MONETA Money Bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Schwarzie 20. 9. 2022 20:45

Ja mam v mobilu teda skoro 20 aplikaci tykajicich se bank a financnich instituci (Curve, Wise, Paypal). A nemam celkem zaplneno ani 50% ze 128 GB.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 20. 9. 2022 21:09

Ne, že bych se potřeboval chlubit, ale kdyby někdo uviděl, co mám nainstalovaný na telefonu (kolik to zabírá paměti netuším, na telefonu si nic jiného neuchovávám, tak to neřeším), tak si asi hodí mašli :mrgreen:
Z českých bank: George (Česká spořitelna), Raiffeisen, ČSOB Smart, Smart Banka (Moneta), Smart Banking (UniCredit Bank), Air Bank, HelloPay (Hello bank), Creditas Banka, Mobilní banka (KB)
Z "cizích" bank: N26 (Německo), 365.bank, Poštová banka (obě Slovensko), George (Slovenská spořitelna), Smart Banking (UniCredit Bank, Slovensko)
Z "nebank"/fintech aplikací: Curve, Revolut, ZEN.COM, Degiro, Trading 212, IBKR GlobalTrader, Twisto, MallPay, MP Home (Modrá pyramida - náhled na stavebko), Allianz (náhled na penzijko), Crypto.com, Crypto.com Exchange, Binance, Indigo, Wise, PaySend, IBKR, Plutus, Vitra, Raiffeisen Investice
A k tomu ještě několik pouze ověřovacích aplikací (ČSOB Smart Key, George klíč, KB Klíč, m-Token (Sberbank CZ - ten už asi k ničemu), Expobank

Samozřejmě nepoužívám úplně všechno, ono se to docela rychle nakupí...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 20. 9. 2022 23:29

M1d4s píše:To už je paranoidní. Získat mobil, k tomu otisk a jako bonus získat ještě 6 místní PIN, kterým by musel např. potvrdit převod. Bych musel mít kolt u hlavy, abych toto vše poskytl. V mobilu mám 5 bank. aplikací, co zabírají necelý 1GB z celkové kapacity 256 GB.

Proč PIN? Stačí taky otisk prstu na převod.

@fremantle: A na většinu těchto záležitostí by postačila pouze jedna aplikace - internetový prohlížeč :-)
Ale rozumím, že to není tak pohodlné jako aplikace. Někdy mi akorát připadá, že dnes musí mít lidé aplikaci úplně na vše. Jako dřív byl tlak na to, aby měl každý web, tak dnes to jsou apky. Kde na to máme pořád brát kapacitu v těch telefonech :-)
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jjrr 21. 9. 2022 03:18

O mobil můžeš klidně přijít, ztrátou, krádeží, poškozením, závadou, ovšem přinese to spíš problémy toho rázu, že se najednou nebudeš mít jak dostat do aplikací. A ne že ti někdo vybere účet, či začne mobilem platit. Krádeže a ztráty mobilů nám lidé oznamují na policii často, nikdy ale nedošlo k jejich zneužití. Toho se můžou bát snad jen paranoici. Např. mně se rozbil displej, všechny appky jsem zprovoznil s nějakými obtížemi na jiném mobilu, krom cryptopeněženky, protože jsem neměl uložen seed z 12 slov. O ten mobil mi nešlo, klidně bych ho vyhodil a koupil jiný, ale jediná možnost jak se dostat do cryptopeněženky byla koupit displej na aliexpressu a vyměnit si ho, jinak bych prostě o všechno crypto přišel. V oficiálním servisu by při výměně displeje nejspíš provedli i Hard Reset. Nebyl jsem na takovou nečekanou nefunkčnost mobilu vúbec připraven.
:D
Naposledy upravil jjrr dne 21. 9. 2022 16:28, celkově upraveno 1
jjrr
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 9. 2022 04:58

Proto mám vždy dva funkční mobily a v obou to samé, kde to jde. Akorát aplikaci od UniCredit se mi nepodařilo mít funkční ve dvou telefonech.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2022 06:46

Mám to podobně
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod regin 21. 9. 2022 08:03

jjrr píše:Např. mně se rozbil displej, všechny appky jsem zprovoznil s nějakými obtížemi na jiném mobilu, krom cryptopeněženky, protože jsem neměl uložen seed z 12 slov. O ten mobil mi nešlo, klidně bych ho vyhodil a koupil jiný, ale jediná možnost jak se dostat do cryptopeněženky byla koupit displej na aliexpressu a vyměnit si ho, jinak bych prostě o všechno crypto přišel.
A co použít třeba scrcpy? Já si občas takhle připojím "bankovní mobil" k PC a ovládám ho mnohem pohodlněji na velké obrazovce klávesnicí a myší, čísla účtů vkládám přes schránku, atd. Při té příležitosti si občas říkám, že by mi jako "mobil" vyhovoval nějaký malý dongl do USB bez displeje, baterky, slotu na SIM, atd. :-D
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod tomáš81 21. 9. 2022 09:25

když posílám peníze z Éčka na Extra spořící účet, jaký denní úrok se přičte? Z Éčka? Nebo z Extra? Případně v kolik hodin se to láme? Děkuji
tomáš81
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dala67 21. 9. 2022 09:51

Konečně se po několika dnech zadařilo založit 5,5%
Buď už to pustili více uživatelům, nebo erupce na slunci :-D
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 21. 9. 2022 11:06

Schválně jsem to po několika dnech taky zkusil, ale nabídka na Spoření Extra se mi stále neobjevuje :-(
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod dala67 21. 9. 2022 11:44

Já před tím vypnul bankovní mobilitu. Pak ve starém IB zvýšil limit a platba do TB. A kocour už vyskočil �
dala67
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 21. 9. 2022 13:16

Po 2 dnech zkoušení se vyplatilo. Ráno jsem vyprázdnil spořák a odpoledne už z prázdného zadal platbu na 2,5 milionu se splatností v pondělí a kocour konečně naskočil
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2022 14:05

taková táborová hra, chyť si svého kocoura.
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod P1x3lo 21. 9. 2022 16:18

jjrr píše:O mobil můžeš klidně přijít, ztátou, krádeží, poškozením, závadou, ovšem přinese to spíš problémy toho rázu, že se najednou nebudeš mít jak dostat do aplikací. A ne že ti někdo vybere účet, či začne mobilem platit. Krádeže a ztráty mobilů nám lidé oznamují na policii často, nikdy ale nedošlo k jejich zneužití. Toho se můžou bát snad jen paranoici. Např. mně se rozbil displej, všechny appky jsem zprovoznil s nějakými obtížemi na jiném mobilu, krom cryptopeněženky, protože jsem neměl uložen seed z 12 slov. O ten mobil mi nešlo, klidně bych ho vyhodil a koupil jiný, ale jediná možnost jak se dostat do cryptopeněženky byla koupit displej na aliexpressu a vyměnit si ho, jinak bych prostě o všechno crypto přišel. V oficiálním servisu by při výměně displeje nejspíš provedli i Hard Reset. Nebyl jsem na takovou nečekanou nefunkčnost mobilu vúbec připraven.
:D

Naprosto souhlasím.. Vždy jde o ty data, přihlášení apod.. a samozřejmě záleží taky na zabezpečení toho telefonu.. 8-)
P1x3lo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zdenk2 21. 9. 2022 18:17

Ono jde v základu o to, že SMS potvrzovací zprávy jsou vázané pouze na SIM. Stane se něco s mobilem, přendám SIM do nového a funguji dál. Kdyby to spěchalo, není problém si doma mobil od někoho rychle půjčit a vyměnit SIM. (K ovládání IB je pro mne stejně pohodlnější PC s prohlížečem, velkým monitorem a ergonomickým ovládáním klávesnicí a myší.)

Jenže aplikace je nutné do nového mobilu minimálně nainstalovat. To může narazit na problém s kompatibilitou aplikací se starším OS. A třeba v diskusi k aplikaci RB byly stížnosti, že se při změně mobilu nepodařilo aplikaci rozchodit.

Samozřejmě je věcí každého, co mu vyhovuje. Rád bych proto, aby banky zachovaly možnost volby a nenutily silou jedinou možnost...
Zdenk2
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka