Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
minarjo píše:...věř tomu, je to velké zjednodušení pro přihlášení do IB, stačí appkou vyfotit QR kód na úvodní stránce přihlášení do IB, v appce otisk a je to...
peliculiar píše:Přihlašování do nového IB přes SB mi moc smysl nedává. Proč lézt do mobilní aplikace kvůli přihlášení?
fc70 píše:Já bych čekal, že aplikace nahradí heslo i SMS, a pak je to čisté zjednodušení. Stejně to teď má Air Bank a Equa.
Vypínání WiFi na mobilu nesmysl určitě není. Asi jak pro koho. Lidí můžou mít svoje důvody proč vypínat WiFi na mobilu když ho zrovna k ničemu nepotřebují. Navíc WiFi není úplně všude dostupné. Do IB se lidí přihlašují obvykle z počítače a ten nemusí být nutně připojený přes WiFi a také ani nemusí být v dosahu WiFi síť na kterou by se bylo možné připojit.qwertz375 píše:Vypínat Wifi na mobilu je dnes naprostý nesmysl. A pokud se přihlašujete do IB, evidentně máte přístup k internetu, takže vám vyskočí notifikace.
qwertz375 píše:Vypínat Wifi na mobilu je dnes naprostý nesmysl. A pokud se přihlašujete do IB, evidentně máte přístup k internetu, takže vám vyskočí notifikace. Zbytek jsou aktivity, které musíte provádět i v případě SMS, kde navrch ještě opisujete jednorázový klíč (OTP).
Nicméně pokud tak rád opisujete kódy, můžete tu podepisovací aplikaci používat v offline režimu a opisovat z ní jednorázové kódy. Navíc k tomu nepotřebujete ani síť operátora
Ano, resp. je to těžko porovnatelné (jeden faktor přibude a jeden ubyde). V některých bankách to jde do určité míry nahradit tím, že se změní přihlašovací jméno na něco náhodného a nikde jinde nepoužívaného, co má charakter hesla.qwertz375 píše:fc70 píše:Já bych čekal, že aplikace nahradí heslo i SMS, a pak je to čisté zjednodušení. Stejně to teď má Air Bank a Equa.
Bohužel je to také zhoršení bezpečnosti. To heslo zadané v prohlížeči tam mělo (alespoň volitelně) zůstat.
qwertz375 píše:peliculiar píše:Přihlašování do nového IB přes SB mi moc smysl nedává. Proč lézt do mobilní aplikace kvůli přihlášení?
Takže raději zapnete mobil a budete opisovat SMS kód? Potvrzení skrze aplikaci je jednoznačně bezpečnější i pohodlnější. Na displayi se zobrazí informace o probíhajícím přihlášení nebo transakci a vy potvrdíte zadáním hesla/PIN. Není třeba se nikam přihlašovat.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků