fc70 píše:
Co se týče toho odvolání, tak ČSAS též nejdříve reklamaci zamítla a až po odvolání ji uznala, protože řešitel udělal chybu a přišlo se na ni až během odvolání.
Předpokládal jsem u Creditas obdobný problém, resp. jejich přístup k řešení reklamace (i když nemají takovou odpovědnost, jak uvádíte) mne překvapil v tom smyslu, že je vlastně vůbec nic nezajímalo, i když jsem vše do detailu popsal, ale rovnou zamítli ve smyslu, že nenesou odpovědnost.
Na to mají pravděpodobně tedy právo, jak uvádíte, ale nedomnívám se, že taková odpověď má nějaký přínos pro klienta. Jediný přínos má z toho banka, že na základě jejich obchodních podmínek nejsou povinni danou situaci řešit.
Proto jsem se odvolal, jelikož zde existoval problém, který byl uznaný jako závada na bankomatu ČSAS, ale to na základě odlišných tokenů (debetních karet), které Creditas vydává - takto mi to bylo sděleno od ČSAS a předpokládal jsem, že banka Creditas vydá např. jinou debetní kartu, která bude parametry odlišná. Dalším podnětem k odvolání nebyla spokojenost s jakoukoliv snahou pomoci, což se domnívám, že je v případě problémů hlavní.
Proto jsem také podal odvolání u Creditas, jelikož jsem očekával, že řešitel/ka odvolání dodá nějaké řešení, třeba parametry jinou kartu a podobně - nechtěl jsem po nich nějakou kompenzaci. Takže jsem chtěl, aby byla karta funkční všude, kde funkční být má, jak mi potvrdila ČSAS, že bankomaty mají přijímat všechny typy karet od Visa a MC. Ještě dodám, že ten bankomat plánuji v nejbližší době pravidelně užívat, protože po zavření obchodů je tento široko daleko jediný přístupný z ulice.
Dále k tomu, že jsem nechtěl aby reagovali, byla myšlena pouze ta část textu, kde zmiňuji obchodní podmínky, kam napsali, že mohou i oni od smlouvy odstoupit. Kdybych nechtěl, aby mi vůbec psali, tak nepodávám odvolání/reklamaci.