MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 4. 7. 2025 23:15

@vlazy
Diky za info/odkaz.
Pri pristi aktualizaci meho prehledu sporaku (7.7.) tam ten Extra4 pridam.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 7. 2025 11:22

Ext4 jiz nekomu nabidli?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod kamil2268 5. 7. 2025 11:37

Zkoušel jsem teď převést 500 tis. a nabídlo mi to, že jsem se stal obětí podvodu a na další stránce termínovaný vklad. Dříve ext3/2 mi to nabídlo hned.

Edit: Ještě jsem zkusil převést vše do nuly a nic.
kamil2268
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 5. 7. 2025 12:08

Stojí těch 3,2% p.a. někomu za to šaškování?
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 7. 2025 12:31

Jak je vidět dle některých předchozích příspěvků, tak stojí :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 5. 7. 2025 12:36

dr._lukas píše:Stojí těch 3,2% p.a. někomu za to šaškování?

3,3 % Ext4 versus 3,1 % Ext3.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 5. 7. 2025 13:06

Zedna1 píše:Pri pristi aktualizaci meho prehledu sporaku (7.7.) tam ten Extra4 pridam.
Je ale otázkou jestli to s tím Extra 4 MMB mysli vážně. Prozatím to vypadá, že tento SÚ asi ještě nikomu nenabídli nebo neumožnili založít a infolinka se tváří, že o tom asi vůbec nic neví. Připadá mi to, že banka možná předpokládala, že ČNB zvedne úroky a tak už ten úrokový lístek předčasně dali na internet a když se tak nestalo tak rozhodli, že Extra 4 nabízet nebudou a nikoho nenapadlo ten úrokový lístek z internetu odstranit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod fc70 5. 7. 2025 14:01

No vždyť ten dokument nejde najít, ne? Banka má systémy navržené tak, že dokumenty nemaže, to je jen dobře – ale až na mě a pár podobných, co ty stránky sledují denně, nikdo vůbec netuší, že by něco jako Extra 4 mohlo existovat.

Souhlasím, že ten produkt připravili (spíš myslím pro případ většího odlivu po snížení sazeb od 1. 7. než pro případ zvýšení sazeb ČNB, ale to hádám), aby ho mohli nasadit, ale vůbec nic nenasvědčuje tomu, že kdy byl opravdu nabízen.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod milanBrno 5. 7. 2025 22:40

Kamarad ma 2 sporaky a oba maji urok 2,6% (D a H). Zadna nabidka na extra 3 natoz extra 4.
Ja mam extra 3 a byl mi nabidnut TV se stejnym urokem jako na sporaku (3,1%).
Mam tam 7tis. dlouhodobe (coz je rozhodujici). To jen info pro spekulanty, co si mysli, ze tam musi byt vysoka castka...nemusi...
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 7. 2025 15:34

MirekM. píše:Kdyby sami nenabízeli prověření a zavolání výsledku a to i opakovaně, kdybych nebyl právě "na dráte", žádný hovor bych nečekal. :-)

Dnes volali z Monety, že na stránkách došlo k chybnému pojmenování produktu a žádný Ext4 neplánují v současné době nasazovat. Snad jsem to z hovoru pochopil správně.
PS: že by někdo spletl název produktu, výši úročení i datum platnosti včetně platnost do? :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mxtb 7. 7. 2025 21:46

Můžeš jim věřit, protože v Monetě jsou čestní, vztahy budují na důvěře, jsou zodpovědní za to, co říkají a jsou osobně zodpovědní za obsah, který na internetu zveřejní. Navíc hrají čestně. A páchají dobro. Takže není o čem. O:-)
mxtb
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MP007 8. 7. 2025 19:20

Pokud mám u Monety EUR účet s kartou, identifikují bankomaty v Rakousku/Německu tuto kartu jinak než běžné korunové DK s ohledem na inkaso poplatků při výběru hotovosti?

Je možné "nakrmit" takový EUR účet Monety SEPA platbou z Revolutu?
Děkuji
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 8. 7. 2025 19:38

platba z revolutu do monety je naprosto bez problémů.

Předpokládám, že bankomat bude kartu identifikovat jako kartu vydanou v CZ a tak se k ní bude i chovat, myslím, že nerozpozná, že je k eur účtu, prostě to bude karta vydaná v CZ...
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MP007 9. 7. 2025 09:31

Pak ta "eurovost" karty poněkud ztrácí smysl...
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 9. 7. 2025 10:01

co je eurovost karty? Karta má nějaký BIN, dle země vydání a tím se identifikuje. Bankomat nemá jak poznat, k jakému účtu (v jaké měně) je karta vydána. Co by se např dělo při multiměnovém účtu? Tam by navíc ještě musel bankomat řešit, jaký je zůstatek na které měnové složce...

Když jsem zkoušel zadat číslo své EUR karty z monety do https://bincheck.io/cs, ukazuje mi to standardně kartu VISA debit vydou Moneta Bank v CZ...
jenda_s
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka