MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod mate59 19. 9. 2022 16:35

U mně to samé,poslal jsem z obou spoření všecko pryč/1,5 mio/ a nabídka nevyskočila.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Guzma 20. 9. 2022 08:36

Já na založení spořáku Extra 5,5% jdu přes vložení URL odkazu od Zedna1. Pak mi to skutečně nabídne založit si spoření Extra. Bohužel v dalším kroku kde jsou uvedeny předsmluvní informace už je uvedeno Spoření E za 5,3% do 1 mega.
Guzma
Návštěvník

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 9. 2022 10:10

jakoubek61 píše:Myslím, že standardní platba není podmínkou. Já jsem zadával okamžitou platbu z uložené šablony do AirBank a nabídka na 5,5% se mi zobrazila také.

Přesně tak, u dvou účtů se mi to povedlo s okamžitou platbou.

Zedna1 píše:Postup (pro ty kterym se neobjevi promo nabidka "standardnim" postupem):
je potreba se prihlasit do IB a pak v adresnim radku zadat tuto URL adresu,
objevi se dana promo stranka s tlacitkem "Zalozit ucet"

Obrázek

Je tu někdo, kdo může potvrdit, že se mu podařilo sjednat SÚ Extra a zároveň má podnikatelský účet, resp. kreditní kartu?

Postupem přes odkaz od Zedna1 (výše) je tlačítko ke sjednání šedivé a když najedu kurzorem, tak mi to píše: "Je nám líto, ale nemáte právo k založení účtu."

Zkoušel jsem i finty s limitem - změnil jsem denní na 0,5M a naplánoval standardní platbu na zítra 300K s tím, že na účtu je méně. Nabídka se neobjevila. Poté jsem změnil i týdenní limit na neomezený, přesto mi to nedovolilo provést platbu 0,5M naplánovanou za dva dny s tím, že překračuju limit. To nedává smysl, ne?

... asi netřeba dodávat, že když mi IB brání provést platbu, tak se nabídka ani objevit nemohla. Zdá se, že ti co mají podnikatelský účet nebo podnikatelskou kreditku mají smůlu.

PS: O SÚ Extra jsem se snažil jak přes podnikatelský login, tak i login fyzické osoby, kde v IB podnikatelské produkty absentují.

PPS: Jak se můžu vrátit ze starého IB do nového, aniž bych se znovu přihlašoval? Měl jsem za to, že tam bývalo tlačítko na přepnutí, nyní jsem ho nenašel.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ROlda78 20. 9. 2022 10:20

PPS: Jak se můžu vrátit ze starého IB do nového, aniž bych se znovu přihlašoval? Měl jsem za to, že tam bývalo tlačítko na přepnutí, nyní jsem ho nenašel.

zadáním platby
O chytré ženské je nouze. Konečně o chytré mužské zrovna tak. Jan Werich
ROlda78
Diskutér

Odeslat příspěvekod P1x3lo 20. 9. 2022 10:30

Jinak potvrzuji včera jsem založil již 3 účet SÚ s 5,5%. Nebylo potřeba ani zadat částku vyšší nebo celou než bylo na daném účtu a nabídka i tak vyskočila.
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 9. 2022 11:49

Nemožnost založení SÚ Extra zcela jistě není jen kvůli podnikatelskému účtu nebo kreditní kartě - jak jsem již psal předtím, nemám ani jedno a na SÚ Extra nedosáhnu - přesné podmínky neznám (i když někdo tady zmiňoval, že měl podnikatelský účet historicky, nyní už ukončený a na založení nedosáhne - třeba teda nedosáhnou ani bývalí držitelé kreditní karty, tu jsem kdysi měl i já - ale to jsou pouze spekulace)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Guzma 20. 9. 2022 11:59

Dělá Vám to někomu stejně jako mě, že nabídku spoření Extra dostanu, ale v předsmluvních informacích v dalším kroku už se píše o Spoření E?
Guzma
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 9. 2022 12:10

Už jsem to tady předtím zmiňoval - pokud do prohlížeče přilepím přímý link, tak to zobrazuje zašedlé tlačítko s textem „Je nám líto, ale nemáte právo k založení účtu.“, jak už bylo psáno i výše. Můžu ale spořicí účet zrušit - tím se mi tlačítko i přes ten přímý odkaz zaktivní a pak můžu žádost vyklikat, ale předsmluvní informace a smlouvu to vygeneruje pro Spoření E... Jednoduše, pokud klient nespadá do pseudonáhodné kategorie, tak si SÚ Extra nesjedná ani tak, ani tak.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod peliculiar 20. 9. 2022 12:54

@ fremantle: Asi jsem to napsal špatně. Nechtěl jsem tím říct, že na SÚ Extra nedosáhnou jen ti s podnikatelskými produkty, ale že dokud se neozve někdo kdo je má a podařilo se mu účet založit, pak je to jedna jasně definovaná vyloučená skupina klientů. U těch ostatních o tom nemáme ani páru ...
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 20. 9. 2022 13:29

Taky mám podnikatelský účet s kreditkou a taky se mně nepodařilo během několika dní založit spořicí účet Extra.
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PULPANM 20. 9. 2022 13:49

Guzma píše:Dělá Vám to někomu stejně jako mě, že nabídku spoření Extra dostanu, ale v předsmluvních informacích v dalším kroku už se píše o Spoření E?

Ne já založil normálně extra spoření se sazbou 5,5 %.
V dokumentech mám uvedeno: název spořícího účtu: Spoření EXTRA
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod losalamos 20. 9. 2022 14:23

Nemám právo k založení účtu 5,5%.

Kromě toho, co ti kteří nemají smartfouna?
Přílohy
monet.PNG
monet.PNG (74.45 ) Zobrazeno 4027 krát
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prcek 20. 9. 2022 15:50

Kromě toho, co ti kteří nemají smartfouna?

Už se to tu nedávno řešilo - majitelé tlačítkových telefonů si můžou nechat přihlašování SMSkou, ale musí si zavolat na zákaznické centrum, nebo si to jít aktivovat na pobočku, viz https://www.penize.cz/osobni-ucty/43367 ... y-zustanou
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenk2 20. 9. 2022 17:43

Nemusí jít jen o majitele tlačítkových telefonů. Pokud má někdo účty u více bank, tak zrovna nemusí chtít mít zaplevelený mobil hromadou bankovních aplikací.
O bezpečnosti takového řešení by se taky dalo polemizovat, když k plné kontrole nad účtem stačí získat mobil a otisk prstu...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod M1d4s 20. 9. 2022 20:02

To už je paranoidní. Získat mobil, k tomu otisk a jako bonus získat ještě 6 místní PIN, kterým by musel např. potvrdit převod. Bych musel mít kolt u hlavy, abych toto vše poskytl. V mobilu mám 5 bank. aplikací, co zabírají necelý 1GB z celkové kapacity 256 GB.
M1d4s
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka