Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
M1d4s píše:To už je paranoidní. Získat mobil, k tomu otisk a jako bonus získat ještě 6 místní PIN, kterým by musel např. potvrdit převod. Bych musel mít kolt u hlavy, abych toto vše poskytl. V mobilu mám 5 bank. aplikací, co zabírají necelý 1GB z celkové kapacity 256 GB.
A co použít třeba scrcpy? Já si občas takhle připojím "bankovní mobil" k PC a ovládám ho mnohem pohodlněji na velké obrazovce klávesnicí a myší, čísla účtů vkládám přes schránku, atd. Při té příležitosti si občas říkám, že by mi jako "mobil" vyhovoval nějaký malý dongl do USB bez displeje, baterky, slotu na SIM, atd.jjrr píše:Např. mně se rozbil displej, všechny appky jsem zprovoznil s nějakými obtížemi na jiném mobilu, krom cryptopeněženky, protože jsem neměl uložen seed z 12 slov. O ten mobil mi nešlo, klidně bych ho vyhodil a koupil jiný, ale jediná možnost jak se dostat do cryptopeněženky byla koupit displej na aliexpressu a vyměnit si ho, jinak bych prostě o všechno crypto přišel.
jjrr píše:O mobil můžeš klidně přijít, ztátou, krádeží, poškozením, závadou, ovšem přinese to spíš problémy toho rázu, že se najednou nebudeš mít jak dostat do aplikací. A ne že ti někdo vybere účet, či začne mobilem platit. Krádeže a ztráty mobilů nám lidé oznamují na policii často, nikdy ale nedošlo k jejich zneužití. Toho se můžou bát snad jen paranoici. Např. mně se rozbil displej, všechny appky jsem zprovoznil s nějakými obtížemi na jiném mobilu, krom cryptopeněženky, protože jsem neměl uložen seed z 12 slov. O ten mobil mi nešlo, klidně bych ho vyhodil a koupil jiný, ale jediná možnost jak se dostat do cryptopeněženky byla koupit displej na aliexpressu a vyměnit si ho, jinak bych prostě o všechno crypto přišel. V oficiálním servisu by při výměně displeje nejspíš provedli i Hard Reset. Nebyl jsem na takovou nečekanou nefunkčnost mobilu vúbec připraven.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků