta ji zase "vylepšila". Pochopitelně jedině a pouze z důvodu "bezpečnosti". V nové verzi se už nedá do IB přihlásit pomocí připojené klávesnice a myši. Reaguje jen na skutečné matlání po displeji. :-(
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 12. 5. 2025 11:30

Když se díváím na to přihlášení do IB na https://ib.moneta.cz tak tam vidím v pravo pod QR kódem pole pro zadání ID a hesla a to zadat asi nejde jinak než pouze s pomocí klávesnice. Nevím, ale asi to pak ještě vyžaduje další ověření na mobilu v SB. Naposledy jsem se do IB přihlášoval přes QR kód který je třeba naskenovat mobilem a to funguje dobře. Pokud máš na mysli přihlašování do SB tak tam stačí zadat PIN nebo se přihlásit otiskem prstu. Klávesnici a myš k mobilu nepřipojuji a tak nevím jak to s tím je při přihlašování do SB.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod regin 12. 5. 2025 18:44

Myslím tím zadání PINu v mobilu. To už nejde přes připojenou myš, ale musí se prstem na displeji.
regin
Diskutér

Předchozí stránka