MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod peliculiar 19. 9. 2022 00:47

Já to v pátek zkoušel. U mojí mámy SÚ Extra s nějakým zpožděním sjednáno, u mě byl dostupný ihned po sjednání.
U přítelkyně se mi to na víc pokusů nepodařilo a navíc se mi povedlo poslat peníze z SÚ standardní platbou (má podnikatelský účet kvůli KK, tam okamžité platby z SÚ není možné vybrat) jinam a peníze jsou nyní ve "víkendovém bankovním vzduchoprázdnu" až do zítřejšího připsání na cílový účet. Vše jsem dělal v IB.

Poznamenal jsem si z diskuse nějaké tipy a dnes to ještě zkusím, ale jen z jejího loginu fyzické osoby.

Mimochodem, jak se přepnu z nového IB do starého? Dříve tam bývalo tlačítko, nyní ho nikde nenacházím. Přes zobrazení limitů se to také nepřeplo, měnit jsem je nyní při snaze dostat se do starého IB nezkoušel.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 19. 9. 2022 03:34

AHoj já se do starého IB přepnul přes změnu nastavení/změnu limitů, pak vyskočilo okno o tom, že budu přepnutý do starého IB.

-- 19. 9. 2022 03:35 --

AHoj já se do starého IB přepnul přes změnu nastavení/změnu limitů, pak vyskočilo okno o tom, že budu přepnutý do starého IB.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod tmx643 19. 9. 2022 07:39

Bohužel musím potvrdit, že jsou případy, kdy to prostě nejde. Mé ženě to taky nejde sjednat. Zkoušeno 3 dny, opravdu tak 200 pokusů o odeslání a nic. Zatímco mně to nabízelo termíňák hned a po delší době nabídlo i spořák. Rozdíl vidím, že zatímco v sekci Spoření mně to nabízí asi 4 produkty, jí nic. Takže i při zadání přímého odkazu je tlačítko na založení neaktivní. I jsme zkoušeli reálně poslat vysokou platbu pryč, protože ze stávajících účtů nikdy nic velkého pryč neposlala (vysoké částky byly vždy z nyní už zrušených starých spořáků), jestli se tím nekvalifikuje... Prostě nic nefunguje. Buď opravdu není vyvolená, zatímco všichni ostatní jsou, nebo je u ní nějaká systémová chyba.
Nebo mě napadla ještě jedna věc, ale ta by byla asi na soud. :D
Povedlo se to založit nějakému občanovi SR s trvalým pobytem v ČR?
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 19. 9. 2022 07:59

U mě taky nic, ale ženě jsem to založil na poprvé, tak holt "využiji" její účet... Já to zkoušel hodně v různých časech, objemech, cílových účtech apod. Mám i podnikatelský účet s jejich kk, ale dělám to z RČ účtu. Všimnul jsem si,že někomu dalšímu to s podnikatelským účtem též nešlo.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hopa12 19. 9. 2022 08:26

Ja založil účet v pátek. Podle navodů jsem zvýšil limity a zkoušel posílat částky 500tis -1mil. Na účtu jsem měl méně. V pátek ani v sobotu nic. Dnes jsem nejdříve vyzkoušel radu od Zedna1 a tlačítko jsem měl taky šedé. Nasladně jsem opět poslal 1mil, splatnost zítra a nabídka se mi napoprvé objevila a účet založen teméř okamžitě. Diky všem za rady!
hopa12
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 19. 9. 2022 08:33

Mě se nabídka na SÚ Extra po třech dnech a desítkách různých pokusů neobjevila. Taky mám u Monety i podnikatelský účet s KK, že by to s tím skutečně souviselo? :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 9. 2022 08:40

Možná jo. My účty v GE používáme pro trvalé platby, což by mohlo být (podobně jako podnikatelský účet) rozlišovací kritérium.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 19. 9. 2022 09:17

Podnikatelský účet, ani KK (už) nemám, u MMB mám Tom Plus (převedený z Genius Gratis, který vůbec nepoužívám - poslední pohyb asi tak 3 roky zpět), eurový účet (taky v podstatě nepužívaný, odkdy směnárna není konkurenceschopná) a Tom účet (ne Plus), na tom ale obraty jsou (a poměrně dost - počet příchozí i odchozí v desítkách měsíčně, leč průměrný zůstatek je prakticky nulový, platby kartou taky - kvůli splnění podmínek pro Spoření D), a jak jsem zmiňoval tlačítko na založení je při pokusu o založení Spoření Extra zašedlé, nabídka se mi neukázala ani při pokusu zadat pokyn na 2 miliony Kč (limit IB)... Podle čeho to přesně vybírají nevím, ale jak tady zaznělo, bude se to patrně nějak vztahovat na (nějaké druhy) aktivit na účtu.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 19. 9. 2022 09:36

Výjimka občas potvrzuje pravidlo:
Sám jsem zadal převod do Trinity minulý pátek ráno ještě dřív, než jsem četl zdejší debatu, jen na základě nové Trini-nabídky - běžný převod bez šablony s částkou nadpoloviční části vkladu (v řádu jen stovek tisíc Kč) a okamžitá nabídka SU 5,5.
Dnes ráno (spíš pro zajímavost) z účtu manželky zadána platba do Trinity v řádu jen desítek tisíc a ihned nabídka SU 5,5. Finanční přínos u této výše vkladu víceméně zanedbatelný, ale IB s nabídkou zafungovalo v obou případech ihned.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod regin 19. 9. 2022 09:40

peliculiar píše:Mimochodem, jak se přepnu z nového IB do starého? Dříve tam bývalo tlačítko, nyní ho nikde nenacházím. Přes zobrazení limitů se to také nepřeplo, měnit jsem je nyní při snaze dostat se do starého IB nezkoušel.
Někomu to jde přes změnu limitů, někomu přes pojištění, někomu to nešlo vůbec. Pak doporučuji přihlásit se do nového IB a potom otevřít odkaz
https://ib.moneta.cz/openapi/secured/ib ... cs/wp_home
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod misem 19. 9. 2022 10:42

Zkusil jsem popsané postupy, ale bez pozitivního výsledku. Kdysi jsem měl v Monetě ( dříve v GE a původní Agrobance) podnikatelský účet, který byl dávno zrušen, ale když přijdu do Monety a něco vyřizuji na účtu s bankéřem, vždy se mě ptá, zda jde o můj osobní nebo podnikatelský účet. Neplatný podnikatelský tam mají asi navěky a to je zřejmě ten problém blokující založení EXTRA. Nevadí, přesunu jinam.
misem
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 19. 9. 2022 11:00

Podnikatelsky ucet nemam a nemel jsem, a zalozit sporak nemuzu.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod trimos- 19. 9. 2022 11:05

Potvrzuju, že to funguje. Hned zrána sem zadal změnil limity (2M), zadal převod na částku, kterou tam ani nemám (2M) a před potvrzením naskočila hláška na extra účet na 5.5% úroku do 99.999.999.999,99 Kč.
Hodinu nato provedl za mého dohledu kolega to samé. Opět úspěšně.
Samosřejmě vše v IB na počítači.
díky
trimos-
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Prcek 19. 9. 2022 12:04

Tak jsem to taky zkusil a u mě jsem ani nemusel měnit limity, stačil pokus o odeslání větší částky, než byla na účtu - jen to nesmí být okamžitá platba, jinak to nedovolí jít do mínusu. Hned v dalším kroku mi naskočila nabídka na Spoření Extra 5,5 %.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod L - Core 19. 9. 2022 15:27

Fyzicky jsem cca polovinu peněz poslal jinam (takže ten převod nebyla jen "planá hrozba"), ale ani pak se mi nepodařilo tu 5,5% nabídku nijak dostat.
L - Core
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka